Húsvéti programtippek – a csodahelyek.hu ajánlásával

Húsvéti programtippek 2023.

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk húsvétkor. Nyuszifutás, óriástojás festés, falusi locsolkodás, báránysütés, tojáskeresés, népi játszótér és más izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök. Lássuk a húsvéti programtippek válogatást!

Húsvéti programtippek

Lenvirág családi nap – Húsvéti készülődés

Aki nem tudja, mi az a tojásberzselés, annak mindenképpen érdemes részt vennie 2023. április 1-jén a Pilisi Len Látogatóközpont családi napján, ahol ezt is megmutatják, így lesz mivel fogadni húsvétkor a locsolókat.

A belépődíj tartalmazza a NATURA 2000 bemutatóhely megújult modern interaktív kiállításának megtekintését is.

Jótékonysági Nyuszifutás Szentendrén

Jótékonysági Nyuszifutás lesz április 1-jén Szentendrén a Szentendrei Kulturális Központ és a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület közös szervezésében.

A nevezési díj tartós élelmiszer, amelyet a Szent Erzsébet Karitász és a Családsegítő Szolgálat juttat el a rászorulóknak. Idén a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek is gyűjtenek, így állateledel adománnyal is lehet nevezni a 2 kilométeres távra. Jutalomként mindenki befutóérmet kap.

Falusi Húsvét Nyíregyházán

Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri múzeuma, a Sóstói Múzeumfalu egy 19. századi falusi környezetbe repíti vissza látogatóit, élménnyé varázsolva a hagyományokat Nyíregyházán.

A skanzenben a húsvéti készülődés már április 7-én (pénteken) elkezdődik, hagyományos tojásfestéssel és húsvéti ételek készítésével, majd hétfőn tradicionális, falusi locsolkodással fokozódik a hangulat.

A négynapos rendezvényen a fő programok mellett egész nap népi játszótérrel, kézműves tevékenységekkel, lovaskocsikázással és ételkóstolóval várják a családokat.

Húsvét a Skanzenben

2023. április 9-én és 10-én a szentendrei skanzen portáin megjelennek mind az egyházi, mind a népszokások a húsvéti nagyrendezvényen. A színpadi programok mellett játékos ismeretátadási helyszínekkel, kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat.

Az idei évben kiemelt programelemekkel készülnek, ami által bemutatásra kerülnek az erdélyi magyarok hagyományai az újonnan átadott Erdély tájegységben.

Matyó Húsvét 2023.

Idén 20. alkalommal rendezik meg az UNESCO szellemi örökség részét képező Matyó Húsvétot. A tradicionális ünnepen két nap alatt zenés és interaktív foglalkozásokkal várják az érdeklődő vendégeket.

A Hadas városrészben lesznek bábelőadások, koncertek, fellépnek néptánccsoportok, hagyományőrző csoportok, valamint vödrös locsolkodásnak is szemtanúi lehetünk. A gyerekek népi játékokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Hollókői Húsvéti Fesztivál

A négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok ünnepe. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, locsolkodás, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak felejthetetlen élményeket a vendégeknek.

Látnivalók Hollókő környékén >>

2023. április 7-10. között színes programkínálat várja a bájos faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időben.

Húsvéti forgatag 2023. Hévíz

Húsvéti Forgatag várja az érdeklődőket Hévízen 2023. április 7-10. között, ahol gyermekprogramok, tojáskeresés, tánc, zene, óriástojás festés, báránysütés és kirakodóvásár teszi színesebbé a kikapcsolódást.

Húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban

Április 10-én színes programkavalkád, bábelőadás, óriás gólyalábasok, állatsimogató és kreatív kézműves sarok várja a család minden tagját a Vasúttörténeti Parkban. Lesz állatsimogató, pónilovagoltatás, húsvéti kreatív kézműves műhely, arcfestés, csillámtetoválás és több vasúti program is.

Húsvéti Nyuladalom 2023. Siófok

Április 7-10. között rendezik meg a Húsvéti Nyuladalom programsorozatot Siófokon, az ingyenesen látogatható rendezvény az egész család számára önfeledt szórakozást biztosít.

A színpadon fellép Rácz Gergő és a Kiscsillag zenekar, de lesz a régi idők hagyományát idéző népi locsolkodás is az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes jóvoltából.

Húsvét a Budakeszi Arborétumban

A családi programok már nagypénteken megkezdődnek a Budakeszi Arborétumban a húsvéti tojásdíszek készítésével. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, hétfőn pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére.

Bakancslistás arborétumok Magyarországon >>

Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő. Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz. Idén is mindenki elhelyezheti a tojásdíszét az arborétumi tojásfára, emellett kipróbálhatóak lesznek az erdei játszótér új elemei is.

Budai Húsvéti Nagyvásár 2023.

Április 1-6. között rendezik meg a Budai Húsvéti Nagyvásárt a 11. kerületben az Allee melletti sétányon, ahova hagyományos húsvéti díszekkel, válogatott magyar kézműipari termékekkel, művészi díszítésű tojásokkal és kulináris ínyencségekkel várják az érdeklődőket.

Húsvét Noszvajon 2023.

Április 9-10-én húsvéti programok várják a család minden tagját Noszvajon. Vasárnap a faluban “tojáspontokat” kereshetünk, közben megismerhetjük Noszvaj kincseit és ízeit.

A Gazdaházban nézelődhetünk, kóstolhatunk, szórakozhatunk, táncolhatunk, kézműveskedhetünk, és a vásárból húsvéti vásárfiával térhetünk haza.

Húsvét a Zsolnay Negyedben

A Zsolnay Húsvét 2023. április 10-én 10:00 -18:00 óra között koncertekkel, tojáskereséssel és foglalkozásokkal várja az érdeklődőket. A Zsolnay Negyed területén valahol elrejtve különleges tojások lapulnak, felfedező térkép segítségével kereshetjük meg őket.

Húsvéti tojásvadászat a Szegedi Vadasparkban

Húsvét alkalmából 2023. április 9-én a Szegedi Vadaspark izgalmas tojáskeresésre hívja a családokat. A program keretén belül a Vadasparkban tett séta során tojásokat keresgélhetünk, a sétaút mentén lúdtojások kerültek elrejtésre.

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden? >>

A tojásokra különböző kérdések vannak írva, a helyes válaszokat a Természetvédelmi Oktatóközpontba kell vinni, ahol a tojásokért és a helyes válaszért cserébe ajándék jár.

Vidám húsvét az állatkertben

Idei első nagyrendezvényén ünnepi forgataggal, állati élményekkel és az év első vidámparki kalandjaival várja a kikapcsolódni vágyókat április 6. és 10. között 9:00-tól 18:00-ig a Zoo Debrecen.

A húsvéti kézműves foglalkozás és a tojáskereső játék garantáltan nagy sikert arat majd a csemeték körében, emellett azt is megtudhatjuk, milyen a nílusi vízilovak, a recés zsiráfok és a kis pandák húsvéti reggelije, illetve hogyan milyen élményet tartogat a húsvéti pingvinzsúr.


Kiemelt kép: Falusi húsvét Nyíregyházán (Fotók: Balázs Attila)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.