Hol vár mesébe illő cseresznyefa-virágzás Magyarországon? – TÉRKÉP

Cseresznyefa virágzás

Aligha akad a virágzó természetnél szebb látvány tavasszal. A hóvirág, a krókusz, a nárcisz és a tulipán mellett a virágzó fák kedvéért is évről évre egyre többen utaznak az ország számos pontjára. Lenyűgöz a cseresznyefa-virágzás, és szívesen gyönyörködnétek benne? Összegyűjtöttük azokat a csodahelyeket, ahol garantáltan virághabos fák között sétálhattok.

Mikor várható a cseresznyefa-virágzás?

A cseresznyefa-virágzás általában március elejétől májusig tart, ám fontos tudni, hogy az időjárás és az eltérő természeti adottságok függvényében a különböző helyszíneken más időpontokban virágoznak a cseresznyefák.

Mielőtt útra kelnétek, mindenképpen érdemes minden esetben előzetesen tájékozódni!

Csodahelyek Tavaszi Virágtérkép >>

Sakura virágzás – nem csak Japánban

Amikor Japánban a cseresznyefák rózsaszín és fehér virágba borulnak, gyönyörű látvánnyal ajándékozzák meg a helyieket és a turistákat. A sakura szó a cseresznyefát és a fa virágát jelenti, a szirmok a megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják.

A sakura csodálata az alábbi legendához köthető: a Fuji istennője, Konohana Sakuya Hime minden tavasszal újjáélesztette az elhalt virágokat és temérdek cseresznyefavirággal díszítette a japánok legszentebb hegyét.

Szerencsére nem kell ahhoz Japánba utazni, hogy a cseresznyefák virágzásában gyönyörködjetek, hiszen Magyarországon is részesei lehettek a sakura virágzásnak. Sőt, hazánkban több japánkert is található, ahol a cseresznyefák mellett tündérrózsák, lótuszok, lilomfák és bambuszok között sétálhattok.

Az ELTE Füvészkertben már hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, melynek időpontjai a következők: 2024. április 6-7, 13-14.

10 japánkert Magyarországon >>

Cseresznyefa-virágzás – TÉRKÉP

A térképen az ikonokra kattintva azokat a címeket láthatjátok, ahol a cseresznyefák virágzásában gyönyörködhettek. A Csodahelyek Magyarországon Facebook csoportban évről évre rengeteg tipp és helyszínjavaslat érkezik, érdemes a hashtag-et használva itt is keresgélni.

Lemaradt a kedvenc helyetek a térképről? Írjátok meg nekünk kommentben, és felkerül a cseresznyefa-virágzás helyszínei közé!

Magyarországi csodahelyek márciustól májusig

Még több virágos tavaszi élményre vágytok? A rododendronok, rózsák és az ébredező természet kincsei szemet gyönyörködtető látnivalókkal ajándékoznak meg a tavaszi hónapokban.

Tartsatok velünk, fedezzétek fel Magyarország szépségeit – márciustól májusig!


Kiemelt kép: Budapest, Tóth Árpád sétány (fotó: Kristóf Eszter)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.