Városnézés tavasszal – 5+1 város, ami legyen rajta az idei bakancslistádon

Városnézés tavasszal

A városnézés tavasszal hangulatos egész napos program lehet, ha olyan várost keresünk fel, amely különleges természeti kincsekkel, kulináris kalandokkal és izgalmas látnivalókkal vár. Mutatjuk, melyik az az 5+1 város, amely tavasszal is elvarázsol.

Városnézés tavasszal – 5+1 város, amit muszáj tavasszal is látnod

Fedezd fel Szeged élményeit!

Szeged bakancslistás úti cél egy tavaszi városnézéshez. A legnépszerűbb látnivalók a Dóm, az előtte található Dóm tér és a Dömötör torony, emellett érdemes felkeresni a Kárász utcát, a Sóhajok hídját és Hősök kapuját is.

A Belváros hídon át a Tisza felett az Erzsébet-ligethez is elsétálhatunk, ez Szeged legnagyobb parkja. A parkban hatalmas platánok, tölgyek, hárs- és juharfák állnak, itt található a Szent Erzsébet templom és több szökőkút is.

Mit ne hagyj ki? Egy szegedi városnézés tavasszal csak a Szegedi Állatkert felkeresésével lehet teljes. Az állatkertben ázsiai elefánt, pókmajom, és szibériai tigris is várja a látogatókat.

Városnézés Visegrádon, az élő középkor városában

Visegrád a Dunakanyar egyik legizgalmasabb városa, amely a történelmi látnivalók mellett természeti kincsekkel, gasztronómiai élményekkel és kalandos programokkal várja a látogatókat.

A városban népszerű látnivaló a Fellegvár, a Királyi Palota és a Salamon-torony, de a Sibrik-domb is sokat mesél Visegrád történetéről.

Aki kirándulni szeretne, annak ideális választás az Apátkúti-völgy, ahol a Bertényi Miklós Füvészkert és az Ördögmalom-vízesés található, illetve a Nagyvillám-hegy, ahova bobpálya, kilátó és több túraútvonal csalogatja a kirándulókat.

Mit ne hagyj ki? A Palotaházban található a Mesterségek Udvara, amely a régmúlt idők mesterségeit (kovács, fazekas, kőfaragó, papírmerítő) mutatja be a látogatóknak.

Térképezd fel Pannonhalma látnivalóit!

Pannonhalma rengeteg érdekességgel várja a látogatókat. Az ország egyik legnépszerűbb látnivalója, a Pannonhalmi Főapátság igen népszerű a turisták körében, a főapátság épületében kulturális és történelmi emlékek rejtőznek, míg a gyógynövénykertben és arborétumban a természet szépségeiban gyönyörködhetünk.

A városban izgalmas látnivaló még a Millenniumi Emlékmű, a Boldogasszony-kápolna, illetve a Boldog Mór-kilátó, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Sokorói-dombságra és a Pannonhalmi-medencére.

Mit ne hagyj ki? Pannonhalma legújabb turisztikai attrakciója a lombkoronasétány. A 80 méter hosszú, 14 méter magas faszerkezet egy keresztény szimbólumot, a halat szimbolizálja.

Még több lombkoronasétány az országban >>

Városnézés tavasszal – Hangulatos programok Mezőkövesden

A mezőkövesdi városnézést kezdhetjük a matyó skanzen felfedezésével. Mezőkövesd hagyományőrző városrészében kihagyhatatlan látnivaló a Hadas Látogatóközpont, emellett a skanzen 100-150 éves parasztházaiban a matyó bútorfestés, fazekasság vagy épp a mézeskalács készítésének kulisszái mögé is betekinthetünk.

20+ skanzen Magyarországon >>

A városban bakancslistás látnivaló még a Kisjankó Bori Emlékház, a Matyó Múzeum, a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum, a Matyó menyecske szobra és a Summás emlékmű.

Mit ne hagyj ki? A Rózsa étteremben a matyó enteriőr és a modern ételkompozíciók izgalmas harmóniája igazi gasztrokaland.

Tatabánya számos különleges élményt tartogat

Tatabánya minden korosztály számára színes és érdekes programokat tartogat. Kihagyhatatlan látnivaló Tatabánya legismertebb látnivalója, a Turul Emlékmű, a szobor Európa egyik legnagyobb madárábrázolásaként is ismert.

A szobor közelében érdemes felkeresni a Gerecse Kapuja Látogatóközpontot, a Turul tanösvényt, a Geológiai tanösvényt, a Ranzinger Vince-kilátót, és a Szelim-barlangot, emellett a Tatabányai Múzeum és Skanzen is érdekes látnivalókat sorakoztat fel.

Mit ne hagyj ki? Az Ifjúsági park, amelyet Ligetnek is hívnak, hidakkal, sétányokkal, sziklakerttel, padokkal és információs táblákkal várja a látogatókat.

Sárospatak, a csodahelyek kincsesládája

Egy városnézés tavasszal elképzelhetetlen Sárospatak nélkül. Egy sárospataki kirándulás alkalmával a Rákóczi-vár mellett érdekes látnivaló a Megyer-hegyi tengerszem és a Megyer-hegyi kilátó, amely a tengerszem mellett található.

Érdemes végigjárni a tengerszem felé vezető tanösvényt, egyrészt a kihelyezett információs táblák miatt, másrészt az impozáns sziklafalak látványa kedvéért.

Mit ne hagyj ki? A Megyer-hegyi tengerszemnél egy Via Ferrata pálya is vár bennünket, a pályának köszönhetően próbára tehetjük állóképességünket és kitartásunkat.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.