Márciusi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

márciusi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány hangulatos belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a márciusi programtippek válogatást!

Márciusi programtippek

Krókusz-, tőzike- és hóvirágmezők nyomában Magyarországon

Alig várod már, hogy virágba boruljon minden, és búcsút inthess a télnek? Virágos helyek nélkül nem lehet teljes a márciusi programtippek válogatásunk. Gyűjteményünkben megtalálod azokat a csodahelyeket, ahol mesés krókusz-, tőzike- és hóvirágmezők várnak.

Fénydóm a Budapesti Állatkertben, 2024.03.01-03.17.

Lépj be a Biodómba, a fények varázslatos világába!

Néhány hétre különleges fényművészeti alkotások tárlatává változik a Budapesti Állatkert Biodómja. A Fénydómban, amely március 1-től 17-ig lesz látogatható, hazai és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásait lehet megcsodálni. A különleges vizuális élményeken felül a produkció különlegessége, hogy a nagyközönség számára most először nyílik lehetőség arra, hogy a Biodóm belső tereit szinte teljes egészében láthassa.

A Fénydóm nyitvatartási ideje: 17:00 – 22:00

Miniszobrok budai sétája, 2024.03.02.

Vajon hány miniszobor fér bele egy sétába? Lehet, hogy több, mint negyven? Ki volt a legelső rejtélyes gerillaszobrász, aki még Kolodko Mihály előtt helyezett el szobrot titokban Budapesten?

A séta során többet is megtudhatunk a szobrok és domborművek különös rekordjairól és választ kaphatunk azokra a kérdésekre, amelyek mindig is foglalkoztattak a Kolodko-szobrok kapcsán.

Apró léptek a Börzsönyben, 2024.03.02.

Fedezd fel a Börzsönyt a 18 km-es „Apró léptek a Börzsönyben” túra során, és hozd magaddal nyugodtan a négylábú kedvencedet is. Fontos tudni, hogy a túra tartalmazhat sziklás útszakaszokat, de minden korosztály számára teljesíthető.

A túra útvonala: Szokolya < Morgó-patak < Nagy Kő-hegy < Lokó-pihenő < Nógrád < Hét Vezér Kopjafa < Rácz-hegy < Szokolya

látnivaló Nógrád megyében
Nógrád (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Kerékpártúrák a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

A Fertő tó körül épített kerékpárúton akár az egész tavat biztonságosan körbe lehet tekerni. A teljes nagy kör hossza kb. 120 km, a rövidebb, kb. 64 km (szintemelkedés: 197 m) hosszúságú kis kör akár egynapos programhoz is remek választás baráti társaságok, családok számára.

A kis és nagy körön kívül számos útvonalat tartogat még a környék, megismerhetjük a helyi élővilágot, a különböző hosszúságú tanösvényeket és a kilátópontokat is.

Taste Balaton, 2024.03.08-17.

Az első igazi tavaszi fuvallatokkal, – amikor már mindenki újra kimozdulna, -érkezik a Balaton legújabb fesztiválja, a TASTE BALATON. Tíz nap a tó körül, amit a kultúra, a gasztronómia, és a találkozások fonnak egybe. Workshopok, vacsoraszínház, kulináris túra, irodalmi est, vendégséfek, koncertvacsorák, pezsgőzés és grill a szőlőben, kiállítások, exkluzív degusztációs menük várják azokat, akik március 8 és 17. között a Balatonra látogatnak. 10 nap, 26 étterem és kiegészítő helyszínek, közel 100 program és a régió legújabb gasztrofesztiválja.

CSODAHELYEK-TIPP:

A fesztivál ideje alatt a Balaton körül a Balaton Bike365 szolgáltatója a BalatonBikeTour több átvételi ponttal és szervezett tematikus gasztro túrákkal várja az aktív élményre vágyókat.

X. Nőnapi Virág Futás, 2024.03.09.

2024-ben jubileumi, tizedik alkalommal vehetünk részt ezen a különleges közösségi futóeseményen, ahol igazi futótereppé változik a Határ-nyereg környéke.

Nincs verseny, nincs kötelező táv, van viszont hat szirom formájú kör a Határ-nyereg körül, amelyekből szabadon választott darabot szabadon választott sorrendben lefuthatsz. Minden „szirom” legtávolabbi végén virágok várnak rád. Ha mind a hat virágot begyűjtöd, kb 17 km-t futottál le.

„Ami az útikönyvekből kimaradt” ingyenes soproni városnéző séta, 2024.03.09.

Mi jut eszébe egy kirándulónak Sopronról? A Civitas Fidelissima, a népszavazás dicsősége , a koronázások és országgyűlések vagy a páneurópai piknik? Egy biztos, Sopronban nemcsak nagy történelmi események zajlottak, hanem a város múltjához hozzátartoznak a régmúlt szerelmi történetei, a város fekete krónikája, vagy a régi buschenschankok vidám történetei is.

Erről szólnak a szombati garantált séták 2024-ben, minden szombaton 11 órakor.

Huszáros nap a Szentendrei Skanzenben, 2024.03.15.

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön, huszárok népesítik be a Skanzen területét: a kis huszárok megismerkedhetnek a március 15-i ifjak történetével, próbára tehetik tudásukat a „kiképző iskolában” és a zenés verbunkolás során felcsaphatnak katonának.

A nagy huszárok korabeli viseletben díszbemutatóval és ügyességi játékokkal mutatják be az egykori lovas katonák tudását.

Bakancsos körtúra a Tihanyi-félszigeten rügykóstolóval, 2024.03.16.

Vegyél részt egy csodálatos tavaszi bakancsos túrán (rügykóstolóval és talán mandulavirágzással) a Tihanyi-félsziget, a Sajkodi-öböl legszebb pontjain, Szabó Miklós erdőmérnök szakvezetésével.

Történelmi emlékek, tihanyi legendák, különleges természeti képződmények, gejzírkúpok, lélegzetelállító körpanoráma és a természetes Balaton-part páratlan szépsége vár ezen a sétán.

Medveébresztő a Medveotthonban, 2024.03.17.

Március 17-én, vasárnap a szervezők egész napra extra programokkal készülnek azoknak, akik ezt az élménydús és mókás szabadtéri programot választják a család aprajának-nagyjának a veresegyházi Medveotthonban.

Az érdeklődőket állatkerti séta, látványetetés, ragadozó madár bemutató és predator program várja.

Veresegyházi Medveotthon (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

1. Ipoly Maraton, 2024.03.23.

Éld át a futás élményét az 1. Ipoly Maratonon, ahol egy 2 km-es gyermektáv és négy hosszabb táv (8 – 16 – 21 – 42 km-es) várja a futás és a futóversenyek szerelmeseit. A pálya új, frissen épült biciklis út, végig az Ipoly folyó mellett, gyors, szinte sík, itt-ott bivalyok is szurkolnak a futóknak.

A rajt és a cél helyszíne: Szob Duna-part

II. Tavaszi Kézműves Vásár, 2024.03.30.

Egynapos tavaszi vásárt rendeznek Gödöllő főterén, ahol kizárólag igényes, Gödöllő és kistérségi készítő termékei lesznek elérhetők. Minden kézműves lelkesen készül az eseményre, ahol gasztronómiai különlegességek közül is szemezgethetünk.


Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.