Szeptemberi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

Csodahelyek szeptemberi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a szeptemberi programtippek válogatást!

Szeptemberi programtippek

LEGO Játékváros, 2023.09.09.

A 15 éves nyíregyházi LEGO gyár első alkalommal rendezi meg a LEGO Játékvárost. Rengeteg kockával, izgalmas játékokkal, különleges színpadi műsorokkal, kiállítással és kreatív kihívásokkal várnak mindenkit 2023. szeptember 9-én, Nyíregyháza belvárosában.

Érdekesség: A Lánchíd 6 méteres LEGO oroszlánja is Nyíregyházára érkezik.

Túra a fűrészlábúak birodalmában, 2023.09.09.

A túra alkalmával az ízeltlábúak pompás világába kalauzolják el az érdeklődőket. Utunk során a pazar panorámájú Nagy-Szénás tanösvény nyomvonalát járhatjuk be. A túrára előzetes bejelentkezés szükséges.

Fotó: Pethő Judit

Szarvasbőgés túrák a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban, 2023.09.11-10.01.

Idén is szervezett túrákat indít a Pilisi Parkerdő az erdő őszi „orgonaversenyére”, a szarvasbőgésre, míg a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésekkel köszönti a szeptembert.

A programokon az élmények mellett fontos szerep jut az információátadásnak, mellyel közelebb kerülhetünk a természethez és avatott erdészek, szakemberek segítségével nyerhetünk bepillantást az őszi erdő nem mindennapi életébe.

Fotó: Pilisi Parkerdő

Kilátók Hétvégéje Tamásiban és környékén, 2023.09.09-10.

Aki szereti a természetet és a kihívásokat, annak feltétlenül részt kell vennie 2023. szeptember 9-10-én a Kilátók Hétvégéjén, amikor Tamási környékének panorámapontjait fedezhetik fel a látogatók.

A szervezők arra kérik a túrázókat, hogy készítsenek szelfit a kilátópontoknál, majd küldjék ezeket el a DámPont Látogatóközpontba szeptember 15-ig. Aki min. 5 kilátót felkeres a hétvége alatt, 2 főre szóló DámPont belépőt kap, a legtöbb kilátót felfedező túrázó pedig egy 2 főre szóló belépőt a Tamási Termálfürdőbe. 

Fotó: DámPont Látogatóközpont

Munkácsy Székesfehérváron, 2023.09.15.

Szeptember közepétől a Szent István Király Múzeum Rendház épületének emeleti termeiben Munkácsy kiállítás nyílik Pákh Imre műgyűjtő rendkívüli gyűjteményéből, amely ma a legnagyobb magánkézben lévő Munkácsy-kollekció a világon. Több mint 70 Munkácsy-festményt, illetve 50 Munkácsy-grafikát őriz.

A Munkácsy Székesfehérváron kiállításon felsorakoztatott 77 alkotásból a teljes festői pálya megismerhető a legkorábbi rajzoktól és festményektől a realista alaktanulmányokon át a szalonképekig, és a késői, álomszerű tájképekig.

Az időszaki kiállítás 2024. január 19-ig tart Fehérváron.

Fotó: Mester Tibor

Kerékpárosbarát hétvége, 2023.09.16-17.

Idén először rendezik meg a Kerékpárosbarát Hétvégét, amelyhez már több száz szálláshely és vendéglátóhely csatlakozott különféle kedvezményekkel, amelynek keretében több százezer magyar bringást várnak.

Az eseményt a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezi a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet támogatásával és szeptember 16-án és 17-én országszerte vehetnek részt rajta a bringások.

Szentendre – Visegrád hajójárat, 2023. 09.17-ig

A szeptemberi programtippek közül nem maradhat ki a hajózás a Dunakanyarban. Egy felejthetetlen utazás, gyönyörű panoráma és a Duna illata várja azokat, akik úgy döntenek, hogy stílusosan, hajóval járják be a térséget. A Szentendrei körjárat Szentendréről indul Visegrádra, Leányfalu és Tahitótfalu érintésével.

A Dunakanyarban a kerékpározás szerelmeseinek kedveznek a kerékpárutak, ezért a járaton kerékpárszállításra is van lehetőség.

Fotó: Kristóf Eszter

Szent Mihály-napi Jószágbehajtás, 2023.09.24.

Kézműves vásárral, traktoros porontyfuvarozással, szalma ugrálóval, Népmese-napi sátorral, bábszínházzal és szüreti felvonulással várja az érdeklődőket Tahitótfalu a Szent Mihály-napi Jószágbehajtáson. A rendezvény helyszíne a Tahi hídfő melletti füves térség.

Sárkányhajó Fesztivál, 2023.09.29-30.

A 18. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválnak idén is a Csónakázó-tó ad helyet, mely a város egyik legromantikusabb helyszíne és egyik legkedveltebb pihenőhelye.

Sem látványban, sem izgalmakban nem lesz hiány, a dobszó adja az ütemet és garantálja a hangulatot a legvidámabb versenyen, ahol amatőr és profi csapatoknak is szurkolhatunk. Mindeközben a belváros kulturális helyszínei és a Sóstó Természetvédelmi Terület tanösvényei is felfedezésre csábítják a látogatókat.

A Holdvilág-Árok Varázsa Túra, 2023.09.30.

Az ALBA Túrakör Természetbarát Egyesület által szervezett 15 km-es túrán a Holdvilág-árok birodalmával ismerkedhetünk meg. A túra tartalmazhat sziklás útszakaszokat, de minden korosztály számára teljesíthető.

Túra útvonala: Pomáz – Holdvilág árok – Bölcső-hegyi kilátó – Lajosforrás – Kő-hegy – Petőfi-kilátó – Pomáz

A Salamon-torony felfedezése, 2023.09.30-ig

Aki nem járt még idén a visegrádi Salamon-toronyban, annak érdemes felírni a kirándulást a szeptemberi programtippek közé, ugyanis a torony 2023. szeptember 30-ig látogatható, azután csak 2024 áprilisában fogadja újra a látogatókat.


Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.