Márciusi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

Új sorozat a www.csodahelyek.hu oldalán! A sok-sok beszámoló és kirándulástipp mellett ezentúl minden hónapban összegyűjtünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a márciusi programtippek válogatást!

Kaland a Galériában- 2023. március 4.

Gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetés indul a Nemzeti Galériában, ahol a fókusz ezúttal a tavasz témájú festményeken lesz.

  • Ajánlott korosztály: 6–10 éves korig
  • Maximális létszám: 20 fő
  • A tárlatvezetés időtartama: 30 perc

A Párisi udvar – álom luxuskivitelben – 2023. márciusban több időpont

Az Imagine által szervezett exkluzív épületbejáráson most Te is sétálhatsz a megújult Párisi Udvarban, Budapest legszebb ékkövében. Ez a varázslatos világ, ahol összeér a múlt és a jövő, a luxus és a világszínvonal már száz éve tartja lázban azokat, akik szeretik a bámulatosan szépet, az elmúlt években pedig nem hagyta álmodozni a megrendelőt, az építészeket, a restaurátorokat, kőszobrászokat, gépészeket, informatikusokat, szállodásokat és a fine dining ismert szakembereit.

TIPP: A megvásárolt jegyed ráadásul egyben egy 10% kedvezményt biztosító kupon a Párisi Passage Café & Brasserie vendégeként!

Családi-túra, Hóvirág-les a Getén – 2023. március 5.

Útvonal: Dorog, Agora – Gete – Csolnok – Henrich-hegy – Belányi-telep – Dorog
Táv: 12 km, könnyű túra

Fotó: Kristóf Eszter

Nőnapi Virág Futás és Túra Szolnokon – 2023. március 5.

Szolnokon 8. alkalommal hívjuk rendezvényünkre a közeledő Nőnap alkalmából a hölgyeket – és természetesen kísérőjüket – mozgásra a Széchényi Ökoturisztikai Parkerdőbe 2023.03.05-én 09:00-12:00 között. A jelentkezők, résztvevők különböző hosszúságú „szirmok” körvonalán teljesíthetik az útvonalat futva vagy gyalogolva és minden szirom legtávolabbi pontján választhatnak az ott lévő „virágokból” az ünnepeltek.

Telihold túra a Velencei-tó közelében – 2023. március 10.

Szeretettel várjuk a Velencei-tó közelében azokat a kalandot kereső túrázókat, akik az éjszakai erdő életére kíváncsiak: a telihold fényénél járjuk a ligeterdőt, ismerkedünk neszeivel, illatával, az erdőlakók életével.

Szükséges: időjárásnak megfelelő öltözet, sárálló lábbeli, zseblámpa.
Szakvezetés ára: 1500,-Ft/fő

Huszáros nap a Szentendrei Skanzenben – 2023. március 15.

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön, huszárok népesítik be a Skanzen területét: a kis huszárok megismerkedhetnek a március 15-i ifjak történetével, próbára tehetik tudásukat a „kiképző iskolában” és a zenés verbunkolás során felcsaphatnak katonának. A nagy huszárok korabeli viseletben díszbemutatóval és ügyességi játékokkal mutatják be az egykori lovas katonák tudását.

Etyeki Piknik – Dűlőbisztró – 2023. március 18.

Várjuk Etyek szerelmeseit és azokat is, akiket eddig még nem láttunk vendégül; évente tizenkét alkalommal örvendeztetjük meg őket jobbnál jobb programokkal. Az Etyeki Piknik 12 keretein belül minden hónapnak lesz egy saját izgalmas tematikája, amely köré szerveződnek majd a programok. Márciusban Dűlőbisztró!

Mesél az erdő – Rám-szakadék túra – 2023. március 18.

A Mesél az erdő – Hegyen-völgyön kupasorozat tavasszal a Visegrádi-hegység egyik leglátványosabb szurdokvölgyébe, a hazai legvadregényesebb turistaútra, a Rám-szakadékba látogat. Ajánlott a vízálló bakancs viselése, hiszen az útvonal a patakban található köveken halad végig.

  • Találkozó: Dömösi parkoló, 9:00
  • Útvonal: Dömös – Szentfa kápolna – Rám-szakadék – Lukács-árok – Dömös
  • Táv: 10 km
  • Szint: 360 méter
  • Várható menetidő: kb. 6-7 óra
  • Hozzájárulási díj: 2000 Ft/fő (ami tartalmazza a névre szóló oklevelet, egyedi fém jelvényt)

Kockásliliom túra az Őrségben – 2023. március 25.

A túra résztvevői megismerkedhetnek többek között a kockásliliommal, illetve bemutatásra kerülnek a terület természeti értékei, és a Büksi földvár nyomai is.

  • Találkozási hely: Csákánydoroszló, benzinkút GPS: 46.978558, 16.503841
  • Táv: 6 km
  • Túravezetési díj: felnőtt 1200 Ft/fő; diák, nyugdíjas 800 Ft/fő

Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.