8+1 egynapos kirándulás és program Budapest közelében

Egynapos kirándulás Budapest közelében, Annavölgy

Izgalmas barlangok, meseszép kilátók, hangulatos túraútvonalak és kalandos programok teszik izgalmasabbá a kikapcsolódást, ha a hétvégi terved egy egynapos kirándulás Budapest közelében. Meghoztuk azokat a csodahelyeket, amelyek garantáltan felejthetetlen élményekkel várnak!

Egynapos kirándulás Budapest közelében – 8+1 izgalmas csodahely

Guckler Károly-kilátó, Budapest

A 2016-ban átadott Guckler Károly-kilátó a 495 méter magas Hármashatár-hegy csúcsán áll, elhelyezkedésének köszönhetően az összes budapesti dunai híd látszik innen, tiszta időben még a Mátra is. A világháborús bunker helyén épült emelvény az Országos Kéktúra útvonalán helyezkedik el, különlegessége, hogy a kilátó éjszaka is (ingyenesen) látogatható.

A kilátó a kék jelzés mentén a Szépvölgyi buszmegállótól, illetve a zöld sávval jelzett Guckler Károly tanösvényről is elérhető gyalogosan.

Törökmező tanösvény

A Törökmező tanösvény a dél-börzsönyi erdők és rétek világába kalauzol el, a zöld T jelzést követve 3 óra alatt kényelmesen bejárhatod a 6,5 km hosszú, 9 állomásból álló útvonalat. Miközben az állomásokat követve haladsz, megtudhatod, hogy a Dél-Börzsönyben milyen madarak, virágok, fák, és állatok élnek.

Őzzel, szarvassal és mókussal biztosan találkozol majd, az utolsó állomáson pedig a Julianus-kilátó tetejéről gyönyörködhetsz a panorámában.

Minifarm, Veresegyház

A veresegyházi Minifarm ideális választás számodra, ha gyerekekkel keresel hangulatos programot, és a terv pedig nem más, mint egy egynapos kirándulás Budapest közelében.

A Medveotthon mellett található állatsimogatóban mini póni, törpe malac, mini szamár, nyuszi, és törpe kecske várja a gyerekeket, akik a lovaglást, és a póni sétáltatást is kipróbálhatják. A jegyárakról és nyitva tartásról ITT találsz bővebb információt.

Miklós-deák-völgyi tavak

A Miklós-deák-völgyi tavak különlegessége, hogy bár a Dunakanyarban fekszenek, mégsem találkozol útközben több ezer kirándulóval. A mesterségesen kialakított tavak mellett sütögetésre is van lehetőség, ráadásul az út ide csak 15-20 perc, amit gyalogosan, biciklivel, vagy akár körkorival is meg lehet tenni. Megtetszett az egynapos sütögetés gondolata? Irány Pilismarót!

Királyrét, Kemence, Szob – Kisvasutak a Börzsönyben

Egy egynapos kirándulás Budapest közelében nem is lehetne vidámabb, ha a kisvasutazást választod a Börzsönyben. Akár Királyrétről, akár Kemencéről vagy Szobról indulsz, garantáltan nem fogod megbánni a döntést. A családi, vagy baráti program gyerekekkel, és kutyával is remek időtöltésnek bizonyul majd. Olvass bővebben a programokról ITT.

Tipp! Királyréten mindenképpen ejtsd útba a Várhegy-kilátót, amely gyerekekkel is könnyen elérhető úti cél.

Egynapos kirándulás a Szentendrei Kisállatkertben

Nem is tudtad, hogy Szentendrének saját kisállatkertje van? Akkor itt az ideje, hogy meglátogasd az itt élő szamarat, törpekecskét, törpemalacot, vagy éppen a nandukat. Ha kíváncsi vagy, milyen egy teknősovi, vagy rovarhotel, és alig várod, hogy szurikátákkal találkozz, vedd célba Szentendre mini állatkertjét!

Egynapos kirándulás a Pál-völgyi-barlang ölelésében

A Szépvölgyi út mellett található barlangot 1904-ben fedezték fel, ez hazánk leghosszabb barlangja. Az 500 méteres, megújult túraútvonal sok izgalmat tartogat a látogatók számára, a barlangtúra során cseppköveket, csillogó kalcitkristályokat, és ősi kagylólenyomatokat is láthatsz.

Mielőtt útnak indulsz, tudnod kell, hogy a Pál-völgyi-barlangban egész évben 11°C a hőmérséklet, a látogatás pedig 5 éves kor és 115 cm alatt nem engedélyezett.

A Dera-szurdok és Annavölgyi-vízesés csodái

A Dera-szurdok a Pilisben található meseszép szurdokvölgy, amelyet a Dera patak alakított ki. A völgy ideális kirándulóhely számodra, ha szereted a vízesések és a bukók látványát, és szívesen ugrálsz egyik szikláról a másikra, miközben arra gondolsz, hogy a túra végén milyen jól fog esni a piknikezés. A szurdokot 30-45 perc alatt be lehet járni a kék jelzést követve, nem babakocsi-barát hely.

Tipp! A közelben fekszik az Annavölgyi-vízesés is, amely csapadékos időszak után olyan mesés látvánnyal ajándékoz meg, mintha tündérországban járnál.

Dera-szurdok

Soroksári Botanikus Kert

A Soroksári Botanikus Kert népszerű úti cél azok számára, akiknek egy egynapos kirándulás Budapest közelében egyezik a terveikkel.

A Botanikus Kertben különféle gyűjtemények várják a látogatókat, ilyen a Borostyán gyűjtemény, a Szubtrópusi-Trópusi, Mediterrán növénygyűjtemény, vagy akár a Kelet-Ázsia, Közép-Ázsia és Kaukázus gyűjtemény. A belépőjegy árakról és a nyitva tartásról minden fontos információt megtalálsz ITT.

Kiegészítenéd a programokat még több látnivalóval? Nézz körül nálunk, és tedd zsebre Szentendrét, Esztergomot, a Pilist vagy akár a Börzsönyt! Mindenhol csodahelyek várnak rád!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter, Zöld Gábor

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.