Februári programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

Februári programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány hangulatos belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a februári programtippek válogatást!

Februári programtippek

Van Gogh – Az Immerzív élmény kiállítás – 2024.02.02-től

A hang és fényjátékokkal színesített multimédiás „Van Gogh – Az Immerzív élmény” kiállítás 2024. február 2-től várja az érdeklődőket Budapesten, a BOK Csarnokban.

A kiállításon, amely megjárta már Berlint, Los Angelest, Szöult és Milánót is, a padlótól a plafonig minden a holland posztimpresszionista óriásáról szól majd, rengeteg izgalmas részletet megtudhatunk életéről, műalkotásairól.

A Van Gogh-élmény a februári programtippek válogatás egyik gyöngyszeme, nem érdemes kihagyni.

Irány a Bakony! túra – 2024.02.03.

A közepesen nehéz Irány a Bakony! túra a Bakonybél – Kőris-hegy / Vajda Péter-kilátó – Odvas-kői-barlang – Bakonybél útvonalon halad. A szervezők azoknak ajánlják, akik havi rendszerességgel túráznak és/vagy jó kondícióval rendelkeznek.

Tipp: A túra kutyabarát, a négylábú kedvenceket sok szeretettel várják.

XV. Téli Tihany teljesítménytúra – 2024.02.03.

A Balatontúra csapata tizenötödik alkalommal rendezi meg a Téli Tihany teljesítménytúrákat a Tihanyi-félszigeten. Három távon, 10, 15 és 20 km-en ismerhetjük meg a települést és a környező „hegyeket”.

Gyerektáv és senior táv is kiírásra került, amit azok teljesíthetnek, akik nem akarnak hosszabb távon elindulni.

Lenyűgöző középkori templom- és kolostorromok a Balaton-felvidéken
Apáti templomrom (fotó: Csodahelyek.hu)

Bálint-nap Noszvajon – 2024.02.10.

Ezen a hétvégén Noszvaj a szerelmesek falujává változik, minden program, minden helyszín a szerelmet, a szeretetet hirdeti. Az egész hétvégés szórakozáson fotózáson, jegygyűrű-kovácsoláson, kemencés sütögetésen, élménysétán és borvacsorán is részt vehetünk.

Egynapos családi túra a Hévíz-patakon – 2024.02.10.

Egy kenutúra a Hévíz-patakon olyan különleges téli program a családoknak és a kezdő kenusoknak, amelyet biztosan nem fognak egykönnyen elfelejteni. A túra kb. három órás, és bővelkedik a kalandokban.

Alacsony hidak alatt bujkálhatunk, vízi alagútban evezhetünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdhetjük át magunkat és a hajónkat. Az egyik legizgasabb program a téli mínuszokban a meleg vizű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején evezni, nem igaz? Irány Hévíz!

Bajos Tavas Teljesítménytúra – 2024.02.11.

A Bajos Tavas Teljesítménytúra két távval várja a kirándulás szerelmeseit a Gerecsében. A túrát az teljesíti, akinek minden ellenőrzőponton le lett pecsételve a lapja, és szintidőn belül beért a célba.

  • 14 km-es útvonal: Baj>Tatai Öreg-tó>Tatai vár>Tatai Öreg-tó körút>Tófarok-Által-ér>Derítő-tó Büfé<Tatai Öreg-tó<Baj
  • 32 km-es útvonal: Baj>Tatai Öreg-tó>Derítő-tó Büfé>>Által-ér-kerékpárút>Nagy-Kacsás tó>Vértesszőlős>Bükk-völgy>Szent Péter -körtemplom>Tardos>Gorba Bisztró>Gorba-tetőoldal>Mészkőbánya>>Keresztút stációk>Baji Kálvária>Baj

Zene és képzőművészet – A zene és képei – 2024.02.15.

A zenekedvelők számára szemezgettünk a zenés programok közül is, a Várkert Bazár előadására az alábbi ajánlással szeretnénk felhívni a figyelmet.

„A zene és képzőművészet kapcsolata rendkívül sokrétű, történetileg szinte az ősidőkig nyúlik vissza és rengeteg műfajt érint. Előadássorozatunkban ezt a kapcsolatot mutatjuk meg minél több oldalról, említést téve többek között az operák képi világáról, a zenészportrékról, sőt még a hanglemezborítók stílusairól is a Budapesti Filharmóniai Társaság kamarazenekara és dr. Bellák Gábor művészettörténész segítségével.”

Fagyott Tavak Kreatív Teljesítménytúra – 2024.02.17.

A 22 km-es bükki túra 400 méter szintemelkedéssel jár, a túra célja a Hámori-tó, a Pisztrángkeltető, a Sebesvízi-tó, és a Jávorkúti-tó felkeresése önállóan választott sorrendben és útvonalakon.

Jókai Mór Emléktúra – TÉLI Poroszkáló – 2024.02.17.

A Jókai Mór Emléktúrát két távon indítják, 10 és 26 km-en. A 10 km-es táv a Piliscsév – Piliscsévi Pincefalu – Eszperantó forrás – Klastrompuszta – Piliscsév útvonalon halad, míg a 26 km-es táv Dobogókő Klastrompusztát is érinti.

A túrán mindenki a saját felelősségére vehet részt megfelelő öltözetben és felkészültséggel.

TÜZES hétvége – Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén – 2024.02.24-25.

2023 őszétől újra meghódíthatjuk a gasztronómia csúcsait Badacsonyban, ahol izgalmas, tematikus gasztro-hétvégékkel várják a kulináris élmények kedvelőit a Gasztrohegy Badacsony rendezvénysorozat keretében.

Tölts egy felejthetetlen hétvégét Badacsonyban és kóstolj bele a tematikus hétvégék fogásaiba! Ahány vendéglátóhely, annyi íz és inspiráció – az adagok kóstoló adagok, így bejárhatod a hegyet és több helyen is kóstolhatsz! Februárban a „TÜZES hétvége – Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén” fantázianéven futó kétnapos program vár.

fotó: Gasztrohegy Badacsony

Mesék és növények – tematikus szakvezetés – 2024.02.25.

Mi a közös az égig érő paszulyban, a rátóti csikótojásban, és a szóló szőlőben? Mindegyik egy növény, és mindegyik szerepel egy magyar népmesében.

A „Mesék és növények” tematikus séta során mesét hallgatunk a füvészkerti bambuszerdőben egy messzi bambuszerdőről, megtudjuk, hogy miről szól a Babszem Jankó japán változata, megismerkedünk a mesei és a valódi sárkányfával, és persze kiderül, hogy milyen növény a csikótojás.


Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.