Májusi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

májusi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a májusi programtippek válogatást!

Májusi programtippek

Városligeti Majális – 2023. április 29-30. és május 1. között

A Városligeti Majális 2023. április 29. és május 1. között kerül megrendezésre a budapesti Városligetben, ahol színpadi programok, vidámpark és még sok meglepetés várja a látogatókat Magyarország legnagyobb majálisán.

Május 1-je a Skanzenben – 2023.05.01.

Május elsején falusi és városi népszokások elevenednek meg a Szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesében. Az Erzsébet-ligetben zenés-táncos mulatsággal idézik meg a régi majálisokat, a családok ügyességi játékok során mérhetik össze tudásukat, és piknikezhetnek a szabadban.

A faluban vásári portékák között válogathatnak a látogatók, illetve felfűzhetik színes szalagjukat a májusfára. Akik vállalkozó kedvűek, csatlakozhatnak a tematikus sétához, ahol vezető muzeológus segítségével fedezhetik fel az erdélyi magyarság hagyományait.

Dűlőtúra – 2023.05.01.

Mint minden évben, 2023-ban is dűlőtúrával és borkóstolóval várja az érdeklődőket a Bűbájos Hétvége legkedveltebb programja, a Dűlőtúra.

Indulás a Myrtus Borbárból.

Sziki barangolások a Bába-széken – 2023.05.06.

A túra során megtekinthetjük a szikes puszta jellegzetes növénytársulásait, gyönyörködhetünk a legkorábban nyíló orchidea, az agárkosbor szépségében, valamint betekintést kapunk a vízimadarak mindennapi életébe.

Bunker túra és séta a Strázsa-hegyen orchideák között – 2023.05.07.

A Strázsa-hegyen található felhagyott szovjet katonai lőtér a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, fokozottan védett terület, ezért csak vezetővel látogatható.

Strázsa-hegyi tanösvény >>

A túra során nem csak a katonai múltat idézhetjük fel, megismerhetjük a májusban talajlakó orchideákat, a nagy ezerjófüvet, a homoki szetyepprétekre és nyílt homoki gyepekre jellemző növényfajokat és a hozzájuk kötődő rovarvilágot.

A katonai objektumok befogadóképessége miatt 20 főben maximált a résztvevők létszáma és minimum 8 fő jelentkezése esetén indítják a túrát.

Madarak és fák napja – 2023.05.13.

Mindenkit szeretettel vár a Madarak és fák napja alkalmából tartott rendezvényén a Fertő-Hanság Nemzeti Park. Természetismereti és kézműves foglalkozások, termelői piac, interaktív és szórakoztató előadások szerepelnek a programok között.

A kereskedő cívisek nyomában – 2023.05.13.

Kik voltak valójában a cívisek: mivel foglalkoztak és hogy éltek? Egyáltalán, hogyan és mikor alakult ki Debrecen a puszta közepén? Kik építették, és hogyan virágoztatták fel a 19. században?

Minderre választ kapunk a két és fél órás belvárosi séta során, miközben egykori piactereken, hangulatos kereskedőutcákon, illetve jelentős kereskedődinasztiák hajdan volt exkluzív üzletei és otthonai között kalandozhatunk az Imagine szervezésében.

Mesél az erdő túra – 2023.05.20.

Ismét visszatér a Mesél az erdő csapata Biatorbágyra, az Ürge-hegyre, hogy ezúttal egy kicsit rendhagyó túrát tegyen a hangulatos pincesoron.

89. Tatai Tófutás 2023.05.20.

Május 20-án a tatai Öreg-tó partján szeretettel várják a szervezők azokat, akik részt vennének a 89. Tatai Tófutáson. A futáson több távon lehet indulni, a távot érdemes az edzettségi állapotunknak megfelelően kiválasztani.

Tata, Öreg-tó (fotó: Kristóf Eszter)

VÉRTES 60 (és 25) Történelmi teljesítménytúra – 2023.05.20-21.

A Vértes 60 teljesítménytúra célja emléket állítani a Vértesben a második világháborúban elesett magyar katonáknak. A túra 11 állomást érint, ezek mindegyike a fent említett történelmi események színhelye.

Az ellenőrzőpontokon korabeli egyenruhákat viselő hagyományőrzők igazolják a teljesítést. Rövidített túra esetén a táv 25 km, 5 ellenőrzőponttal.

Szentendrei körjárat – 2023. 05.26-tól

A májusi programtippek közül nem maradhat ki a hajózás a Dunakanyarban. Egy felejthetetlen utazás, gyönyörű panoráma és a Duna illata várja azokat, akik úgy döntenek, hogy stílusosan, hajóval járják be a térséget. A Szentendrei körjárat Szentendréről indul Visegrádra, Leányfalu és Tahitótfalu érintésével.

Épített titkok – A Füvészkert épületei és szobrai – 2023.05.27.

Hol volt régen a kert főbejárata? Hol található a magszoba, és mi van benne? Hogyan nyerte el mai formáját a műemlék Pálmaház? Ki volt Fekete József? Ezekre és még sok más kérdésre kaphatunk választ, ha részt veszünk az ELTE Füvészkert sétáján.

A Vácrátóti Botanikus Kert gyógynövényei – 2023.05.28.

A séta során megismerjük az évszaknak megfelelő gyógynövényeket, kitekintve a Kárpát-medencében őshonos fajok közül, „világ körüli túrát” teszünk a növénykert tematikus gyűjteményei segítségével. Ezen a túrán csak fényképezőgéppel gyűjthetünk élményeket és tudásanyagot.

Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.