Kéz-kilátó épült a Cserhát közepén

Kirándulásaink során szép számmal találunk Magyarországon olyan kilátókat, ahonnan csodás a panoráma, de kevés közülük, amely önmagában, építményként is szuper látnivaló. Farkaskútvölgy vidékén éppen egy ilyen fantáziadús alkotás épült a tavalyi év végén. A Kéz-kilátó egy kezet formáló, fából készült alkotás, illetve pihenő, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre! Ide mindenképpen el kell látogatnunk!

Kéz-kilátó: természet, művészet és panoráma egy helyen

A Cserhát közepén, Felsőtold és Hollókő között fekszik a hangulatos Farkaskút-völgy, a tervezők ezt a háborítatlan környéket szemelték ki a Kéz-kilátó megépítésére. A fa elemek művészien illeszkednek egymáshoz, a forma már messziről jól kivehető. A kilátóteraszból pedig nem csak a környező völgy, de a Cserhát dombjai is jól láthatóak.

„Bakancslistánkon volt, hogy valami maradandót alkossunk. Így született meg a túrázóknak is egy szép úti cél, ahonnan belátni az egész vidéket. Nekünk pedig egy elmélkedő pont, ahonnét a birtokot álmodhatjuk tovább”

– írják Farkaskútvölgy facebook oldalán.
kéz kilátó
A Kéz-kilátó

Kinek a nevéhez fűződik a Kéz-kilátó építése?

A Kéz-kilátó a fanyűvő-művész, Csíkszentmihályi Benjamin munkája.

Vajon miért a kéz alakra esett a választás?

Isten teremtő keze vagy Farkaskútvölgy óriásáé, aki a völgyben pihen? Netán maga a természet hordoz minket a tenyerén? Bárhogy is gondoljuk, vagy hisszük, egy biztos: az élmény ugyanaz. A kilátó körül élvezhetjük a nyugodt, csendes pihenést a friss levegőn, a csodás panorámát, miközben egy igazi műalkotás szolgáltatja a hátteret.

Megközelítés kisebb túrával

Az egyik lehetőség, ha Hollókői vár parkolójából indulunk a kék túrajelzés vonalán, a vár irányába. Körülbelül 5 perc múlva egy táblákkal jelzett kereszteződéshez érünk. Itt forduljunk balra, még mindig a kék jelzés mentén Alsótold irányába. Végig sétálunk a hegygerinc mentén Farkaskútvölgy irányába, így egy könnyű, ám annál szebb túrával érhetjük el az egyedülálló Kéz-kilátót. Az út babakocsival nem ajánlott.

A másik lehetőség szerint Felsőtold irányából, szintén a kék jelzés vonalán juthatunk a kilátóhoz.

A fából készült, kéz formájú alkotás egész évben szabadon látogatható.

Kinek ajánljuk?

  • kisgyerekkel, kutyával kirándulóknak
  • túrázóknak
  • aki Hollókőn kirándul és szívesen tenne egy kitérőt a különleges kilátó felé
  • aki szereti a hegyvidéki, panorámás kilátókat
  • aki kedveli a modern művészi alkotásokat

Szállást keresel a környéken?

Itt érdemes körülnézni »»


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Hatvani Anikó

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.