Hol sétálhatsz Budapesten kijárási korlátozás alatt? – INTERAKTÍV TÉRKÉP

Május 4-tól vidéken feloldották a kijárási korlátozást, ez azonban nem vonatkozik a budapestiekre és a Pest megyében élőkre. De merre sétálhatnak, kirándulhatnak a fővárosiak a kijárási korlátozás alatt anélkül, hogy elhagynák a város-, illetve megyehatárt? Interaktív térkép segít az eligazodásban.

Hol sétálhatsz Budapesten kijárási korlátozás alatt?

A május 9-10-i hétvégén rekord meleg várható, ezért sokan szeretnének majd minél több időt a szabad levegőn tölteni. A tömeg elkerülése érdekében a Főpolgármesteri Hivatal összeállított egy interaktív térképet olyan helyekről, amelyek kevésbé ismertek, de érdemes azokat felkeresni.

Hol sétálhatsz Budapesten kijárási korlátozás alatt? - INTERAKTÍV TÉRKÉP
Kilátás a Normafáról (fotó: Domokos-Kaprinyák Judit)

„Hogy elkerüld a sűrűn látogatott vagy lezárt helyeket, megmutatjuk, hol tudsz úgy egy egészségügyi sétát tenni, hogy közben betartod a távolságtartás járványügyi szabályait.

Ebben szeretnénk segíteni, ezért összegyűjtöttük Budapest parkjait, kirándulóhelyeit, védett és védelemre tervezett természetközeli területeit, mely során figyelembe vettük a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is, ezért olyan helyszíneket ajánlunk, amit biztosan látogathatsz.

A színek jelmagyarázata a következő: piros = erős korlátozások, vagy teljes lezárás; sárga = időbeli vagy megközelítést érintő korlátozások; zöld = járványügyi előírások betartásával használható.”

enbudapestem.hu

Fedezd fel a lakókörnyezeted kevésbé ismert parkjait, kirándulóhelyeit, közterületeit!

Néhány alapvető szabály a távolságtartás-barát zöldfelületek használathoz:

  • Ha betegnek érzed magad, ne menj ki a közterekre, parkokba, hanem maradj otthon!
  • Elsősorban a lakóhelyedhez közeli zöldfelületeket látogasd, ahova gyalog vagy biciklivel el tudsz jutni. Legyen az utazás maga is kikapcsolódás és környezetbarát!
  • Ne tömegesen használd a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeled sokan vannak, inkább keress másik helyszínt! Kérünk, hogy viseld a maszkot séta és sport közben is.
  • Tájékozódj, mielőtt elindulsz, gondoskodj az ivóvizedről és az élelmedről, a szemetedet pedig minden esetben vidd haza!
  • Óvd a természeti értékeket és a közparkokat, ne térj le a gyalogutakról, ne parkolj rá a zöldre!

(forrás: enbudapestem.hu, kiemelt fotó: pixabay)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.