Kedvenc gyerekbarát helyek, amiket kevesen ismernek

Elindult egy inspiráló beszélgetés a Gyerekbarát Csodahelyek facebook csoportunkban arról, kinek mi a kedvenc helye, amit csak -viszonylag- kevesen ismernek.

Kedvenc gyerekbarát helyek, amiket kevesen ismernek

Szuper helyek és programok gyűltek így össze Magyarország több pontjáról: tanösvények, állatsimogatók, parkok és játszóterek – több mint 100 ajánlás alapján. Nem célunk mindet felsorolni, erre ott a csoportunk, nézzetek be! De kiválogattunk néhány ismert és kevésbé ismert helyet a teljesség igénye nélkül, ami talán másoknak is segíthet az elindulásban, programtervezésben.

Még több tavaszi élmény…

Sőt, van nekünk egy e-bookunk is tele tavaszi gyerekbarát csodahelyekkel, a képre kattintva tudjátok megnézni és megrendelni:

Tanösvények, állatsimogatók, parkok, játszóterek

Állatkertek, állatsimogatók, vadasparkok

Bőszénfai szarvasfarm 

Szigethalmi vadaspark

Nagyon szeretjük. Több játszótér van a vadaspark területén. Van egy kisebb és egy nagyobb kisvasút és a vadaspark mellett van egy „pukli pálya” (pump track).

K. Anett

ZOO Szigetbecse

Fartaló KISStanyÁCSka Vadfarm, Mozsgó

Dabasi tanösvény – Szent Jakab sétány

El Valle Grande Ranch – Szent György-hegyi Állatsimogató és Szabadidős tér, Hegymagas

MagánZoo, Felsőlajos

Nekünk is nagy favorit! Nem szokott tömeg lenni, szépen vannak tartva az állatok, van egy nagy játszótér is a közepén, és szinte minden állatot lehet zoo-csemegével etetni (láma, teve, zebra, nyuszik…stb). Szerintem megéri az utazást.

P. Barbara

Hortobágyi vadaspark és az új látogatóközpont

Nógrádi vadaspark

Kivisznek az erdőbe, ahol a szarvasokat etetik, egyszerre van ott 50-100 szarvas.

S-P. Petra


BoRóka Állatotthon, Vadfarm és Simogató Fertőszentmiklós 

Az egyik legjobb hely, ahol az utóbbi időben voltunk.

O. Attila és Edina

Nagykálló, Harangod

Ingyen ürgekergetős program.

M-F. Renáta

Tanösvények, parkok, játszóterek

Érd, Családi park

Első osztályú hely biciklizni tanuláshoz!!! Valamivel több mint 1 km körbe a tó körül a sétáló rész, ami legnagyobb részt kb 2 méter széles. Görkorival is követhető a gyerkőc mikor már stabilan megy (és gyorsan) de néha még kell egy kis segítség. Szeles az igaz, de sárkányeregetéshez ideális! 

F. Kitti

Fóti tó

Kicsiknek játszótér, biciklis KRESZ-pálya, nagyoknak kalandpark, még nagyobbaknak gördeszka/korcsolya pálya, kicsi erdő, benne rövidke bicikliút, tavacska teknőcökkel és kacsákkal, nagy füves placc, bisztró, wc lehetőség és nem mellesleg pont egy vasúti megálló mellett van (Fótfürdő) ééés minden INGYENES! Körbe van kerítve, kutyát viszont tilos bevinni.

M.G. Anita

Csetényi Élménypark

Martonvásár, Brunszvik-kastély parkja

Van egy tó ott, amit könnyen körbe lehet járni, és egy kis sziget is, amire egy kis hangulatos híd vezet. Tök jól lehet, pokrócozni, piknikezni, mert sok a szép zöld felület, de közben a kis szigeten meg jókat lehet játszani a tó parti részeken. Ősszel például a fák gyönyörű színekben játszanak. Mi sokat járunk oda, leginkább ha nem akarunk Budapesttől nagyon messzire menni. 

S-B. Cintia

Erdőspusztai arborétum, Debrecen

Istenmezeje, Noé szőlője

Mezítkáli – Mezítlábas Mászkáló Mindszentkállán

Belvárosi Közösségi Tér csaladbarát kávézója

A budapesti Hild téri Kuflis jatszótér mellett. Hétköznap kihozzák a játszótérre a kávét :))

H. Anikó

Zalaegerszegi Alsóerdei sportpálya és játszótér, vele szemben van az Azáleás-völgy is

Van egy akadálypályája is az élményparknak. Az fizetős és 4 éves kortól használható. A játszótér ingyenes és már egy 2 éves is élvezi, nekik is vannak csúszdák, mászókák, hinta. A KRESZ park használata is ingyenes, ha saját gokartot vagy kismotort viszel, ezt is lehet használni 2 évesen is egyéni mérlegelés után. Pl ha tele van száguldozó iskolásokkal, akkor nyilván nem, de ha egy nyugis délelőttön vagytok ott, akkor simán.

P-K. Bettina

Kiemelt kép: Arek Socha – Pixabay

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.