Csodahelyek, amelyeknek még a nevében is szerepel a csoda

Számos izgalmas kirándulóhely és látnivaló található az országban, amiről úgy tartjuk, hogy csodahely. Tudtátok, hogy vannak köztük olyan csodahelyek is, amelyeknek még a nevében is szerepel a ‘csoda’ szó? Összegyűjtöttük őket egy csokorba, így nektek már csak annyi a dolgotok, hogy eldöntsétek, melyik a kedvencetek.

Csodahelyek – csodás nevekkel

Csodabogyó tanösvény, Siklós

A Siklós településén található 6 km hosszú Csodabogyó Tanösvény a 408 méter magas Tenkes-hegy csúcsán kapott helyet. A tanösvény bejárása során megismerkedhetünk a helyi élővilággal, az ismertető táblákon a talaj, a jellegzetes lágyszárú növényfajok és a fák életéről is olvashatunk.

Tovább a siklósi várhoz >>

A tanösvény útvonala érint egy nyolcszögalapú kilátót is, ahonnan 180 fokos panoráma nyílik Siklósra és Máriagyüdre.

Csodaösvény kalandpálya, Szarvas

A Csodaösvény kalandpálya a Szarvasi Arborétum legújabb attrakciója, amely tárt karokkal várja a kalandok iránt érdeklődő gyerekeket. A kalandpálya játék és mese egyben, egy mesetarisznyával és egy füzettel indulunk útnak, majd állomásról állomásra megismerkedünk a mesével.

Top 10 látnivaló Szarvason >>

A küldetés célja megmenteni a kert tündérét, eközben a résztvevők bejárják az arborétum legszebb részeit, és megtekinthetik a nevezetességeket is.

Bebarangolnád a békésszentandrási Holt-Körös vadregényes világát?
Szarvasi Arborétum

Csodabogyós-barlang, Balatonederics

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló Csodabogyós-barlang a bejárat mellett is látható szúrós csodabogyó nevű cserjéről kapta nevét.

20+ látnivaló a Balaton-felvidéken >>

A barlang jelenleg ismert járatainak hossza összesen 6 kilométer, a vezetett túrák egyes szakaszain (pl. Függőkert, Meseország stb.) igen sok és változatos képződményt (pl. cseppkövek) találhatunk. A barlangtúrát minden esetben hivatalos barlangi túravezető vezeti.

Csodaszarvas Tájpark, Rábahídvég

A Csodaszarvas Tájpark Vas megyében, Rábahídvég határában található, a Rába folyó szomszédságában. A Tájpark saját kikötővel rendelkezik, nádfedeles és kézzel faragott építményei az Őrség és a Hegyhát jegyeit viselik magukon.

A park területén bejárhatjuk a Rába-part sétányát, megismerhetjük a tanösvényt és az őshonos állatokat, emellett csónakázásra is van lehetőség.

Csodaházban pihennél?

Örömmel megszállnátok a csodás nádfedeles házak egyikében? A tóparti vendégházak apartman jellegűek, kérésre igazi házias reggeliről gondoskodnak a szállásadók, melyhez az alapanyagok a saját gazdaságukból kerülnek az asztalra.

Csodák Palotája, Budapest

Esős időben és a forró nyári napokon is ideális választás a Csodák Palotája, amely izgalmas attrakciókkal várja az érdeklődőket Budapesten, Óbuda frekventált részén.

Budapest rejtett kincsei >>

A legkisebb csemeték mindig örömmel ülnek be a Holdjáróba, míg a nagyobb gyerekek garantáltan jól érzik majd magukat a tükörteremben, vagy a Richter Gedeon labor kísérletein.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Szarvasi Arborétum (fotó: Kristóf Eszter)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.