Vidéki és budapesti éttermeket is kitüntettek a Michelin-csillag minősítéssel

Michelin 2022, SALT étterem, fotó: MTI/Mónus Márton

Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki és budapesti magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel. A Michelin Guide anonim inspektorai egy éven át kutatták, melyek a legjobb magyar vendéglátóhelyek.

Térképen a 2022-es Michelin Guide magyar résztvevői

Az étteremkalauz két Michelin-csillaggal jutalmazta a tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand konyháját. Hét étterem nyert el egy Michelin-csillagot: Esztergomból a 42, Budapestről pedig a Babel, a Borkonyha, a Costes, az Essencia, a Rumour és a Salt.

A Michelin-csillag mellett átadták a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand díjat, és a fenntartható gasztronómiáért járó Zöld Csillag díjat is. Jutalmazták továbbá a legjobb fiatal séfet, a legmelegszívűbb vendéglátókat, illetve átadták a legjobb sommelier díját is.

A Natura Hill Zebegény – aki szintén Michelin ajánlást kapott – térképre tette a 2022-es Michelin Guide magyar résztvevőit.

A Csodahelyek.hu csapata nevében szeretettel gratulálunk a Michelin Guide magyar résztvevőinek!


Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton, SALT étterem, Budapest

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.