La’ Róna Bisztró és Borbár – amely még Petőfit is megihletné

La' Róna Bisztró és Borbár

Felejthetetlen kulturális és kulináris élményekre számíthatsz, ha ellátogatsz a rendhagyó hangulatú La’ Róna Bisztró és Borbár világába. A kiskőrösi étterem, amely színes gasztronómiai fordulatokkal csalogat, és meseétlappal várja a gyerekeket, Petőfi Sándor költészetének állít emléket.

La’ Róna Bisztró és Borbár

Egy hely, amely még Petőfit is megihletné

A nagy költőóriás, Petőfi Sándor szülővárosának központjában elhelyezkedő La’ Róna Bisztró és Borbár egy olyan hiánypótló étterem, amely előkelő helyet foglal el a környék gasztronómiai kínálatának sorában.

Az étterem története: Az épület egykor egy régi napközi volt, ahova a helyi gyerekek iskola után ebédelni jártak. A régi patinás épület a felújítást követően sokáig üresen állt, ekkor költözött be a La’ Róna Bisztró és Borbár, amely a magas színvonalú vidéki gasztronómiát helyezte fókuszba. Az étterem neve Petőfi Sándornak állít emléket, ennek jegyében készült az enteriőr és az étlap is.

Ha az étteremben körülnézel, hamar észreveszed, hogy az étlapon, a tányéralátéten és a könyvespolcnál is találkozhatsz Petőfivel, így nemcsak a fogások harmóniája, hanem a kultúra is átszövi az itt tartózkodást.

A könyvespolcon díszes Petőfi-kötetek, és kincseket rejtő antikváriumok mélyéről beszerzett képeskönyvek kaptak helyet.

Az étterem tulajdonosai annyira elkötelezettek, hogy még a nehezen beszerezhető, és egyelőre csak bérelhető Petőfi-szobrokat is felkutatták.

Akik gyűjtik a csodahelyeket

Ha szeretsz a csodahelyek között nézelődni, akkor bizonyára nem ismeretlen számodra Hajnal Szilvia neve. Családi vállalkozásként Szilvi, és a férje álmodták meg a La’ Róna Bisztró mellett a TulipGarden Homokhátságot is, amely várakozáson felüli eredményekkel zárta a szezont.

A TulipGarden alföldi képviselője 150.000 tulipánnal, 15 féle színnel és barátságos alpakákkal tette izgalmasabbá a tulipánszüretet.

Fergeteges gasztroélmények

Milyen ételeket kóstolnál szívesen a kiskőrösi étteremben? Kipróbálnád az egyszerű, de nagyszerű heti menüt, esetleg egy extravagáns burgert? Az á la carte étlap kínálatából választanál, amely a magyar és nemzetközi konyha különlegességeit sorakoztatja fel?

Egy kicsit szemezgettünk az aktuális étlapról, ahol olyan fogásokra bukkantunk, mint a Kígyómakréla rizottó, a „Rokszinton” bélszín, a „Feltámadott a tenger”, vagy éppen a Mákos guba újragondolva.

A séf, Karizs Tamás hisz az ősi erők és az elemek kölcsönhatásában, ezért a tavaszi-nyári, és az őszi-téli étlapot is ennek a jegyében alkotta meg, zero waste szemléletben.

A gyerekeket mesehősök várják

A La’ Róna Bisztró a gyerekeket játszótérrel és jól felszerelt játszósarokkal várja. Ami azonban még ennél is izgalmasabb, az a rendhagyó, képekkel illusztrált gyerekétlap, ahol megelevenednek az ételek.

Az étlapot egy helyi grafikus/meseillusztrátor és író-költő páros készítette, a lapokon magyar népmesék motívumaival találkozhatnak a gyerekek.

Nagyon népszerű a csemeték körében pl. a Túrógombóc, aki mesehőssé változik. Igazán ötletes gyerekbarát megoldás, nem igaz?

Nyitva tartás

  • Hétfő: 11:00-14:00
  • Kedd – Csütörtök: 11:00-21:00
  • Péntek: 10:00-22:00
  • Szombat: 09:00-23:00
  • Vasárnap: 09:30-15:00

Elérhetőség

  • Tel: +36-20-244-4651
  • Emial: laronakiskoros@gmail.com
  • Cím: 6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor utca 8

La’ Róna Rooms

A La’ Róna Rooms 4 db kétágyas klimatizált, saját fürdőszobával rendelkező szobával vár, néhány perces sétára Kiskőrös nevezetességeitől. A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, illetve a János Vitéz Látogatóközpont mindenképpen kerüljön fel a listádra.

A modern, korszerű szálláshely tökéletes választás, ha pihenésre és kikapcsolódásra vágysz, a szobák barátságos, hangulatos berendezése a kor követelményeinek megfelelően minden igényt kielégít.

A színek és a kiegésztők harmóniája arra biztat, hogy nyugodtan tölts még el néhány napot Petőfi szülővárosában.

Miért ne tennéd?


Képek: La’ Róna Bisztró és Borbár

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.