Hol kapható a legfinomabb lángos Magyarországon?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Te sem tudod elképzelni a balatoni nyaralást lángos nélkül? Ha belföldi kirándulást tervezel, szívesen választod a trendi street foodok helyett a hagyományos lángost? Ha igen, jó hírünk van: országszerte számtalan helyen lehet kapni ezt a finomságot: vízparton, belvárosokban, sőt még bevásárlóközpontok parkolójában is. Már csak az a kérdés, hol kapható a legfinomabb lángos Magyarországon?

Mi nem teszünk igazságot, de a Csodahelyek Magyarországon facebook csoportban összegyűjtöttünk azokat a helyeket, ahol szerintetek a legfinomabb lángos kapható az országban. Mentsétek le ezt a térképet és ha valamelyik lángos büfé közelében kirándultok, álljatok meg egy sajtos-tejfölös finomságra.

Hol kapható a legfinomabb lángos Magyarországon?

Ezek a legfinomabb lángos büfék Magyarországon

(térképen pirossal jelölve)

  • Maci Lángosozó, Pécs
  • Álomlángos Szentendre
  • Rév büfé, Révfülöp
  • Csongrádi Körös-torok: Pici bácsi lángosa
  • Dunaharaszti, Dezső bácsi – Lángos Palacsinta Kávé Üdítő
  • Rohlicsek Lángosos, Egri vásárcsarnok emeletén
  • Zsámbéki Lángossütő
  • Mátraházi parkoló – lángos és palacsinta büfé

A lángos története

Egyes feltételezések szerint a lángos a török hódoltság idején került a magyar konyhákba, mások szerint ókori római az eredete. Önmagában, vagy többféle ízesítéssel kínálják, legjellemzőbb a fokhagymás-mártás, a sajtos, a tejfölös, a sajtos-tejfölös, kolbászos, Békéscsaba környékén a juhtúrós kivitel.

Ha magyar vagy, a lángos (ejtsd: LAHN-gauche) a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által magyar tengernek hívott, 50 mérföld hosszú Balatonra néző pázsiton eltöltött napoké. Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne.

 Ligaya Mishan, New York Times

Eredeti lángos recept, ha otthon is elkészítenéd

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 5 ek napraforgó olaj
  • olaj a sütéshez
  • 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajjal és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.
  • Letakarva fél órát kelni hagyjuk.
  • Olajat forrósítunk.
  • A tésztát kicsit kilapítjuk, kisebb darabokat vágunk vagy tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzkodjuk, hogy kb. 1 cm vastag körök vagy téglalapok legyenek.
  • A forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük.
  • Fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.

Fotó: Gáspár Miklós


Még több lángossütőt keresel?

Nézz körül a Csodahelyek Magyarországon csoportban és ajánlj te is szuper helyeket!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email