Hol kapható a legfinomabb fagyi Magyarországon? – TÉRKÉP

legfinomabb fagyi

Te sem tudod elképzelni a jó időt fagyi nélkül? Amint megérzed a bőrödön a meleg szellő simogatását, legszívesebben felkerekednél, és megrohamoznád az első fagyizót? Ha igen, jó hírünk van: országszerte számtalan helyen lehet kapni ezt a finomságot: városokban, falvakban, nyaralóhelyeken, sőt még útszéli árusoknál is. Már csak az a kérdés, hol kapható a legfinomabb fagyi Magyarországon?

FAGYITÉRKÉP – Itt kapható a legfinomabb fagyi Magyarországon

Bár mi is nagy fagyirajongók vagyunk, nem szeretnénk igazságot tenni, ezért a Csodahelyek Magyarországon facebook csoportban összegyűjtöttünk azokat a helyeket, ahol szerintetek a legfinomabb fagyi kapható az országban.

Mentsétek le ezt a térképet és ha valamelyik fagylaltos közelében kirándultok, álljatok meg egy tejes, vagy éppen gyümölcsös finomságra.

A fagyi története

Az első fagylalt kb. 5000 évvel ezelőtt Kínában készült, és már akkoriban is tejből, vízből, jégből, illetve különböző ízesítőkből állt. Az ókori Egyiptomban a fagylaltot cserépedényekben hűtötték, ami annyira tetszett a perzsáknak, hogy a találmánnyal átutazták a Földközi-tengert.

Gondoltad volna? Hippokratész egyenesen gyógyszerként ajánlotta a fagylaltot, Nagy Sándor és a katonái borral, míg Néró császár rózsavízzel és mézzel keverte a fagylaltját.

Magyarországra Mátyás király feleségének köszönhetően érkezett a fagyi. Beatrix a nápolyi király lánya volt, az udvarlás idejére saját szakácsot és cukrászt is hozott magával az országba, így a fagylalt receptje sem maradt rejtve előttünk. Az első fagyireceptek a 18. század végén jelentek meg.

Fagyi recept, ha otthon is elkészítenéd

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott gyümölcs
  • 2 pohár görög joghurt
  • friss mentalevél
  • cukor vagy stevia

Elkészítés: A gyümölcsöt egy tálban botmixerrel krémes állagúra pürésítjük. Ehhez hozzáöntjük a joghurtot, az édesítőt és a mentát, majd tovább keverjük, amíg teljesen homogén krémet kapunk. A fagylaltot egy műanyag edénykében a fagyasztóba tesszük, és fél óra elteltével már ehetünk is belőle.

Még több fagyizót keresel?

Nézz körül a Csodahelyek Magyarországon csoportban és ajánlj te is szuper helyeket!


Képek: pexels.com (yanna-rodrigues, roman-odintsov, shvets-production)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.