Kirándulás tömegközlekedéssel – 5 izgalmas hazai úti cél

Kirándulás tömegközlekedéssel, Tatai Fényes Tanösvény

Bár egy kirándulás általában akkor igazán élvezetes, ha gyalogosan járjuk be a túraútvonalakat, illetve településeket, mégis gyakran előfordul, hogy autóba kell ülni ahhoz, hogy közelebb jussunk a kiszemelt látnivalóhoz. A kirándulás tömegközlekedéssel éppen olyan hangulatos lehet, a következő csodahelyeket akár busszal, vonattal, vagy erdei vasúttal is meg lehet közelíteni.

Kirándulás tömegközlekedéssel – 5 izgalmas hazai úti cél

Irány a tihanyi Őrtorony-kilátó!

A 16,5 méter magas Őrtorony-kilátó a Tihanyi-félsziget közepén, a 216 méter magas Apáti-hegyen épült, a fából és kőből épült emelvény formája a római kori őrtornyokat idézi. A háromszintes kilátóból nem csak Tihanyra, hanem az egész Balatonra mesés kilátás nyílik.

Hogyan érhető el? Balatonfüredet vonattal, Tihanyt pedig Balatonfüredről érdemes busszal megközelíteni, az út busszal csupán 18 perc. A Tihany, Posta nevű megállónál célszerű leszállni, így egy rövid sétát tehetünk a Tihanyi Bencés Apátság környékén is. A kilátó az ófaluból, a Belső-tó mellett haladó turistaúton vagy az Apáti templom felől érhető el.

Őrtorony-kilátó, Tihany

Keresd fel a Holdvilág-árok titokzatos birodalmát!

A Holdvilág-árok a Pilis – Visegrádi-hegység szurdokvölgye, a völgy végén a Remete-barlang található. Azoknak ajánljuk a Holdvilág-árok felkeresését, akik nem riadnak vissza a nehezebb tereptől, itt ugyanis falépcsők, hidak, és meredek emelkedők várják a kirándulókat. Akik számára a kirándulás tömegközlekedéssel bizonyul megfelelő választásnak, azok sem csalódnak majd a szurdokvölgyben.

Hogyan érhető el? Pomázról a Kiskovácsi, Kórház megállóig kell buszozni, innen a piros kereszt jelzést kell követni.

Fotó: Hajdu Krisztina – Kullango photo gallery

Gyönyörködj a Várhegy-kilátó panorámájában!

Bakancslistás célpont a Börzsönyben található Várhegy-kilátó, amely Királyréttől mindössze 1,5 kilométerre fekszik. A 20 méter magas, háromemeletes építmény 360 fokos körpanorámával ajándékoz meg, tetejéről látni lehet a Sas-hegyet, a Só-hegyet, a Kő-hegyet, a Csóványost és a Kopasz-hegyet is.

Hogyan érhető el? A kirándulás tömegközeledéssel is megoldható, vonattal Kismarosig utazhatunk, onnan a Királyréti Erdei Vasút Szokolyán át Királyrétig visz. Babakocsival a sárga háromszög jelzésen érdemes haladni, de a piros és a zöld jelzés is a kilátóhoz vezet.

Élményekkel teli napot ígér a Tatai Fényes Tanösvény

A 18 állomásból álló, 1350 méter hosszú cölöpsétányon tavirózsák, lápvidéki növények, illetve teknősök és hódok várják azokat, akik kíváncsiak a Tatai Fényes Tanösvény természeti kincseire. A kilátótorony és a függőhíd különleges élményt tartogatnak a kirándulók számára. A tanösvény egész évben látogatható, azoknak is ajánljuk, akik számára a kirándulás tömegközlekedéssel megoldható csak.

Hogyan érhető el? Tatára érdemes Budapest felől vonattal utazni. A Csodahelyek.hu egyik olvasójának tanácsa szerint a Tata vasútállomáson érdemes leszállni, onnan végig egyenesen haladjunk gyalog egy kicsi körforgalomig. Ott két hidacskán keresztül már el is érjük a Fényes fasort. Jobbra kell gyalogolni, az állomástól kb. 2 km.

Kirándulás tömegközlekedéssel – Vár a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény!

A cölöpökre épült poroszlói vízi sétány 1,5 km hosszan vezet a nádasokon át, séta közben madarakkal és folyami állatokkal is találkozhatunk. Útközben két madármegfigyelő ház, és egy kilátó vár bennünket, innen még több természeti kincset fedezhetünk fel. A tó túloldalán található a Tisza-tavi Ökocentrum, amely állandó és időszaki kiállításokkal, 3D mozival, játszószobával, kilátótoronnyal, kishajós kirándulásokkal és Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszerével várja a látogatókat.

Hogyan érhető el? Tiszafüred autóbusz-állomásról alig 10 percet kell buszozni Poroszlóra, a Tisza-tavi Ökocentrum felkereséséhez a Poroszló, Ökocentrum megállónál kell leszállni. A sétányra a Fűzfa pihenőpark mellől induló hajóval lehet bejutni.

Fotó: Lőricz Linda

A kirándulás tömegközlekedéssel nem lehetetlen küldetés, csupán érdemes leleményesen megválasztani az úti célt. Mind az öt kirándulóhely felejthetetlen élményeket ígér, mindegy, milyen évszakban indulunk útnak.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Csodahelyek, Hajdu Krisztina – Kullango photo gallery, Bujtás Zoltán, Lőrincz Linda

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.