Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény, Poroszló

Olvasónk beszámolója a poroszlói Tisza-tavi Vízi sétányról és a közeli látnivalókról.

Tisza-tavi Vízi sétány

A poroszlói Tisza-tavi Vízi sétány Hortobággyal egybekötve remek egynapos kirándulás minden korosztály számára. Vonattal és busszal is jól megközelíthető. Vonattal Budapestről füzesabonyi átszállással kb. 2 óra az út. A sétányra csak hajóval lehet bejutni, amely a 33-as főút mellet lévő Fűzfa pihenőpark és étterem előtt lévő parkoló mellől indul. A jegy ára a sétányra felnőtteknek 1800 Ft, gyerekeknek 3 éves kortól 1200 Ft (hajójeggyel együtt). Védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Maga a sétány közel 1,5 km, végig a nádason keresztül cölöpökre épített pallókon vezet. Utunk során különféle madarakkal és folyami állatokkal ismerkedhetünk meg, ha szerencsénk van. Erre szolgál a két madárfigyelő házikó és a kilátó is, amiket a haladási irányt követve érint a látogató. Aki több élőlényt szeretne látni, annak érdemes nyitásra, vagy zárás előtt érkeznie, ugyanis az állatok többsége akkor aktívabb.

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

A sétány bejáratával szemben, a tó túloldalán helyezkedik el a Tisza-tavi Ökocentrum. Akinek több ideje van, annak érdemes ide is betérnie. (Ide külön jegyet kell váltani és védettségi igazolványra is szükség van.)

Látnivalók a közelben

A sétány mellett a környék másik nagy nevezetessége Hortobágy, mely nyáron különféle programokkal várja az érdeklődőket (pl. vásár, lovas bemutató, stb.). Itt található Magyarország híres madárkórháza is, ahol működik egy látványkórház is az érdeklődök számára. Persze a Kilenclyukú híd is megér egy látogatást, mely Magyarország leghosszabb közúti kőhídja, összesen 167 m hosszú. Az élménydús nap után pedig megpihenhetünk a híd lábánál lévő több, mint 300 éves hortobágyi csárdában. Kell ennél több?

Szállást keresel a Tisza-tónál?

Itt érdemes körülnézni »»


Fotók és beszámoló: Lőrincz Linda

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.