5 hazai borvidék – Járd be a barátokkal az országot egy kisbusz fedélzetén!

Nincs is annál izgalmasabb, mint felkerekedni, és bejárni az ország legizgalmasabb borvidékeit, kirándulni a szőlőtőkék között, és megkóstolni a környék legzamatosabb borait. Ha összebeszélsz a barátokkal, és közösen indultok útnak egy kisbusz fedélzetén, ahol végig énekelgettek és kártyáztok, miközben legyűritek a kilométereket, úgy érzitek majd, hogy az utazás valóban élmény. Közös kaland, nagyszerű borokkal és vidám társasággal. A cikk végén kisbusz bérléséhez is adunk tippet!

5 borvidék, ahol szuper boros élmények (is) várnak! 

Azt gondolhatnád, hogy a hazai borvidékek nagyon hasonlóak egymáshoz, hiszen mindenhol remek borokat kóstolhatsz, de valójában bármerre mész, mindenhol más élmény vár. A szőlősök, a panoráma és a vendégszeretet azonban biztosan közös mindegyikben. Indulj Villányból, onnan irány a Balaton-felvidék, majd Mór, Eger, és Tokaj csodálatos szőlőhegyei. Ezt az öt borvidéket akár egy hosszú utazás során egymás után is bejárhatod!

Villányi borvidék

Ha Pécs közelében szeretnétek kezdeni a kirándulást, és a környék borait is megkóstolnátok, irány a Villányi Pincesor, a Fekete-hegy és az Ördögárok. Parkolóhely mindig akad, szálláshelyet is könnyen találtok, utána pedig nincs más hátra, mint végigjárni az apró, hangulatos pincéket, és szemügyre venni a kínálatot. 

Ha ropogtatnivalóra, vagy netán rétesre vágytok, azt is kaptok, ráadásul még szinte forrón szolgálják majd fel nektek. Erről nem érdemes lemaradni! 

5 szuper úti cél! Járd be a barátokkal az ország borvidékeit egy kisbusz fedélzetén!

Balaton-felvidéki borvidék

Kell azt magyaráznunk, hogy miért kell bejárnotok a Balaton-felvidéki borvidéket közösen a barátokkal? Ha nem jártatok még erre, akkor semmiképpen ne hagyjátok ki a káli körzet, a Balatonederics-lesencei körzet, és a cserszegi körzet legizgalmasabb úti céljait. Ha kedvelitek a fehér borokat, ez a borvidék nagy kedvencetek lesz, ráadásul múzeum, kirándulóhely, és várlátogatás tarkíthatja még a kikapcsolódást. 

Mivel igen nagy területen fekszik a borvidék, célszerű közösen utazni – akár egy kisbusz fedélzetén – hogy ne maradjatok le a legjobb beszélgetésekről! 

5 szuper úti cél! Járd be a barátokkal az ország borvidékeit egy kisbusz fedélzetén!
Szőlőtőkék a Balaton-felvidéken

Móri borvidék

Bár a Móri borvidék a legkisebb hazai borvidékek közé tartozik, ennek ellenére az egyik leghíresebb. Főként a fehérborok jellemzik, az ezerjót például már a hungarikumok között jegyzik. 

Ha a környéken kirándulnátok, akkor Móron bakancslistás hely a Lamberg-kastély, de a közelben a Bokodi-tó, a Csókakői vár, és a bodajki Károlyi-kilátó is mindenképpen jó célpont, ha a barátokkal a Móri borvidéket járjátok. 

5 szuper úti cél! Járd be a barátokkal az ország borvidékeit egy kisbusz fedélzetén!
Miklós Csabi pincéjénél Móron

Egri borvidék

Eger akár egynapos, akár többnapos kikapcsolódáshoz is szuper úti cél, főleg akkor, ha a Szépasszonyvölgy már réges-régen az egyik kedvenc helyetek. Pakoljátok össze egy hátizsákba a legszükségesebb holmikat, guruljatok el Egerbe, és fedezzétek fel együtt az egri borokat, a várat, a Minaretet, a Dobó teret, és a szépséges Érsekkertet. 

A vár, és a belváros területén rengeteg hangulatos vendéglátóhely vár, de ha a környéken is kirándulnátok, látogassatok Noszvajba, Egerszalókra, vagy akár Szilvásváradra.

Eger belvárosában

Tokaji borvidék

Tokaj az egyik legnépszerűbb úti cél a magyar borvidékek közül, nem véletlenül. Itt olyan hangulatos helyeket járhatsz be a barátaiddal, mint Tarcal, a Szerelmi pincesor, a Finánc-dombi kilátó, vagy éppen a Világörökségi Bormúzeum. 

Ha a borozás mellett egy kicsit utazgatnátok is, irány Lillafüreden a Hámori-tó, vagy Nyíregyházán az Állatpark, és a Sóstói Múzeumfalu! Mindkettő fantasztikus élményekkel vár, annál is inkább, mert számos további kirándulóhely, múzeum és program van még a környéken! 

Tokaji borvidék

Utazz kisbusszal! 3+1 érv, ami a kisbusz bérlés mellett szól! 

Ha úgy döntesz, hogy végigjárod az ország borvidékeit a barátaiddal, a legjobb, amit tehetsz, ha bérelt kisbusszal indulsz útnak. Miért?

  • Ha szeretsz utazni, akkor tudod, hogy az utazás önmagában is élmény. Hát még akkor, ha a barátaiddal is megoszthatod ezt a kalandot!
  • Az autóbérlés ma már az egyik legpraktikusabb megoldás, hiszen mindenki akkor a legnyugodtabb, ha rendszeresen karbantartott járművel indul neki több száz kilométernek. 
  • Csak a jogosítványra, a személyi igazolványra, és a kaucióra van szükség a szerződéskötéskor. A kauciót a bérlés után visszaadják. 
  • Nyugodtan viheted magaddal akár a gyerekeket is, számukra is nagy élmény lesz az utazás, főleg akkor, ha egy 9 személyes kisbuszban részesei lesznek a tervezgetésnek, a térképnézegetésnek, és a vidámságnak, ami szinte garantált! 
Beszélj össze a barátokkal, és közösen induljatok útnak egy kisbusz fedélzetén

Utazz kisbusszal, utazz társasággal!

Nincs más hátra, mint bejelölni a térképen a kihagyhatatlan látnivalókat, a legszebb csodahelyeket és a legbájosabb pincéket! Utazz kisbusszal, utazz társasággal. Az élmények út közben várnak! 

Kisbusz buszbérléshez van is egy jó tippünk: busjet.hu


(Fotók: ©Csodahelyek, pixabay, unsplash, Adobe Stock)

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.