Cseresznyevirág kerékpárút kanyarog a Fertő tó partján

Képzelj el egy utat, amely mentén több száz cseresznyefa virágzik! Szerencsére ezért a látványért nem kell Japánig utazni, elég csak a szomszédos Ausztriába menni, ahol a Fertő tó osztrák oldalán 43 km hosszan kanyarog a Cseresznyevirág kerékpárút (németül Kirschblütenradweg). Aki egyszer látta, minden tavasszal visszavágyik a mesés vidékre!

Cseresznyevirág kerékpárút kanyarog a Fertő tó partján
Cseresznyevirág kerékpárút a Fertő tó partján

Cseresznyevirág kerékpárút kanyarog a Fertő tó partján

A Jois (Nyulas) és Donnerskirchen (Fertőfehéregyháza) között kanyargó út közel fekszik az osztrák-magyar határhoz. A kerékpárút 4 települést (Donnerskirchen, Purbach am Neusiedlersee, Winden am See, Jois) köt össze, vagyis inkább mellettük halad 43 km hosszan. Akár kerékpárral, akár autóval közelítjük meg ezt a vidéket, nem lehet eltéveszteni: április elejétől az út mellett jobbról és balról egyaránt fel-feltűnnek a mesésen virágzó fák.

Cseresznyevirág kerékpárút kanyarog a Fertő tó partján

Aki nem kerékpárral tervezi felfedezni a vidéket, sétálhat is. Mi néhány éve Donnerskirchen és Purbach között megálltunk egy bekötőúton és innen gyalog sétáltunk tovább a dombok felé. Persze nem voltunk ezzel egyedül, rengeteg osztrák család követte a példánkat ki kerékpárral, ki gyalogosan. Láttunk baráti társaságot, amelynek tagjai szalonnát sütögettek egy borospincénél, feltűnt egy idős bácsi, aki magányosan üldögélt egy padon, sőt egy lámacsapattal is találkoztunk, akik békésen legelésztek a cseresznyefák árnyékában. A legtöbben persze két keréken gurultak a mesés tájon és néha megálltak pihenni vagy épp a lámákat fotózni 🙂  

Szerencsénk volt, hogy éppen tavasszal sikerült eljutni a Cseresznyevirág kerékpárútra, de természetesen a későbbi hónapokban is csodás a környék. A cseresznye ugyanis májustól júniusig érik és a kerékpárút mentén található településeken lehet vásárolni. De nemcsak a friss cseresznye igazán finom itt, hanem például a cseresznyelekvár vagy a cseresznyevirágméz is. 

Az út pontos térképe ITT található.

TIPP:

Aki erre jár, érdemes bemennie Purbach településre, ahol a Kellergassén hangulatos pincék sorakoznak. Az út elején több étterem és borozó is található, mindegyik rendezett és felújított, öröm végignézni a soron. 

És ha az osztrák oldalon már mindent láttunk, kötelező megismerni a Fertő tó magyar településeit is ⇒

Szállást keresel a Fertő tónál?

(új fülön nyitja meg)”>Nézz körül itt >>

Fotók: ©csodahelyek

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.