Vízesések, havas csúcsok, festői tájak – élménybeszámoló Schladming-Dachsteinből

Olvasónk, Szerdahelyi Angéla élménybeszámolója a Csodahelyek Ausztriában facebook csoportunkból. Túra, kirándulás, és városnézés Schladming-Dachsteinben.

6 nap Schladming-Dachsteinben

6 napot töltöttünk Ausztriában, Schladming-Dachsteinben. Ha valaki arrafelé tervezi az utazást, összeírtam néhány infót és lehetőséget, ami jól jöhet. Mivel elég borús időjárást fogtunk ki és nem városnézősök, hanem inkább túrázók vagyunk, igyekeztünk kihozni belőle a legtöbbet. De végig lestem a Bergfex és a Meteoblue időjárás oldalait és alkalmazásait 🙂

A szállásunk Schladmingban volt, csodás panorámával a városra és a Panai-hegységre.

1. nap: utazás és Schladming Wilder Wasser Weg

Utazás (Budapestről kb. 6 óra) után a Schladming Wilder Wasser Weg felé vettük az irányt, ami a város széléről indul, kényelmes séta követi végig a folyót, vízeséssel. Itt még szép idő, ezért is használtuk ki 🙂

2. nap: Hallstatt

Esős időjárás előrejelzés miatt Hallstattba mentünk el. Városnézés, kötelező kilátópontok meglátogatása után leszakadt az ég, így egy kiadós ebéd után visszamentünk a szállásra. Siklóval szerettünk volna még felmenni a sóbányához, de annyira rossz idő volt, hogy ez kimaradt.

3. nap: Dachstein: Skywalk kilátó, függőhíd, Jégpalota

Csodás napos idő, irány Dachstein. Sommercarddal ingyenes a felvonó és az úthasználat is (de fent a hegyen kell érvényesíteni az úthasználati jegyet!).

TIPP: A felvonóra előre érdemes helyet foglalni online, így gyors a feljutás.

Dachstein Skywalk kilátó után nem hagyhattuk ki a függőhídat, a semmibe vezető lépcsőket és jégpalota attrakciót sem (ezek egyben 10 euróért látogathatóak, nem érvényes rá a sommercard).

Majd nekiindultunk a havas gleccseren át a Kleine Gjaidstein csúcsának, tovább nem mentünk, mert nagyon hideg volt a hegyen (kb. 3 fok) és még terveztünk túrázni lejjebb.

Egy finom süti az étteremben, majd a felvonóval lementünk vissza a parkolóig.

Onnan egy kis túrázás: Südwandhütte-ig, aztán lefelé tettünk még egy kört így kellő szintemelkedés teljesítése után mentünk vissza a parkolóig.

4. nap: Fallbach-vízesés és Gößfälle vízesések

Esős időre ébredtünk, így improvizáltunk és kerestünk a műholdkép alapján napos részeket. Így jutottunk Karintia legmagasabb vízeséséig: Fallbach-vízesés (Schladmingtól kb. 1 órára van). Majd a Maltatal völgyén haladva tovább a Gößfälle vízeséseket jártuk végig, rövid túra, sok kisebb vízeséssel.

5. nap: Reiteralm

Borongós nap ellenére nekiindultunk Reiteralm-nak, ami a szállásunktól 5 percre volt, felvonó szintén ingyenes sommercarddal.

Felvonó után a Reiteralm Rundweg körutat tettük meg. Ez érintette a Spiegelsee-t, amiben tükröződött a Dachstein, felmásztunk a Rippeteck csúcsára (2126 m), végig mentünk a hegygerincen a Gasselhöhe csúcsig (2001 m), majd vissza le a kiindulópontig.

Az időjárás végül kegyes volt, a hegy egyik oldalán tejfehér felhők, a másik oldalon tiszta kilátás, volt hogy még a nap is kisütött.

6.nap: Planai Schladming

Sajnos végig esett, így mentünk egy kört a Planai Schladming felvonóval, ha már helyben voltunk. Aztán pihenés és másnap haza.

Fotók és beszámoló: Szerdahelyi Angéla


Te is csodahelyen jártál? Küldd el nekünk fényképes beszámolód és megjelenhet az oldalon! Email cím: csodaelmenyek (kukac) gmail (pont) com

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.