A Csodahelyek-csapat kedvenc helyei - Interjú Zdolik Krisztinával

Megosztanád velünk, hogy hol szerettél a legjobban kirándulni gyerekkorodban?

Gyerekkoromban sajnos nem sokat jártunk a természetbe, de mindig izgalommal töltött el, amikor a Balatonra sikerült eljutnunk a családdal. Mivel nem volt autónk, ezért az Alföldről a Balatonra utazni, mindig különös program volt számomra.

Melyik a legszebb hazai csodahely, ahol felnőttként jártál?

A tanúhegyek és azon belül is a Szent György-hegy. Bármelyik tanúhegyről elénk táruló látkép és a balatoni panoráma olyan páratlan élményt nyújt számomra, amit egyszerűen nem tudok megunni.

Melyik a 3 kedvenc családbarát kirándulóhelyed?

Az Őrség, a Dunakanyar és a Bükk. Az Őrség azért, mert viszonylag sík terepen a gyermekeknek lehetősége van megismerni a régi korok emlékeit és életvitelét, illetve több helyen közvetlenül is kapcsolatba kerülhetnek állatokkal, a Dunakanyarban rengeteg gyerekbarát túraútvonal és program várja a családokat, a Bükkben pedig számtalan látnivaló és mesebeli hely van a kicsik számára.

Melyik a 3 legkedvesebb hazai városod?

Badacsonytomaj, Veszprém és Eger.

Hol túrázol a legszívesebben? Megosztanád velünk, melyek a kedvenc úti céljaid?

A Balaton-felvidéken túrázok a legszívesebben, egyszerűen szerelmes vagyok a vidékbe. A Dunakanyarba is sokat járok, mert gyorsan és könnyen elérhető túraútvonalak vannak, és a kilátások itt is olyan élményt nyújtanak, amivel nem tudok betelni.

A kedvenc úti céljaim: Balaton-felvidéki Kéktúra, Malmok völgye túraútvonalak és a Dunakanyarban lévő bármelyik túraútvonal.

Kedvenc túraútvonalak: Szent György-hegyi tanösvény, Badacsony: Tűzgyűrű tanösvény, Dobogókő: Thirring-körút

Mondj 3 programtippet (pl. kisvasút, állatkert, skanzen), amit bátran ajánlasz a Csodahelyek.hu olvasóinak!

Királyréti erdei vasút, Pityerszeri Skanzen, Palkonya-Villánykövesd bortúra

Melyik a legjobb utazós praktikád?

Mindenből a legkisebbet és a legkönnyebbet vidd magaddal. Egyszerű élelem (fehérje szelet, gyümölcsszelet vagy müzliszelet) és víz mindig legyen nálad. A zseblámpa (esetleg fejlámpa) és gyógyszerek+vitaminok (csípésre krém, kullancsírtó, kötszer, magnézium és fájdalomcsillapító) nekem mindig jól jöttek az utazásaim során.

Egy európai csodahely, ami nagy hatással volt rád…

Az Azori-szigetek olyan lenyűgöző természeti csodákat tartogat, amit minden természetkedvelőnek ajánlok. Az egész sziget a felfedezések kimeríthetetlen tárházát rejtő, a zöld minden árnyalatát felsorakoztató botanikus kert. Barcelona pedig megunhatatlan számomra, de ez inkább a városnézés és a kulturális látnivalók miatt.

Utaztál már olyan látnivalóhoz, amivel először a Csodahelyek.hu egyik csoportjában találkoztál?

Általában saját magam találom ki az úticéljaimat, amihez a Csodahelyek.hu cikkei is segítséget nyújtanak. Például ez a cikk nagyon hasznos lesz a bakancslistámon lévő úti cél teljesítéséhez: https://csodahelyek.hu/2020/05/27/20-bakancslistas-latnivalo-orseg/

Melyik az a 3 hazai csodahely, ami rajta van a bakancslistádon?

Az ország déli, legnyugatibb és keleti részéibe viszonylag ritkán jutok el, így például Kaposvár és a Deseda-tó környéke még ismeretlen számomra, az Őrségben is csak egyszer jártam, így nagyon sok felfedezni való vár még rám ott. Illetve a Hortobágyra és a Tisza-tó környékére is szeretnék eljutni még idén.

Miről olvasnál a jövőben szívesen a Csodahelyek.hu oldalán?

Magyarország szomszédos országaiban lévő (autóval vagy tömegközlekedéssel gyorsan és könnyen elérhető) csodahelyek.

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.