A Csodahelyek-csapat kedvenc helyei - Interjú Tasi Zsolttal, a Csodahelyek szerzőjével

Megosztanád velünk, hogy hol szerettél a legjobban kirándulni gyerekkorodban?

Még a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a Börzsöny és a Pilis vadregényes világába, ami rögtön elvarázsolt.

Melyik a legszebb hazai csodahely, ahol felnőttként jártál?

Szeretem az eldugott szurdokokat, nagy kedvencem a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet egyik védett sziklaszorosa, a Sárkány-szakadék.

Melyik a 3 kedvenc családbarát kirándulóhelyed?

A festői Mártélyi holtággal egyszerűen nem tudunk betelni, oda minden évszakban megyünk a családdal. Másik nagy kedvencünk a Gemenci-erdő, ha arra járunk, mindig vonatozunk is. Az utóbbi években pedig a gyerekekkel fedeztük fel a kaposvári Deseda-tavat, ahol temérdek szórakozás akad aprónak és felnőtnek egyaránt.

Melyik a 3 legkedvesebb hazai városod?

Kedvelem azokat a városokat, amelyeket egy vízfolyás válasz ketté, pl. ilyen az Alföld gyöngyszeme, Szarvas is. De ámulatban ejtenek azok a városok is, amelyek hegyre vagy dombra futnak fel, mint Pécs. S ha ez a kettő együtt van, az akkor Miskolc!

Hol túrázol a legszívesebben? Megosztanád velünk, melyek a kedvenc úti céljaid?

Mostanában legtöbbet az Alföldön túrázok, hiszen ammellet, hogy itt éllek, még jócskán akad felfedezni való rajta. Ezért magam köré gyűjtöttem olyan embereket, akik szintén a rónaság szerelmesei, és együtt azt tervezzük, hogy megpróbáljuk apránként az egész tájegységet bejárni.

Mondj 3 programtippet (pl. kisvasút, állatkert, skanzen), amit bátran ajánlasz a Csodahelyek.hu olvasóinak!

Jelentős a térségünkben a Fehértavi Darvadozás, amely az ősz egyik legnagyobb természeti látványosságához, a darumadarak vonulásához kapcsolódik. A Visegrádi Palotajátékok hatalmas forgataga is nagy élmény volt számomra, de a Hollókői Pünkösdkor ámultam el legjobban az ott bemutatott színes népviseleteken.

Melyik a legjobb utazós praktikád?

Mindig bő listát készítetek a felkeresendő látnivalókról, és olykor térképen is bejelölöm, hogy még véletlenül se hagyjak ki semmit.

Egy európai csodahely, ami nagy hatással volt rád…

Erdély, amellett, hogy csodaszép természeti környezet és jelentős magyar műemlék maradtak a határon túl, még a székelygasztronómia is páratlan.

Utaztál már olyan látnivalóhoz, amivel először a Csodahelyek.hu egyik csoportjában találkoztál?

Tudatosan nem, viszont előfordult már, hogy olvastam valamiről és később, amikor terveztem az utamat beugrott, hogy oda feltélen el kell, hogy menjek!

Melyik az a 3 hazai csodahely, ami rajta van a bakancslistádon?

A „Palóc Grand Canyon” még hiányszik a szurdokos bakancslistámról, és szeretnék egy őszi hosszú hétvégét eltölteni az Örségben is. De nagy vágyam még, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomait is sorba szedjem.

Miről olvasnál a jövőben szívesen a Csodahelyek.hu oldalán?

Bármit elolvasok, amely a természethez vagy a történelmi emlékekhez kapcsolódik, de szívesen forgatnék már valami nyomtatottat is a Csodahelyektől!

error: Védett tartalom!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.