A Csodahelyek-csapat kedvenc helyei - Interjú Nyul Balázzsal

Megosztanád velünk, hogy hol szerettél a legjobban kirándulni gyerekkorodban?

Gyerekkoromban autó híján nem igazán kirándultunk. Az év fénypontja nekem a balatoni nyaralás volt mindig. Talán innen is van ez a túlzott Balaton mánia.

Melyik a legszebb hazai csodahely, ahol felnőttként jártál?

Ez nagyon nehéz kérdés, mert nem tudom kiválasztani a leget. Még kategóriánként is nagyon nehéz lenne. A Zemplén mindig a szívem csücske lesz, ahogy a Balaton-felvidéken Csobánc vagy a Szent György-hegy is. Ami kevésbé volt ismert számomra, de nagy csoda volt, az a Pisznice-szurdok a Gerecsében. 

Melyik a 3 kedvenc családbarát kirándulóhelyed?

Saját családom nincs, így csak a keresztgyerekeimmel tett kirándulásokból tudok kiindulni. A Hubertlaki-tónál többször voltunk, nagyon szerették, tavasszal a csáfordjánosi Tőzike tanösvény is mindig megjelent a kívánságlistán. Illetve újabban a tatai Fényes tanösvényt is többször megnéztük, hiszen minden időszakban más-más képet mutat.

Melyik a 3 legkedvesebb hazai városod?

Kicsit hazabeszélve az első Győr, aztán talán Veszprém és Eger. De ha máskor kellene leírni, lehet másik 3 várost mondanék. Itt is nehéz a döntés.

Hol túrázol a legszívesebben? Megosztanád velünk, melyek a kedvenc úti céljaid?

Bárhol szívesen túrázok, de ha van vár, kastély vagy templomrom a közelben, vagy csodaszép kilátás, akkor nem kell sokat győzködni. Balaton-felvidék közel is van, oda mindig szívesen megyek, de évente legalább egyszer a Zemplént is útba ejtem.

Mondj 3 programtippet (pl. kisvasút, állatkert, skanzen), amit bátran ajánlasz a Csodahelyek.hu olvasóinak!

Ha kisvasút, akkor Pálházáról szívesen zötykölődök el a Kőkapuig, ami szintén az egyik legszebb hely a Zemplénben. Kedvenc váraim is itt találhatók, Füzér, Boldogkő és Regéc. Bármelyiket szívesen ajánlom. De egy jó csobánci kirándulás naplementével szintén a listám elején szerepel. 

Melyik a legjobb utazós praktikád?

Többnyire spontán vagyok, és ha már előre le van fixálva egy utazás, akkor is az utolsó pillanatban kezdek el pakolni. A legjobb praktika, ha felkelünk a fotelból, és elindulunk valamerre. Ennél hatékonyabbat nem ismerek.

Egy európai csodahely, ami nagy hatással volt rád…

Egyet itt sem tudnék kiemelni. A szívem legnagyobb részét Csehország teszi ki, minden szegletében van egy kis csoda, de pl. Firenze a “látni és megszeretni” kategória volt elsőre. Az európai kultúra egyik korai fellegvárára nem elég pár nap. Ezen kívül relatív friss élmény a Cinque Terre, ahová a közeljövőben még biztos visszatérek. 

Utaztál már olyan látnivalóhoz, amivel először a Csodahelyek.hu egyik csoportjában találkoztál?

Régóta követem a Csodahelyek.hu több csoportját, és rengeteg ötletet szereztem már innen. Ami most így hirtelen eszembe jut, az a tarcali Áldó Krisztus szobor, vagy Ausztriában a Five Fingers kilátó. 

Melyik az a 3 hazai csodahely, ami rajta van a bakancslistádon?

Jelenleg a DDK-t csinálom, és előttem van még a zselici és a Pécs környéki rész. Ott több olyan hely is van, amit nagyon várok, pl. a Babás szerkövek, Flóra-pihenő, vagy éppen a mecseknádasdi vár. De a bakancslista elején szerepel még Salgó vára, illetve a kazári riolittufa is. 

Miről olvasnál a jövőben szívesen a Csodahelyek.hu oldalain?

Bármilyen olyan csodahelyről szívesen olvasok, amit még nem ismerek vagy nem láttam, hadd bővüljön az a bakancslista!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.