2. Csodahelyek kirándulás és piknik – Irány Visegrád!

2. Csodahelyek kirándulás és piknik

Kapd fel a hátizsákod és a túracipőd, mert a 2. Csodahelyek kirándulás és piknik csak rád vár 2024. május 4-én. Idén a visegrádi Nagyvillám rejtett részét vesszük célba, ahol túra közben színes élményeket gyűjthetsz, ráadásul találkozhatsz a Csodahelyek.hu csapatával is. Mutatjuk a részleteket.

2. Csodahelyek kirándulás és piknik

Részt vettél a tavalyi Csodahelyek kiránduláson, és idén sem szeretnél lemaradni róla? Esetleg most tartasz majd velünk először, hogy közösen barangoljuk be a visegrádi Nagyvillám kevésbé ismert részeit? Szeretettel várunk!

Az úti cél a visegrádi Zsitvay-kilátó és a kilátó alatti titkos panorámapont. A Nagyvillám népszerű gyermekbarát és kutyabarát kirándulóhely, könnyen megközelíthető, ráadásul Budapesttől csak egy órás, Szentendrétől 30 perces autóútra fekszik.

Milyen útvonalon haladunk majd?

A Mogyoró-hegyi parkolónál hagyjuk az autókat, innen gyalog indulunk majd tovább. Integetünk az Erdei Művelődés Házának, majd elmegyünk a Madas László Erdészeti Erdei Iskola előtt, egészen a Nagyvillám Sípálya tetejéig.

Innen csodás kilátás nyílik a Kisvillámra, biztosan előkapod majd a telefonod egy fotó erejéig.

Kilátás a Kisvillámra

Utunk további része erdei ösvényen halad, egy pontról a Fellegvár kevésbé ismert profiljára is rálátunk majd, míg végül a Nagyvillám étterem alatti parkolóhoz érkezünk.

Innen mehetnénk tovább akár aszfaltozott úton is a Zsitvay-kilátóhoz, de akkor kihagynánk az alsó panorámapontot, ahonnan már rálátni a Dunára, a várra és a Szentendrei-szigetre is.

A felső panorámaponthoz, ami az egyik kedvenc csodahelyünk, egy kissé meredek, de nem hosszú ösvény vezet. Az út igen morzsalékos, megfelelő tapadást biztosító túracipőre szükség lesz, de nem kell tartani a nagy szintemelkedéstől, és ami van, azt is leküzdjük 5-6 perc alatt.

Amikor megérkezünk a kis rétre, az alábbi látvány fogad:

Zsitvay-kilátó alatti kilátópont

Megéri felkapaszkodni ide, nem igaz? A fotó 2023. április végén készült, ezért várhatóan idén is látni fogjuk, hogyan borítja sárga repcetenger a Szentendrei-sziget egy részét.

Piknikezés után felsétálunk a Zsitvay-kilátóba (a réttől 2 perc séta), ami reményeink szerint nyitva lesz. Az üzemeltető néha megtréfálja a turistákat, de ha minden a nyitvatartási információk szerint történik, bejutunk majd.

Belépőjegyek:

  • Teljes árú (felnőtt): 800 Ft
  • Kedvezményes (nyugdíjas): 500 Ft
  • Kedvezményes (6-18 éves korig): 400 Ft
  • Gyermek 6 éves korig: ingyenes

A kilátóból átmegyünk még a Visegrádi Bobpályához (kb. 5 perc séta), ez lesz a 2. Csodahelyek kirándulás utolsó állomása. Itt van mosdó, büfé és játszótér is, aki szeretne, nyugodtan kipróbálhatja velünk a nyári és az alpesi csúszópályát is.

Innen gyalogosan megyünk vissza a Mogyoró-hegyi parkolóhoz. Az útvonal nem bonyolult, eltévedni nemigen lehet, tehát attól nem kell tartani, hogy aki tovább szeretne bobozni, nem találja meg az utat, amin korábban jöttünk. Természetesen velünk együtt is vissza lehet sétálni a parkolóhoz.

Visegrádi bobpálya

A kirándulás részletei

  • A kirándulás időpontja: 2024.05.04., szombat
  • Gyülekező: 09:30-tól
  • Indulás: 10:00-kor
  • Hol találkozunk? A Mogyoró-hegyi parkolónál találkozunk, onnan 10:00-kor közösen elindulunk, hogy meghódítsuk a Nagyvillám kevésbé ismert részét. A parkolás itt ingyenes, de érdemes korán érkezni, mert szép időben a kirándulók hamar megtöltik.
  • Gyerekbarát a túra? Igen, szeretettel várjuk a csemetéket is a kirándulásra. A parkolótól nagyjából 45 perc alatt érünk majd fel a Zsitvay-kilátó alatti réthez. Nagyrészt földes, erdei úton haladunk majd.
  • Elemózsiát, vizet hozzatok magatokkal, mert a Zsitvay-kilátó alatti réten piknikezni fogunk.
  • Mosdó a kilátónál nincs, de a bobpályánál lesz, ide érkezünk majd a piknik után. A bobpálya a kilátótól kb. 5 perces sétára fekszik.

Részt vennél a kiránduláson?

Kérjük a kirándulás Facebook eseményére kattintva jelezzétek, ha jöttök, így tudni fogjuk, hány főre számítsunk.

A Mogyoró-hegyi parkoló megközelítése

Autóval: Szentendrétől autóval mindössze 30 perc az út a parkolóig, amely Szentendre – Pilisszentlászló felől a Sztaravodai út irányából, és a Szentendre – Dunabogdány útvonalon, a 11-es úton is megközelíthető.

Busszal: A Szentendréről 08:45-kor induló, 883-as járatszámú busz halad a kívánt útvonalon, leszállni a Visegrád, Jurta tábor megállónál kell. Innen néhány perces séta a parkoló.

Fontos tudnod


Médipartnerünk: www.dunakanyarsight.hu/ Kristóf-Zöld Eszter

Fotók: Kristóf-Zöld Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.