Így kirándulhatsz kedvezményesen az új vármegye- és országbérletekkel

Vármegye- és országbérlet

Május elsejével vezetik be Magyarországon az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatain is utazhatunk majd. Ilyen bérlettel szeretnél kirándulni? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Új vármegye- és országbérlet

Az új, egyszerűen elérhető és kedvezményes árú bérletekkel a közösségi közlekedési szolgáltatók (MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV és GYSEV) helyközi járatait használhatjuk majd.

A harmincnapos érvényességű, teljesárú vármegyebérletet 9450 forintért, az országbérletet pedig ennek duplájáért, 18900 forintért lehet majd megvásárolni, tehát az új bérleteket érdemes lesz megváltani annak, aki havonta ennél többet költ vasúti vagy buszos közlekedési jegyre, bérletre vagy üzemanyagra.

Figyelem! A cikket folyamatosan bővítjük. A legfrissebb tudnivalókról érdemes a közösségi közlekedési szolgáltatók elérhetőségein érdeklődni.

Hasznos tudnivalók

  • Kizárólag harmincnapos érvényességű vármegye- és országbérleteket bocsátanak ki a szolgáltatók.
  • Az országbérletet a hosszabb távolságokra vagy a legalább két megyén át utazók számára ajánlják.
  • Az újfajta bérletek nem lesznek érvényesek a településhatárokon belül közlekedő helyi járatokon.
  • A diákigazolvánnyal rendelkező nappali és esti tagozatos tanulók mindkettő bérlettípust 90 százalékos kedvezménnyel vehetik meg, azaz 945 forint, illetve 1890 forint lesz az újfajta diákbérletek ára.
  • Érdekesség, hogy azt már nemcsak az állandó lakóhelyük és az oktatási intézményük közötti utazáshoz vehetik igénybe, hanem korlátozás nélkül az adott vármegyében vagy akár az egész országban.
  • A vármegye- és országbérlettel a helyjegyköteles (feláras) vonatok nem vehetők igénybe, továbbá első osztályú kocsiban vagy prémium szakaszban sem lehet majd az új bérletekkel utazni – még a felár vagy a kocsiosztály-különbözet kifizetése mellett sem. De a feláras és nem feláras kocsikat egyaránt továbbító vonatok nem feláras kocsijaiban a vármegye- vagy országbérletekkel is lehet majd utazni.
  • Budapesten a MÁV-HÉV járatain és az agglomerációs kék buszokon csak a főváros közigazgatási határán kívül fogadják el a Pest vármegye bérletet és az országbérletet, a városhatáron belül már szükség lesz a BKK jegyekre vagy Budapest-bérletekre is.

fotó: pexels.com/daniel-frese

Hol vásárolhatjuk meg a jegyeket?

Az új vármegye- és országbérletet megvásárolhatjuk:

  • a MÁV-Start pénztáraiban, automatáinál és a MÁV-appon,
  • a Volánbusz pénztárainál, a buszokon és
  • a GYSEV pénztárainál

Egyetlen bérlettel keresztülutazhatod hazánkat, eljuthatsz a legszebb, legnépszerűbb turisztikai látványosságokhoz és a rejtett csodahelyekhez. Jól hangzik, nem igaz?


Kiemelt kép: pexels.com/533630

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.