Gödöllői Arbo-Park – Családbarát programok az ezerarcú erdőben

Gödöllői Arbo-park

A Gödöllői Arbo-park hangulatos családbarát kirándulóhely, a 137 hektáros területen tisztások, zenepavilon, sütő-főző rét, erdei könyvszekrény és játszótér várja a család apraja-nagyját. A színes kínálatnak köszönhetően akár egész napos programot is szervezhetünk Gödöllő csodaszép arborétumában.

Gödöllői Arbo-park

Az arborétum rövid története

A Gödöllői Arbo-park (korábbi nevén Gödöllői Erdészeti Arborétum) telepítését a Gödöllői Erdőigazgatóság 1902-ben kezdte meg, a cél a különböző fafajok, főleg a fenyők honosítása volt. Az arborétum területén erdei fenyő, kocsányos tölgy, akác, vörösfenyő és sok egyéb faj él a mai napig.

Az arborétum teljes területe 350 hektár, ahol jelenleg 147 fenyő és nyitvatermő, illetve 875 lombos fa és cserje található.

Az Arbo Park ökoturisztikai szolgáltatásai a közelmúltban teljesen megújultak, az erdei kirándulóhely remek választás családi kikapcsolódáshoz.

Gödöllői Arbo-park

Az Arbo-park látnivalói

Az Arbo-park minden évszakban remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt, a park 137 hektáros területén 10 tisztás található, melyeknek már a neve is mosolyt csal a látogatók arcára (pl. Szarvas tisztás, Róka tisztás, stb.).

12 hónap, 12 arborétumi élmény >>

A mosdók a Süni tisztáson találhatók, míg a Tücsök és Hangya tisztáson egy információs pont, egy zenepavilon és több büfé kapott helyet. A Maci tisztáson sütögetésre is van lehetőség, a gyerekeket pedig játékos erdei feladatok várják.

A Mókus tisztás és Kismókus tisztások erdei fitneszeszközökkel, saját testsúlyos gyakorlatokkal, egyensúlyérzéket fejlesztő játékos feladatokkal, és erőpróbával várják a látogatókat.

Az arborétum babakocsival is kényelmesen bejárható.

A futás szerelmeseit a 3,5 km hosszú, könnyű terepen haladó Nyúl futókör és a 4 km hosszú, nehéz terepen haladó Őz futókör hívogatja. Aki nem szeretné otthon hagyni négylábú kedvencét, annak fontos tudni, hogy kutyát kizárólag pórázon lehet sétáltatni az Arbo-park területén.

Friss információ: a Gödöllői Erdei Vasúton 2023.04.01-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel!

Árak / hasznos tudnivalók

Cím: 2100, Gödöllő, Isaszegi út 164.

Belépőjegyek

Hétköznapokon a belépés díjtalan. 2023.01.14-től érvényes díjszabás hétvégén, munkaszüneti-és ünnepnapokon:

  • Felnőtt napijegy: 1000 Ft
  • Diák napijegy: 500 Ft
  • Nyugdíjas napijegy: 500 Ft
  • Családi napijegy (2 felnőtt + maximum 3 gyerek): 2000 Ft

Nyitva tartás

  • 01.01-től 03.03-ig 08:00-16:00
  • 03.04-től 11.05-ig 08:00-18:00
  • 11.06-tól 12.31-ig 08:00-16:00

A jegypénztár a nyitvatartási idő vége előtt fél órával zár, a park kizárólag gyalogosan látogatható.

Szállást keresel Gödöllő környékén?

Gyerekbarát programok a közelben

Budapest környékén számos gyerekbarát csodahely vár arra, hogy felfedezzük magunknak. Hála a színes programkavalkádnak, az arborétumok mellett válogathatunk sétányok, tanösvények, állatbarát, illetve kisvasutas programok között is.

A fővárosban szeretnétek kikapcsolódni? Mutatjuk a kedvenc helyeinket:


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.