Vasúttörténeti Park, Európa első interaktív vasúti parkja

2000-ben nyitotta meg kapuit Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Park, Európa első interaktív vasúti parkja, ahol nem csak gyönyörködni tudunk a régi idők mozdonyaiban, hanem némelyikkel akár utazni is lehet. Szuper fővárosi program kicsiknek és nagyoknak!

Magyar Vasúttörténeti Park

A 70.000 m2 területű, hatalmas parkban több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését, a járművek jelentős része ma is üzemképes.

És miért interaktív a park?

A mozdonyokat és járműkülönlegességeket ugyanis nem csak nézni lehet a helyszínen, hanem kipróbálni is. A látogatók utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. A legkisebbek kedvence pedig a kerti vasút, ahol igazi kismozdony vontatja az utasokat szállító szerelvényeket.

A kerti vasút pályája 870 méter hosszan kanyarog, 4 átjáró keresztezi, alagúton és Magyarország legkisebb vasúti hídján gurul át, hűen modellezve a valódi vasút működését.

Olvasónk visszajelzése

„Interaktív élménypark, számos programot kínál több korosztálynak. A kerti vasutat a velünk kiránduló 1 és 3 éves gyerkőc is imádta. A hűvös csarnokban lévő játéksarok, és árnyékos játszótér is jól jött a napos időben. Szemet gyönyörködtetően rendezett kert, felnőttnek is ajánlom.”

(Csermely Marianna)

Hasznos információk

  • Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95. (A Park ingyenesen igénybe vehető, zárt parkolóval rendelkezik).
  • Nyitva tartás és jegyárak: vasuttortenetipark.hu
  • Tel.: (+36 1) 450-1497

A Vasúttörténeti Park 2024-ben az alábbi napokon ingyenesen látogatható: március 15. (péntek), április 21. (vasárnap), május 1. (szerda), június 16. (vasárnap), július 28. (vasárnap), augusztus 20. (kedd), szeptember 29. (vasárnap), október 23. (szerda), november 1. (péntek)

Fotók

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Majtényi Gergely / Csodahelyek Magyarországon csoport

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“Vasúttörténeti Park, Európa első interaktív vasúti parkja” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Amikor annak idején megnyitott akkor valóban egy ígéretes, izgalmas, interaktív hely volt. Mára eljutottunk oda, hogy nincs gazdája, nincsenek ötletek és szépen lassan elrohad minden. Amilyen jó volt egykoron sajnos annyira elhanyagolt lett. Minden vonat lezárva, az emeletes házban lévő kiállítást a biztonsági őr nyitotta ki nekünk mert különben az is zárva van, vezetett túra nincs. Vannak vasutak de minek, ha semmi nincs nyitva? Anno volt vonatvezető szimulátor, az nem tudom hová lett. Amik nyitva vannak vagy lehet utazni azok is jobbára alapítványi járművek amiket alapítvány tart karban. Sajnos maga a hely iszonyúan el van hanyagolva látszik, hogy vagy nincs vezetőség vagy magasról tesz mindenre. De, hogy mondjak pozitívumot is, a kertvasút nagyon tetszett, az jópofa, csak szomorú ezt a nagyszerű helyet így látni pedig annyi lehetőség lenne benne, hogy tényleg egy izgalmas interaktív park legyen, de így cak szépen lassan elrohad.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.