3 meseszép dunai sziget Budapest környékén – Egész napos kikapcsolódáshoz

dunai sziget Budapest

Leghőbb vágyad egy dunai sziget Budapest környékén, amely vadregényes kalandokkal, sárkányhajózással, lovaglással, biciklitúrával és sportprogramokkal vár? A Prímás-sziget, a Szentendrei-sziget és a Margitsziget gyerekek és felnőttek számára is különleges élményeket tartogat, a szigetek felkeresését érdemes összekötni egy egynapos városnézéssel, vagy akár egy többnapos kikapcsolódással is.

3 meseszép dunai sziget Budapest környékén

Prímás-sziget, Esztergom

A Prímás-sziget egy dunai sziget Budapest környékén, a fővárostól mindössze 1 órás autóútra fekszik, Esztergom legszebb részén. A város hídja, a Mária Valéria híd köti össze a Prímás-szigetet a szemben fekvő Párkánnyal.

Milyen programokkal vár a Prímás-sziget?

Egy esztergomi látogatás során a Prímás-sziget kiemelt úti cél a kirándulók számára, hiszen játszótér, több sétány és bámulatos dunai panoráma csalogatja a látogatókat. Itt található az Aquasziget Esztergom is, amely nemcsak medencékkel, illetve wellness szolgáltatásokkal, hanem izgalmas csúszdákkal is vár bennünket.

A Hajóállomásra érkező és az innen induló sétahajó-, szárnyashajó- és kirándulóhajó járatok lehetővé teszik, hogy Esztergom legszebb dunai szakaszán, a vízen ringatózva is gyönyörködjünk a Dunakanyar fővárosában.

Tipp! Érdemes a városra több napot szánni, Esztergom bakancslistás látnivalói számos élményt tartogatnak.

Szentendrei-sziget

A Szentendrei-sziget egy dunai sziget Budapest környékén, amely természeti kincseivel, dunai panorámájával és különleges programjaival garantáltan elvarázsol már az első találkozás alkalmával. A 36 km hosszú szigeten fekszik Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Surány, illetve Szigetmonostor és Horány.

Milyen programokkal vár a Szentendrei-sziget?

A sziget igen népszerű a turisták körében, remek fekvésének és szabadidős programjainak köszönhetően. A lovaglás, golfozás, kerékpározás mellett a strandolás éppen olyan élvezetes (Horány vízpartján), ahogyan a horgászat és az evezés is.

Egy SUP deszkán állva, esetleg kajakban, kenuban, vagy sárkányhajóban ülve nagyszerű élmény megkerülni a szigetet.

A helyi piacokat mindenképpen érdemes felkeresni a friss zöldségek, gyümölcsök és kézműves finomságok miatt, a fesztiválokon pedig a remek ízek mellett a helyi zenekarokkal, énekesekkel és tánccsoportokkal is megismerkedhetünk.

Margitsziget, Budapest

A Margitsziget egyértelműen csodahely, hiszen a dunai sziget Budapest legszebb részén vár bennünket tárt karokkal. A sziget egynapos, vagy akár többnapos kikapcsolódáshoz is kiváló úti cél családok, baráti társaságok, vagy akár randevúzó párok számára.

Milyen programokkal vár a Margitsziget?

A Margitsziget legnépszerűbb látnivalója a zenélő szökőkút, amely az esti órákban csodaszép színekben táncoltatja a vízsugarakat. A szökőkút programja egy ingyenes élményprogram, amelynek az a különlegessége, hogy minden órában, vagy félórában más és más dallamokkal kápráztatja el a nézőközönséget.

Zenélő szökőkút

A szigeten bakancslistás látnivaló még a japánkert, a rózsakert, és a vadaspark, ahol főként dámvadak, mezei nyulak és vízimadarak élnek. A kisállatkert a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozik, naponta 10-18 óra között látogatható.

A szigeten található még a híres margitszigeti Víztorony, a Művészsétány, a domonkos rendi apácakolostor romjai és a Szent Mihály kápolna, a Bodor-kút, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő is.

Érdekesség: A Margitszigetet megközelíthetjük hajóval is, a budapesti hajójáratok többsége a sziget érintésével közlekedik.

+10 dunai sziget Budapest rejtekében és a Dunakanyarban

Ha még több dunai szigettel megismerkednénk Budapest közelében, érdemes felírni a listánkra az Óbudai- vagy Hajógyári-szigetet, a Csepel-szigetet, a Népszigetet, a Molnár-sziget, a Háros-sziget és a Kis-Háros-sziget is. Sőt, ha igazi szigetrajongók vagyunk, a Hárosi-öbölben a Szerelem-szigetet is felfedezhetjük maguknak.

A Dunakanyarban a Helemba-szigetet akár körbe is evezhetjük, míg a gödi Homok-sziget és a Zebegényi-sziget egyre népszerűbb célpont a napsütéses tavaszi és nyári napokon.

Gödön sárkányhajózásra is van lehetőség, míg Zebegényben hangulatos programok és gasztrokalandok teszik színessé a kikapcsolódást.


Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.