ZOO Szigetbecse – állatkert, szállás, élmények a Kis-Duna mellett

Igazi gyerekbarát csodahelyre bukkantunk Szigetbecsén, Budapesttől 50 km-re, ahol hatalmas területen 45 állatfaj várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A Csepel-sziget déli részén fekvő állatparkban megnéztük az állatokat, kipróbáltuk a vadiúj éttermet és még az apartmanokba is sikerült benézni. Tartsatok velünk, gyűjtsük együtt az élményeket!

ZOO Szigetbecse – Állatkerti élmények

Karnyújtásnyi a Duna-parttól, vadregényes környezetben található a ZOO Szigetbecse, amely néhány év alatt igazi élménybirtokká nőtte ki magát. Kovácsné Fejes Orsolya, a csodahely megálmodója kezdetben apartmanokat szeretett volna üzemeltetni Szigetbecsén, ám mint kiderült, ez csupán a kezdet volt. A kisgyerekes anyuka előbb az állatok iránti szeretetét valósította meg a birtokon azzal, hogy egyre több állatot fogadott be (pl. cirkuszból kiöregedett állatokat), később az egyre nagyobb érdeklődés miatt egy, a környéken hiánypótló éttermet és rendezvényhelyszínt hozott létre.

A ZOO Szigetbecse tehát több mint egyszerű állatkert, lássuk, milyen élményekkel gazdagodhatunk, ha ide látogatunk.

Állatok és állati programok Szigetbecsén

Az őshonos állatok mellett láthatunk itt kengurukat, papagájokat, tevét és oroszlánt is, de nagyon helyes a nemrég született lámacsikó, aki szorosan az anyja nyomában lépked, különleges látvány az albínó szarvas és imádtuk a szabadon rohangáló bárányokat, akik a birtok több pontján is fel-felbukkannak.

Mivel az állatpark hatalmas területen fekszik, nyáron sem kell tartani a tömegtől, ám vannak népszerű programok, amelyeket érdemes előre betervezni:

  • a kisállat-simogatóban a pónikkal, kecskékkel, nyuszikkal, bárányokkal és tevékkel lehet közelebbről megismerni
  • a kisbárány cumiztatása különleges program mindenkinek
  • a sétalovaglást, pónilovogalást bárki kipróbálhatja
  • a lámák, kenguruk etetése és simogatása is nagyon népszerű, valamint
  • az oroszlán, tigris látványetetése sem mindennapi élmény

A ZOO Szigetbecse akár egész napra szuper választás lehet, hisz az állatok megismerésén, simogatásán túl egy Mini Vidámpark is várja a családokat:

  • a gyerekek kedvence az ugrálóvár, az ingyenes körhinta és kisvonat, valamint
  • az óriási kalózhajó ugráló csúszdával (fedett, esővédett helyen)
  • nagyobbak is élvezni fogják a Rodeó bikát, megnézhetik a harckocsit, kipróbálhatják a villamost
  • és a klasszikus játszóterek is mágnesként vonzzák a kicsiket.

Amikor pedig a család összes tagja elfárad az élmények gyűjtésében és megéhezik, irány az Orchidea Étterem!

Orchidea Étterem – élmények a gasztronómiában

Az április végén megnyitott étterem a legmodernebb technológiával felszerelt, és Ács Krisztán séf vezetésével igazán hiánypótló konyhát és ízvilágot sikerült itt megvalósítani. Hétvégén svédasztalos menüvel készülnek, hétköznap a la carte étlapról lehet választani. Természetesen a családokra is gondoltak, hiszen a teraszon étkezve közvetlenül ráláthatunk a játszótéren ugrándozó gyerekekre, de az épületen belül is található egy játszósarok, hogy lefoglalja a kicsiket.

Vadvirág Élménybirtok – apartmanok, vendégházak

Aki pedig szívesen eltöltene több napot is ezen a csodahelyen, a Vadvirág Élménybirtok mesés környezetben, 9 apartmannal, szaunával, jacuzzival és gyerekbarát szolgáltatásokkal vár mindenkit. Baráti társaságoknak tökéletes választás lehet a Százszorszép Apartman 4 különálló kétágyas szobával, privát szaunaházzal, merülődézsával és jakuzzival. 4-6 fős családoknak a Levendula, Rózsa vagy Pipacs apartmanokat ajánljuk (2-2 hálószobával, 1 fürdővel rendelkező házak), de a belül alpesi hangulatú Nefelejcs és Margaréta vendégházak is kényelmes pihenést ígérnek.

Élményekben tehát nem lesz hiány, ha Szigetbecsére látogattok! Győződjetek meg erről személyesen is!

További információk a ZOO Szigetbecséről »»


Fotók: csodahelyek.hu

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.