Karácsonyi fényekkel vár az új toronykilátó Nyíregyházán

kilátó Nyíregyházán

Új turisztikai attrakcióval vár Nyíregyháza! Szívesen megnéznéd, hogy milyen madártávlatból a város? Az új toronykilátó Nyíregyházán a főtéren álló római katolikus templom tornyában került kialakításra, a 94 lépcsőfok megmászása után megcsodálhatod a karácsonyi fényekben úszó belvárosra nyíló gyönyörű panorámát.

Új toronykilátó Nyíregyházán – Mesés panoráma a belvárosra

A templomok, mint a vallásgyakorlás épületei és színterei, tárgyi és eszmei örökségük révén jelentős szerepet töltenek be Európa kulturális életében. A Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház most a turizmusba is aktívan bekapcsolódik.

A templomtorony felújításának köszönhetően 29 méter magasról csodálhatod meg a nyüzsgő Kossuth teret, mindennap 9 és 17 óra között. Nappal a város panorámáját élvezheted, míg később a naplementében gyönyörködhetsz. A kilátást ebben a hónapban az adventi fények teszik még különlegesebbé. Az új toronykilátó Nyíregyházán igazi bakancslistás csodahely.

„Az új attrakció lehetőséget kínál arra, hogy a helyiek és a városba érkező turisták új szemszögből ismerjék meg Nyíregyházát”. – mutatott rá Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kilátót Palánki Ferenc, megyés püspök szentelte meg advent második vasárnapján. Beszédében kiemelte, fontos, hogy az egyházi örökségként ránk maradt építészeti értékeket megőrizzük, a kulturális és turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően pedig széleskörűen ismertté tehetjük őket.

5+1 téli programtipp Nyíregyházán

Megtetszett az új toronykilátó Nyíregyházán, és örömmel ellátogatnál a városba? A következő programokkal bátran kiegészítheted a nyíregyházi pihenést, a téli napok így még több izgalommal várnak.

  • Karácsonyi vásár – A nyíregyházi karácsonyi vásár a Kossuth téren található. Az adventi forgatagban 50 árus, egy 30 méter magas óriáskerék, és egy 16 méter magas, negyven éves lucfenyő vár több, mint 2000 méter hosszú fényfüzérrel.
  • Nyíregyházi Állatpark – Az Állatpark egy 30 hektáros tölgyerdőben található, az itt élő közel 5000 állat tárt karokkal várja a látogatókat minden évszakban.
  • Nyíregyházi Városi Jégpálya – A Városi Jégpálya 2021. november 12-től hétfőtől péntekig este 7 órától, hétvégente pedig szinte egész nap várja a korcsolyázni vágyókat. Ismerkedj meg bátran az 1800 négyzetméter jégfelülettel!
  • Sóstói-erdő – A 371 hektár területen elhelyezkedő Sóstói-erdőben még a leghidegebb téli napokon is jóleső érzés tenni egy sétát a családdal, és a barátokkal.
  • Bujtosi-tó – Ne mondj le a sportolásról télen sem! Látogass el a Bujtosi-tóhoz, ahol kialakítottak egy rekortán futópályát, és egy szabadtéri edzőparkot is.

Szállást keresel Nyíregyházán?

Itt érdemes körülnézni »»


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.