Mikulásvonat 2023 – kisvasutak, ahol idén is találkozhatsz a Mikulással

Minden évben nagy érdeklődés övezi a Mikulásvonatok indulását. Amellett, hogy a gyerekek találkozhatnak a nagyszakállúval, még remek családi program és kirándulás is alakulhat ezekből az eseményekből. Mikulásvonat-tippek 2023-ban, lássuk a kínálatot!

Mikulásvonat 2023 – kisvasutak, ahol idén is találkozhatsz a Mikulással

A Gyerekbarát Csodahelyek facebook csoportunkban már lázasan készülődnek a szülők és tervezik a Mikulás-napi programokat, ezért megkértük őket, gyűjtsük össze egy csokorba a 2023. évi Mikulásvonatok menetrendjét az ország különböző pontjairól. Remek összeállítás kerekedett a beszélgetésből, Nagycenktől Diósgyőrig érkeztek a Mikulásvonat-tippek, válogassatok Ti is kedvetekre!

Ja, és ne felejtsétek el megosztani az élménybeszámolókat valamelyik Csodahelyek-csoportban!

Budapest – Mikulásvonat a Gyermekvasúton

A hagyományőrző program évről évre növekvő népszerűségnek örvend a város egyik legszebb kerületében. Az adventi díszbe öltöztetett vonatok Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozással, arcfestéssel és ízletes harapnivalókkal, forró italokkal várják.

Sajnos a jegyek már elkeltek. Amennyiben lesznek új időpontok, itt lehet jegyet venni »»

Diósgyőri Mikulásvonat és Mesebirodalom Lillafüreden

2023-ban ismét zakatolni fog Miskolcról Lillafüredre a Mikulásvonat!

„A Mikulásvonat programja nem csak egy hétköznapi előadás, hanem egy varázslatos kaland a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.”

Mikor? 2023. november 30. és december 10. között

Gemenc – Segíts a Mikulásnak!

Zenés gyermekműsorral, játékkal várjuk az Ökoturisztikai Központban a Mikulást, aki a gyermekekkel közösen eteti meg az állatokat a Vadmegfigyelőnél.

A résztvevők három csoportban, csoportonként különböző sorrendben látogatják meg a három helyszínt. A Mikulás hol itt, hol ott jelenik meg a gyerekek között.

  • 1. helyszín: Kisvasút

Erdei vasutas kirándulás a Vadmegfigyelőhöz: meglepetés csemegéket viszünk a vaddisznóknak és a  szarvasoknak.

  •  2. helyszín: Zenés műsor a konferenciateremben
  • 3. helyszín: Kézműves foglalkozás az erdei iskola éttermében.

Mikulásvonat 2023
Jill Wellington képe a Pixabay -en

Gyula – Kék Gyulai Kisvonat

A Kék Mikulásvonat egy igazi élményvonatozásra várja a kicsiket és nagyokat december 2., 3. és 8., 9., 10-én, délutánonként 16:00, 17:00, 18:00 órától a megszokott helyén, a vár és kastély közötti megállóhelyen. A kivilágított vonat a karácsonyvárás hangulatát idézi! Éld át az élményt Gyula ünnepi hangulatba öltözött utcáin. Lepd meg vele szeretteidet, legyen ez egy szeretetteljes program a családdal, barátokkal.

Menetdíj: 1700 Ft/fő

Kaszó – Mikulásjárat

„A Mikulás elveszítette a zsákját, ezért kisvonattal elutazunk az erdőbe, ahol segítünk neki megkeresni. A zsákban minden gyermeket meglepetés vár.”

Bejelentkezés szükséges!

Kemence – Mikulás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

Mint eddig minden évben, Mikulás ismét levelet küldött az Északi-sarkról, hogy idén december 9-án érkezik a Kemencei Erdei Múzeumvasútra. A kisvasút történetében először gőzmozdonnyal érkezik hozzánk krampuszok kíséretében! A program ingyenes!

Királyrét – Rénszarvas Expressz

Az idei évben december 2-án, 3-án és 9-én látogat el Királyrétre a Mikulás és kedves, vidám segítői. Lesz zsákjában minden jó, mellyel az ide érkező gyerekeket szeretné meglepni.

Királyréten forralt bor, meleg tea, palacsinta kapható lesz, melyet akár a fűtött tanösvény kocsiban elfogyaszthatnak, de a gyerekeknek itt lesz lehetőségük rajzolni, színezni is.

Regisztráció nem szükséges, elővételre nincs lehetőség.

Mikulásjáratok a Mátrában és a Bükkben

3 helyszínen, a Szilvásváradi Erdei Vasúton, a Felsőtárkányi Erdei Vasúton és a mátrafüredi Mátravasúton is várják a családokat egy decemberi kirándulásra.

Részletek a képre kattintva vagy az egererdo.hu oldalán.

Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút

A Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Mikulás Expressz rendezvényén, december 2-án találkozhatunk a Mikulással. Utazz az őt segítő manókkal a kisvasúton, és készítsd el saját ünnepi díszeidet a téli bütyköldében, hogy magaddal vihesd az igazi karácsonyi hangulatot!

Árak: Felnőtt: 1550 Ft/fő, gyerek: 1350 Ft/fő

(A jegyár tartalmazza a múzeumvasutazást, és egy pohár forró italt a Teki Caféban!)

Pálházi Száncsengő vonat

December 2-án szombaton és december 3-án vasárnap útnak indul a Pálházi Száncsengő vonat! A Rostallói Ökotudatos Nevelési Központban pedig vár mindenkit a Mikulás, aki csomaggal kedveskedik mindazoknak, akik le tudják küzdeni a Mikulás Kihívás akadályait.

Regisztráció és bővebb információ kérhető: info@hanyi-istok.hu

Tata – Adventi Mikulás-járat

A városnéző kisvonat ünnepi díszben suhan a városban és a Mikulás vezeti! A program végén a Mikulás minden gyereknek apró ajándékkal kedveskedik.

Mikor? 2023. december 3., 4. és 6-án, több időpontban

Ár: 1200 Ft/fő

Tokaj – Mikuláshajó

2023-ban is hajóval érkezik a Mikulás Tokajba! Vidám mesevilágba csöppenhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek, ahol a Szegedi Miniszínház előadását követően minden gyermeknek személyesen, egyesével a Mikulás adja át a csomagot.

A Mikuláshajó december 1. pénteken indul és december 6-ig közlekedik.

Vál-völgyi Mikulásvonat

A Vál-völgyi Kisvasút idén is különleges köntösben mutatkozik be, hiszen pompázó világítással lesz feldíszítve a mozdony és a vagonok, emellett rengeteg program vár a gyerekekre az utazás alatt és a Felcsút Vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban!

Mikor? 2023. december 9 – 10., 10:00 – 18:00

Árak: felnőtt 2.500 Ft, gyermek 1500 Ft

Vác – Adventi kisvonat

Ismét lesz Adventi kisvonat Vácon november 25. és december 17. között.

Jegyár: 2000 Ft/fő

Részletek a képre kattintva!

Vasúttörténeti park – Mikulás Expressz

Újra itt az adventi időszak kedvenc családi programja, a Mikulás Expressz! A Vasúttörténeti Park december 2-án szombaton nyitja meg kapuit a Mikulás fogadására, Alma koncerttel, bűvész előadással, adventi kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és korlátlan kerti vasutazással!

Veresegyház – Polar Expressz

December 3-án Veresegyházi Medveotthonban kicsik és nagyok egyaránt találkozhatnak a valódi Mikulással, aki a kandalló mellett várja a látogatókat. A Varázserdőben manós játékokkal várják a legkisebbeket, sőt a Polar Expresszre is felszállhatnak a gyerekek, ami 14 év alatt ingyenesen vehető igénybe aznap.


Kiemelt kép: Áron Molnár képe a Pixabay -en.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.