15 romantikus erdei szállás, ha zavartalan pihenésre vágysz

Harapnivalóan friss levegő, madárcsicsergős reggelek, őzek a szomszédban, kávézás a teraszon, miközben gyönyörködünk a zöldülő fák látványában… Ugyan, ki ne álmodna ilyen pihenésről? Ennek az élménynek most Te is részese lehetsz az alábbi 15 erdei vagy erdő közeli szállás egyikében, ahol zavartalanul relaxálhatsz és töltődhetsz a természet ereje által. Romantikus vendégházakat és kisebb hoteleket gyűjtöttünk egy csokorba Szilvásváradtól a Somlóig – Te melyiket választanád egy erdei pihenéshez?

10 romantikus erdei szállás a természetközeli pihenéshez

Eden Rose Apartman, Pilisszentkereszt

Egy csipet luxus és romantika kettesben! Az Eden Rose Apartman Pilisszentkereszten egy erdőszéli, virágokkal tarkított, gyönyörű kertben, a családi háztól különálló önálló kis vendégházban van, és összesen csak 2 vendéget fogad.  

A Dera-patak völgyére és a szemben lévő hegyekre néző gerendaházban kialakított apartman egy szobából, fürdőszobából (melyből nyílik egy infraszauna) és elhúzható üvegfallal körülvett tornácból áll. A szálláshely nagyszerű kiindulópontja a környék ismert kirándulóhelyeinek.

Erdőszéli Házikó, Bükkszék

Bükkszék szélén, az erdő közvetlen szomszédságában fekszik az Erdőszéli Házikó. A szállás 8 fő részére biztosít kényelmes pihenést: a nappaliban 2 személy, a kisebb szobában 2 személy, a nagyobb szobában 4 személy számára van fekvőhely. Emellett 2 fürdőszoba, felszerelt konyha és fedett terasz áll a vendégek rendelkezésére.

A közelben több túraútvonal is található, a szomszédos településen van a siroki vár, Eger 20 km-re fekszik, de könnyen megközelíthetők a Mátra népszerű csodahelyei, Kékestető és Galyatető is.

Forest Cottage, Nekézseny

Romantikusan modern stílusú parasztház bújik meg Nekézseny határában, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A 2 szobás, 4 férőhelyes vendégház egyben kiadó, így a vendégeknek nem kell alkalmazkodniuk senkihez.

Az erdőszéli szálláshely ideális választás lehet minden természetszerető, pihenni, túrázni, kerékpározni és horgászni vágyó vendég számára.

Galamboki Rönk Vendégház, Galambok

„A tökéletesnél is jobban felszerelt szálláshely nagy kerttel, csendes, nyugodt környezetben.” Így jellemezte egy korábbi vendége a Galamboki Rönk Vendégházat, amely Nagykanizsától 10 km-re, Zalakaros fürdőváros szomszédságában található.

A tóparton fekvő, különleges szálláshely három szobájával és a nappaliban található kihúzható kanapéval együtt 6 fő befogadására alkalmas. Kisállatokat szívesen fogadnak!

Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotel, Gosztola 

„Igazi gyöngyszem Zalában”. Az ország egyik legkisebb falujában, dimbes-dombos erdei környezetben található a Gosztola Gyöngye Hotel, amely családi szállodaként csendes, meghitt környezetet kínál vendégeinek. Az Őrség közelében található szálláshoz erdei panorámás wellness részleg (finn és infra szaunával, bel- és kültéri medencékkel), a’la carte étterem és egy tóparti grillkert is tartozik.

Az aktív pihenést kedvelők akár 4 országot is bejárhatnak 1 hétvége alatt, kipróbálhatják többek között a Lentiben található Gyógyfürdőt és az ország leghosszabb erdei kisvasútját is, sőt akár biciklire is pattanhatnak a forgalomtól mentes, kiépített kerékpárutakon. Újdonság: vezetett erdőfürdő program a gyógyító Szent György energiavonalak mentén.

Hegyalja Vendégház, Mikóháza

Az ország egyik legszebb vidékén, a Zemplénben található a Hegyalja Vendégház, amely szállodai minőséget idéző, ugyanakkor barátságos és kedves szálláshely. A 4 hálótérben összesen 12+2 férőhely található, emellett borospince és borkóstolók, dézsafürdő szolgálja a vendégek kényelmét egész évben. Félpanziós ellátás kérhető!

A közelben számos látnivalót találunk: érdemes megnézni Mikóházán a történelmi pincesort, Pálháza és Füzérradvány is 6-6 km-re fekszik, de nincs messze a füzéri vár sem (15 km).

Naprózsa Vendégház, Fenyőfő

Az Öreg-Bakony lábánál, egy erdő közepén helyezkedik el Fenyőfő zsákfalu, és benne a Naprózsa Vendégház, ahol 3 apartman (az egyik mozgáskorlátozott vendégeknek is alkalmas), egy különálló társalgó és két hatalmas terasz várja a vendégeket.

Fenyőfőn a jó levegő és a csend garantált, hiszen a települést körbeveszi egy fenyves erdő, emellett több túraútvonal és egyéb bakonyi látnivalók is könnyen elérhetők innen.

Örökzöld Vendégház, Zebegény

A zebegényi Duna-parttól 15 percre, hangulatos, gyönyörű panorámával vár mindenkit az Örökzöld Vendégház, ahol a 3 szobában összesen 4 fő fér el kényelmesen.

A földszinten egy amerikai konyhás nappali + fürdő található, az emeleten van 2 db hálószoba. A közelben több turistaút fut, de ha csak a teraszon ülve gyönyörködnétek a panorámában, mi azt is megértjük.

Panoráma Villa, Szarvaskő

Magyarország egyik legszebb fekvésű falujában, a Bükk és a Mátra találkozásánál található a Panoráma Villa, amely 2 szinten nyújt kényelmes szállást családok és baráti társaságok részére (max. 6 férőhely).

A kis kertben bográcsozási és grillezési lehetőség áll rendelkezésre, a teraszon található jakuzzi pedig egész évben működik és csodás kilátás nyílik innen a Bükk erdeire. A kisállatokat felár ellenében szívesen látják.

Puckó Vendégház, Perőcsény

A Börzsöny nyugati oldalában, a Nemzeti Park szomszédságában fekszik Perőcsény, amelynek hegyre felkúszó utcájának utolsó házában találjuk a stílusos Puckó Vendégházat, egy óriás hársfa tövében.

A 2020-ban felújított, nagy teraszos ház felszerelt konyhával, egyedi kialakítással rendelkezik. A szálláson televízió nincs, de aki mégis igényelné a civilizációt, a gyors internettel tudja tartani a kapcsolatot a külvilággal.

Rönkfa Lak, Szilvásvárad

Romantikus környezetben, bükki panorámával várja vendégeit a kézi faragású rönkház Szilvásváradon, ahol max. 2*3 fő elszállásolására van lehetőség.

A teraszos, két szintes ház egész évben nyitva tart és főként azoknak ajánljuk, akik kedvelik a csendet és szívesen elvonulnak a világ elől. Télen a kellemes meleget a kandalló biztosítja, igény esetén dézsafürdő is rendelkezésre áll.

Sasfészek Vendégház, Páliháláspuszta-Zirc

Eplénytől 10 km-re, a Holomány-tető lábánál fekszik a Sasfészek Vendégház, ahol 4 szobában összesen 13 főt tudnak vendégül látni. Az árban a bőséges svédasztalos reggeli is benne van, igény szerint félpanziós ellátás is kérhető.

A szálláshelyen lovaglási lehetőség is van, emellett több túraútvonal is fut a közelben. Igazi elvonulós, természetközeli szálláshely családok, baráti társaságok, párok részére!

Somló Pipacs

A romantikus hangulatú 2 személyes szálláshely a Somlóhegy erdeiben fekszik. Ha elbújnátok a világ elől, kirándulás után bekuckóznátok a cserépkályha elé egy pohár finom somlói borral vagy a teraszról néznétek a csillagokat és kéz a kézben csak hallgatnátok a csendet, itt megtehetitek. Az erdő mélyén megbúvó Pipacsban közel-távol nincs szomszéd, az 1 hektáros hatalmas birtok csak a Tiétek. 

A vendégházhoz egy teljesen felszerelt konyha és egy különálló fürdőház tartozik. Utóbbiban minden megtalálható, ami a kényelemhez szükséges, míg a hatalmas üvegajtóknak köszönhetően élvezhetjük, hogy az erdő közepén egyedül vagyunk. Újdonság, hogy a főszezonban (májustól szeptemberig) jacuzzi is várja a vendégeket. SZÉP-kártyával is lehet fizetni!

Vodila Vendégház, Tiszadada

Közvetlenül a Tisza és a Holt-Tisza találkozásánál, erdő szélén, csendes környezetben található a Vodila Vendégház, ahol a csendet a madarakon és olykor vadakon kívül semmi más nem töri meg. Igazi világ elől elbújós, wellness faházikó! A kikapcsolódásban dézsa-jakuzzi, szauna, medence, gyermekpancsoló, nagy játszótér, hatalmas fedett kerti konyha és kandalló segíti az ide érkezőket.

A közelben számtalan túrázási lehetőség van akár gyalog, akár kerékpárral, továbbá a homokos Tisza-partról is sok vízitúra indul, csupán pár lépésre a vendégháztól.

Wild Boar Cottage, Badacsonyörs

Két fő részére romantikus, csendes házat keresel? Szeretnétek egyedül lenni, elbújni a világ zajától, de azért közel legyen a Balaton és a Káli-medence is? Megtaláltad, amit keresel! Badacsonyörsön, az Örsi-hegy oldalában bújik meg ez az autentikus, szépen felújított, 100 éves nádtetős parasztház, amely minden évszakban szívesen lát.

házban felszerelt konyha, kávésarok, wifi, valamint cserépkályha és norvég fűtőpanelek, nyáron természetes klíma várja a vendégeket. A hátsó kertből gyönyörű a kilátás a Badacsonyra és a Gulácsra, de fedett teraszokon is lehet pihenni.

TIPP: Az Országos Kéktúra és egyéb jelzett turistautak a ház közvetlen közelében futnak. A Folly arborétum, Tölgyes Kúria és akár Salföld is gyalog elérhető, a Liliomkert Piac Káptalantótiban is csak 6 km. 

Kiemelt fotó: pixabay

Szponzorált tartalom.


Még több szállást keresel? Nézd meg korábbi gyűjteményeinket is!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.