Hohe Wand Natúrpark és Skywalk kilátó

A Bécs határától kb. 40 perc autóútra lévő Hohe Wand Natúrpark közkedvelt kirándulóhely minden korosztály számára. Túraútvonalai – edzettségtől függően – választást engednek, hogy nehezebb vagy könnyebb, hosszabb vagy rövidebb úton indulnánk-e.

Ez a Bécsi Alpokban található úti cél nem pusztán a túrázás szerelmeseit hívja: sziklamászás, siklóernyőzés mellett sokféle családi programot is kínál, így a kisebbekkel is elindulhatunk.

Skywalk kilátó és a Hohe Wand Natúrpark

Skywalk kilátóterasz

A Hohe Wand legnagyobb attrakciója a Sky Walk panorámaterasz, amely 150 méterrel a völgy felett épült, kinyúlik a sziklahomlokzatból, talpunk alatt pedig az átlátszó üvegen letekintve, majd körbe páratlan látványban lehet részünk.

Újdonságként Skywalk Kino is működik, a kilátótoronyból tiszta időben láthatjuk Bécsújhelyet, a Schneeberget, de a Fertő tó panorámája is elénk tárul.

Vadaspark

A családok legkedveltebb programja a natúrpark vadasparkjában tett látogatás. A játszótér mellett állatsimogató is található: nyulak, kecskék és szamarak hagyják magukat dédelgetni és etetni. Találkozhatunk szarvassal, muflonnal, mormotával, kőszáli kecskével, de lámákkal is – lámasétáltatásra is benevezhetünk a gyerekekkel.

Kirándulások, túrák

Edzettségünk és az időjárás függvényében tényleg sokféle túraútvonal közül választhatunk a Natúrpark területén.

  • A legkönnyebb a 2 km-es, családbarát kirándulás kis szintkülönbséggel – ezt még babakocsival is bejárhatjuk. Kiinduló pontja a „Naturpark Zentrum Parkplatz Tiergehege”, ugyanide is érkezünk vissza. Havas időben szánkót is vihetünk magunkkal, a gyerekek örülni fognak a lankás lejtőknek!
  • Ehhez képest középnehéz túrának minősül az Alois Wildenauer pap nyomában haladó „Hohe Wand körtúra”. Ő volt az, aki úttörőként járta be és tette ismertté a Hohe Wandot. Az útvonal 8,1 km, bő 3 óra alatt járhatjuk be. Indulás: Naturpark Hohe Wand, Kleine Kanzelstrasse 241, 2724. (Ide fizetős úton juthatunk fel.) Útközben betérhetünk az egész évben nyitva tartó Wilhelm-Eichert Hüttébe egy finom ebédre vagy akár csak egy kávéra, illetve a márciustól decemberig nyitva tartó (csütörtök déltől vasárnapig) Hubertushausba. Utunk során muflont és kőszáli kecskét szinte biztos, hogy látni fogunk.

TIPP:

A túraszakemberek mindig felhívják a figyelmet arra, hogy indulás előtt tájékozódjunk az időjárásról. A hegyekben mindig más az időjárás, mint a közeli városokban, ráadásul hamar képes a napsütéses idő viharos-esősbe fordulni – ezért mindig legyen nálunk esős időben is alkalmas ruházat, víz és valamennyi ennivaló. Jól tesszük, ha vészhelyzet esetére elmentjük a mobiltelefonunkba a hegyimentők telefonszámát is: 140.

Ha egész napos kirándulást tervezünk, hasznos, ha megnézzük a kiválasztott hütte vagy vendégház nyitva tartását is: vannak egész évben nyitva tartók, de némelyik csak szezonálisan és csütörtöktől vasárnapig tart nyitva.

Skywalk kilátó és a Hohe Wand Natúrpark

Hasznos információk:

  • Nyitva tartás: A Hohe Wand Naturpark egész évben látogatható.
  • Megközelítés: Autóval az A2-es autópályáról a Wiener Neustadt West kijáratnál kell letérni.
  • Belépők: A látogatóközpont felé fizetős út vezet fel. Gyerekeknek 3 éves korig ingyenes, 3-15 éveseknek 1 EUR, felnőtteknek 1,80 EUR.

Látnivaló a közelben:

A Hohe Wand felkeresése után beleférhet a napba még egy rövid látogatás Bécsújhelyen. A belvárosban éttermek és kávézók is várják a látogatókat, a Domheuriger konyhája tradicionális osztrák konyha. Az adventi időszakban a Fő téren karácsonyi vásár készít fel az ünnepi hangulatra, egy forralt borra mindenképp érdemes betérni.

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

(Fotók: őszi képek – Szűcs László, téli képek – csodahelyek.hu)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.