GAPA Terasz és Parkerdő – csodahely Balatonfüred felett

Balatonfüred felett, a Száka-hegyen, csodálatos környezetben található a GAPA Terasz & Parkerdő, benne egy kis lombkoronasétánnyal, kilátóval és pazar panorámával.

A Parkerdő története

“A Gál család 1974 óta bír Száka-hegy nyugati lejtőjén szőlőbirtokkal. 2021-ben régi terv vált valóra, mikor a hegy tetején természetes és épített teraszokkal, sétányokkal és kilátóval kialakításra került 6 hektáron – amelyből 2 hektár a magterület – a GAPA Terasz és Parkerdő annak érdekében, hogy a kivételes kilátás, a hangulatos szép tölgyes mind többek számára élvezhető legyen.”

(gapa.hu)

Nyitva tartás

A magánterületen fekvő terasz március és október között van nyitva, előre meghirdetett rendezvények (koncertek, kézműves foglalkozások stb.) idején. Ősszel és télen előre egyeztetett időpontban, saját felelősségre lehet felkeresni – belépő ellenében.

Szerintünk igazi csodahely, alig várjuk a jövő nyári programokat!

GAPA Terasz megközelítés

  • Balatonfüred felől: A Vázsonyi úton haladva, Balatonfüred táblát elhagyva, a Franciska Grill után még kb. 200 méterre, balra kell lekanyarodni az erdős útra.
  • Balatonszőlős felől: A Balatonfüred felé vezető Vázsonyi úton kell kb 2 km-t haladni és a 60-as forgalomkorlátozó tábla előtt lehet lekanyarodni az erdei bevezetőútra. Kb. 200 méter múlva parkolók állnak rendelkezésre, a bejárati kaputól kellemes ösvényen, kb. 200 méteres sétával lehet megközelíteni a parkerdőt.

TIPP: Kerékpárral is megközelíthető, ottjártunkkor épp egy Balaton Bike Tour résztvevői álltak meg egy frissítőre.

A képek 2023. októberben készültek.

Még több látnivaló és szállás Balatonfüreden

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.