5 izgalmas program és családbarát látnivaló Szeged környékén

Látnivaló Szeged környékén

A Dél-Alföld nagyszerű programlehetőségekkel csalogatja a kirándulókat, ezúttal összegyűjtöttük nektek a kedvenc családi úti céljainkat a napfény városa közelében. Lássuk, melyik az az 5 látnivaló Szeged környékén, amit érdemes felvenni a bakancslistátokra.

5 program és látnivaló Szeged környékén

Családbarát kalandok Mórahalom közelében

Rendhagyó élményekkel, természeti kincsekkel és családbarát látnivalókkal vár Mórahalom. A város hangulatos célpont Szeged környékén, ráadásul csupán 20 perces autóútra fekszik tőle.

A legnépszerűbb úti cél, azaz a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő mellett érdemes felkeresni az ingyenesen látogatható Bivalyrezervátumot és a Bölömbika tanösvényt.

Az Ezer Év Parkja szintén remek szórakozást ígér a család számára, a gasztroélmények rajongóinak pedig nagy kedvence lesz a híres Rózsa rétes.

Múltidéző program Ópusztaszeren

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark kiemelt jelentőségű nemzeti emlékhely, ahol a híres Feszty-körkép mellett 3D-s vetítőterem, Hungarikum Tárház, interaktív kiállítóterek és szolgáltatások várják a látogatókat.

A Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény épületei megismertetik az érdeklődőkkel a szegedi nagytáj parasztságának hétköznapjait és ünnepeit.

Ópusztaszerre mindenképpen érdemes egy egész napot szánni, főleg akkor, ha kipróbálnánk a világ harmadik legnagyobb labirintusát.

A Csillagösvény Élménypark rendhagyó látnivaló Szeged környékén, hiszen egy 3.5 km hosszú sövényfalakból álló útvesztő várja a családokat, párokat és a baráti társaságokat.

Térképezd fel Makó kincseit!

Nem titok, hogy Makó a hagymájáról híres, hiszen a makói vöröshagyma hungarikum. Azt azonban kevesen tudják, hogy a Maros partján fekvő város a hagymán kívül más érdekességeket is tartogat.

A Makói Hagymatikum Gyógyfürdő gyógyvízzel és wellness élményekkel csalogatja a látogatókat, míg a Hagymaház kulturális programokkal és szabadtéri előadásokkal hívogat.

Makón található hazánk egyik leghosszabb lombkoronasétánya. A 10 méter magasban egy 191 méter hosszú, függőhidakkal összekötött, 10 állomásos izgalmas tanösvény várja az ide érkező kirándulókat. A sétány végén egy 18 méter magas kilátó toronyból csodálhatjuk a kilátást.

Lombkoronasétányok Magyarországon >>

Makó látnivalói - hagymán innen, fürdőn túl
Fotó: Szőlősi-Papp Orsi

Vár a Mártélyi tanösvény Hódmezővásárhelyen

Mártély a Holt-Tisza egyik legöregebb halászfalva, itt található a 2,5 km hosszú, 8 állomásos Mártélyi tanösvény, amely a Körtvélyesi és az Ányási holtágak életét, a helyi élővilágot, a 19. századi folyószabályozásokat, illetve az árvíz elleni védekezés történetét és módszereit mutatja be.

A tanösvényt kisebb gyerekekkel is érdemes felfedezni, a 300 méter hosszú pallóösvény a kirándulók kedvenc szakasza.

10+ kalandos cölöpsétány hazánkban >>

Séta a Csongrádi Belsővárosban

A Csongrád központi részén található Belsőváros valójában egy élő múzeum, amely a Gyökér és Öregvár utca, illetve a Tisza-part menti városrész házait öleli fel.

A 18-19. századi házakban a helyi hajósok, halászok, kubikosok laktak. Az Óváros könnyen megközelíthető, a Babamúzeum pedig igazán különleges látnivaló, a gyerekeket több mint 300 baba várja.

A Babamúzeum előzetes telefonos egyeztetés után látogatható.

20+ skanzen Magyarországon >>

Foglalj szállást a közelben!

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?

Történelmi és természeti kincsekkel, városnézéssel, sportprogramokkal, vizes élményekkel és kulináris kalandokkal teszi izgalmassá a kikapcsolódást Szeged.

Összegyűjtöttük őket egy csokorba, így már nem lesz kérdés, hogyan tölts el 3 napot a családdal Szegeden.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Ganzer Bianka, Ópusztaszer

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.