9 körpanorámás kilátó, ha programot keresel hosszú hétvégére

körpanorámás kilátó

Akár hosszabb túrát, akár egy hangulatos városnézést tervezel a hosszú hétvégére, az alábbi 9 körpanorámás kilátó különleges kilátással ajándékoz meg. Készíts a táskádba néhány szendvicset, tarts magadnál a fényképezőgéped, a többit pedig bízd a természetre. Felejthetetlen élményben lesz részed.

9 körpanorámás kilátó a hosszú hétvégére

Zengő-kilátó, Pécsvárad

A Zengő-kilátó – ahogyan a neve is mutatja – a Zengő 682 méteres csúcsán áll, és 22 méter magasból tekint le az alatta elterülő tájra.

A 7 emeletes kilátóból 360 fokos körpanoráma tárul elénk, tiszta időben jól látható innen a Badacsony, a Tenkes-hegy és a Mecsek gerince is. Pécsváradról 2 km-es, míg Hosszúhetényből 3,5-4 km-es út vezet a kilátóhoz.

Zengő-kilátó (Fotó: Osgyáni Eszter)

Őrtorony-kilátó, Tihany

Az Őrtorony-kilátó az Apáti-hegyen, a Tihanyi-félsziget egyik csúcsán áll, az emelvényhez izgalmas, ráadásul kényelmes túrával érhetünk. Nem csak a hegytetőn fogad különleges panoráma, útközben is érdemes megállni a sziklás lejtőn, és hátratekinteni a kilátásra.

A 216 méter magas csúcson körpanoráma fogad. A 16,5 méter magas, fából készült Őrtorony-kilátóból jól látható a Tihany-félsziget nagy része, Aszófő, Balatonfüred, Csopak, a Külső- és Belső-tó, illetve a Tihanyi Apátság, és a Bakony is.

Lenyűgöz a balatoni panoráma? Keresd fel az északi part 5 mesés kilátóját!

Várhegy-kilátó, Királyrét

Királyrét népszerű úti cél azok számára, akik az erdei vonatozást, és a hajtánypálya tesztelését szívesen összekötnék egy kis kirándulással.

A Várhegy-kilátó környéke gyermekbarát és kutyabarát kirándulóhely, a 20 méter magas börzsönyi kilátó harmadik emeletéről jól látható a Sas-hegy, a Só-hegy, a Kő-hegy, a Kopasz-hegy, a Nagy-Inóc, a Nagy Hideg-hegy, a Csóványos, és a Karancs is.  

Kossuth-kilátó, Mencshely

A Halom-hegy tetején épült Kossuth-kilátó a környék legmagasabb pontja, a 399 méteres magasságban álló emelvény tetejéről 360 fokos körpanoráma nyílik a Balaton-felvidékre és a Balatonra, sőt a Bakony déli része is jól belátható innen. Családi kiránduláshoz remek választás a Vulkán-tanösvény és a kilátó felkeresése egyaránt.

Kossuth-kilátó (Fotó: Csodahelyek.hu)

Guckler Károly kilátó, Budapest

A Guckler Károly-kilátó a Hármashatár-hegy kilátója, amely egy II. világháborús bunker helyére épült 495 méteres magasságban. A nyolcszög alapú építmény megközelíthető autóval és gyalogosan is, az országos kék jelzéseit követve.

A kilátóban állva 360 fokos körpanorámában gyönyörködhetünk. Láthatjuk a Dunát, és a folyó budapesti hídjait, a Pilis és a Visegrádi-hegység, valamint a Börzsöny és a Mátra vonulatait, de még az Erzsébet kilátót is.

Bölcső-hegyi kilátó, Szentendre

A Bölcső-hegyi kilátóhoz a Lajos-forrástól vezet az út, haladhatunk a zöld háromszög, és a sárga háromszög jelzésen is. A körpanorámás kilátó igen kicsi, egyszerre csak 5 ember fér el a teraszán kényelmesen, de a kilátás miatt mindenképpen bakancslistás úti cél Szentendre közelében.

Délre tekintve a Nagy Csikóvár hegycsúcs, nyugatra a Lom-hegy, északkelet felé a Cser-hegy, északnyugatra a pilisszentlászlói hegyoldal, keletre pedig Szentendre látható.

Bölcső-hegyi kilátó
Bölcső-hegyi kilátó (Fotó: Kristóf Eszter)

Kócsag-torony, Székesfehérvár

A Sóstó Látogatóközpont Székesfehérvár központjától 2,2 km-re fekszik, és színes programkínálattal várja azokat, akik közelebbről is megismernék a Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Területen élő állat- és növényvilágát.

A 218 hektáros területen található 8 km hosszú Sóstó tanösvény egyik állomása a Kócsag-torony, amely a Sóstó jelképe. A körpanorámás kilátó tetejéről dankasirályt, szerecsensirályt, kakukkot, vízityúkot és nagy kócsagot is láthatunk.

Julianus-kilátó, Nagymaros

A Hegyes-tető csúcsán álló Julianus-torony a Börzsöny déli részén található, Nagymarosról igen látványos útvonal vezet az emelvény lábához. Az út igen becsapós, néhol meredek kaptatókkal és morzsalékos talajjal kell megküzdenünk, de a kilátás kárpótol bennünket a fáradalmakért.

A körpanorámás kilátó igazi csodahely. Keletre Visegrád és Vác, délre Dömös és a Visegrádi-hegység, nyugatra pedig Szlovákia látható.

Julianus-kilátó
Julianus-kilátó (Fotó: Kristóf Eszter)

Nagyerdei víztorony, Debrecen

A teljesen megújult Nagyerdei Víztorony igazi bakancslistás hely Debrecenben, a torony izgalmas szolgáltatásokkal és mesés kilátással vár. A 13 méter magas mászófal meghódítása legalább olyan élmény, mint egy pohár limonádé a kávézóban, vagy a kilátás 34 méter magas körpanorámás kilátó tetejéről.

Debrecen remek úti cél minden korosztály számára, a város számos látnivalóval és rendhagyó programmal csalogat.

Megnéznéd az ország legszebb csodahelyeit?

Böngéssz a Csodahelyek-térképen, és válogass az ország legszebb látnivalói, legérdekesebb túraútvonalai, vagy akár legizgalmasabb lombkoronaösvényei között. Gyermekbarát úti célokat, kutyabarát helyeket és baráti kikapcsolódáshoz alkalmas kirándulóhelyeket is találsz majd.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“9 körpanorámás kilátó, ha programot keresel hosszú hétvégére” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Vácrátóton már többször is voltunk,és megunhatatlanul varázlatos hely.Rengeteg szebbnél szebb virággal,és ösvénnyel ahol el lehet csodálkozni a látni valótol.A pálmaházban egzotikus virágok tömkelege vár minden látogatót.Az arborétumot mindenkinek ajánlom aki szereti a szépet!!!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.