Ingyenes séták és tárlatvezetések a Kulturális Örökség Napjain

Kulturális Örökség Napjai

2022. szeptember 17-18-án (szombaton és vasárnap) rendezik a Kulturális Örökség Napjai című programsorozatot, amelynek során közel 300 magyarországi helyszínen vehetünk részt ingyenes sétákon és tárlatvezetéseken.

Kulturális Örökség Napjai

Magyarországon 1999 óta rendezik meg a Kulturális Örökség Napjait, amikor is tízezrek kerekednek fel, hogy meglátogassák a minket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt vegyenek egy-egy, a műemléki értékeket bemutató sétán, élvezzék a helyszíneken szervezett programok kulturális sokszínűségét.

A Kulturális Örökség Napjai idén a 150 éves intézményes magyar műemlékvédelem előtt tiszteleg.

„Ezen a hétvégén olyan történeti épületeket nyitnak meg, amelyek általában el vannak zárva a nyilvánosság elől. Olyan emberek mutatják be ilyenkor a rájuk bízott értékeket, akik nem csak szeretik őket, de ismerik szépségüket, múltjukat, jelenüket és fontos számukra a megőrzésük.” – oroksegnapok.gov.hu

Programajánló a szeptember 17-18-i hétvégére

Közel 300 helyszínen számos rendezvény és séta közül lehet válogatni Magyarország különböző pontjain. Íme néhány ezek közül a teljesség igénye nélkül:

Középkori Romkert, Székesfehérvár (fotó: Kristóf Eszter)

Séták

Fontos! A legtöbb programra előzetes regisztráció szükséges!

szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Szabadkígyósi Wenckheim-kastély (fotó: Csontos Edit)


Kiemelt fotó: Székesfehérvár (fotó: Kristóf Eszter)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.