Mönichkirchen – libegős élmények Alsó-Ausztriában

Mönichkirchen - libegős élmények Alsó-Ausztriában

Ausztriai kiruccanásra készülve a legtöbben Karintiát vagy Tirolt választják úti célnak – ennek hátterében sokszor az áll, hogy a Magyarországhoz közelebbi tartományok marketingje nem olyan erős. Pedig látnivaló, élmény és program van bőven. Mönichkirchen Alsó-Ausztriában fekszik, és minden évszakban lenyűgöző panorámával várja vendégeit.

Erlebnisalm Mönichkirchen

Az Erlebnisalm Mönichkirchen egy olyan központ, amelyhez érkezve a völgyből a hegyre libegővel juthatunk fel – ha gyaloglás helyett a libegőből néznénk rá a gyönyörű tájra. Lefelé is gyalogolhatunk vagy libegőzhetünk, de választhatjuk a hegyi rollert vagy gokartszerű kisautót is, amellyel a kanyargós lejtőkön nagyjából 10 perc alatt érkezhetünk vissza.

A hegytetőn a csodás panoráma mellett egy vendégház és egy családi hotel is vár bennünket. Mi a vendégházat választottuk, regionális finomságokat ebédeltünk, miközben a teraszról a táj szépségében merültünk el.

Mönichkirchen azonban nemcsak a szemnek jó, de a tüdőnek is: ún. „Luftkurort”, vagyis levegője különlegesen tiszta, klímája kedvező hatású. Az egészségügyi hatásra is gondolva érdemes itt hosszabban is időzni: a település szállásadói különböző ajánlatokkal várják a regenerálódni vágyókat. A hegytetőn lévő Alpengasthof Enzian Familienoase előtti szabad téren a tóra néző kreatív játszótér a legkisebbek szórakozását szolgálja. A városi gyerekek számára különleges élmény lehet a négylábúak látványa is: utunk során találkozhatunk tehenekkel (már a libegőről megfigyelhetjük békés legelészésüket), kecskékkel, bárányokkal.

Mönichkirchen - libegős élmények Alsó-Ausztriában
Mönichkirchen - libegős élmények Alsó-Ausztriában

TIPP:

A libegő egységei 4 személyes, nyitott fülkék. Mivel a hegytetőn alacsonyabb a hőmérséklet, még meleg napokon is érdemes több réteg ruhát bekészíteni a hátizsákba.

Hasznos információk

A téli szezonban a normál jegyek automatából is megvásárolhatók bankkártya vagy hitelkártya segítségével. Mivel azonban a kedvezményes jegyek csak a normál jegypénztárban elérhetők (pl. kisgyereknek 6 éves kor alatt vagy csoportoknak), így családok számára inkább a normál jegypénztár ajánlott.

A 61 EUR-ért megváltható NIEDERÖSTERREICH CARD-dal a libegő használata ingyenes (minden szezonban egyszer fel és le). Ezzel a kártyával 322 célpont érhető el a tartományban, a legtöbb helyre ingyenes belépést biztosít, megvásárolható pl. az ausztriai trafikokban.

Nyitva tartás

A nyári időszakban szeptember 22-ig minden nap nyitva tart az élményközpont 9.00 – 17.30-ig. Ezt követően 2019. október 27-ig szombaton, vasárnap és ünnepnapokon üzemel csak a libegő, ugyancsak 9.00 – 17.30 között. (Erős vihar vagy szélsőséges időjárás esetén – biztonsági okokból – a libegő nem üzemel!)

A téli szezon december elején indul, ekkor a terület a síelők paradicsomává változik. Január végéig a felvonó naponta 9.00 – 16.00 között működik, február elsejétől pedig a szezon végéig 16.30-ig. A síelést tanulni vágyók számára is remek tanulópályák és tanfolyamok érhetők el.

Magyar nyelvű információs weboldal: www.schischaukel.info

(fotók: Pákozdi Valéria, instagram)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.