Kisoroszi Szigetcsúcs, a Dunakanyar népszerű oázisa

Kisoroszi Szigetcsúcs

Ha a Dunakanyar egyik legnépszerűbb vízparti pihenőhelyén töltenéd a napod, nincs szükséged másra, csak egy plédre, egy kevés elemózsiára, egy labdára, és máris élvezheted az édes semmittevést. A Kisoroszi Szigetcsúcs gyerekekkel, kutyával, biciklivel, és akár kenuval is megközelíthető, a Duna, a környező hegyek és a Fellegvár látványa biztosan elvarázsol.

Milyen élményeket tartogat a Kisoroszi Szigetcsúcs?

A Kisoroszi Szigetcsúcs nemcsak a Dunakanyar, hanem Magyarország egyik legszebb panorámájú csodahelye, ahol a vízparton az árnyat adó fűz és nyárfák rejtekében pihenhetsz a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén.

A Szigetcsúcs minden évszakban ingyenesen látogatható gyalogosan és kerékpárral, de a pihenőhely megközelítése a gyerekek számára sem tartogat nehézségeket.

Terepen jól teljesítő babakocsival is jól lehet haladni a földúton, de fontos tudni, hogy ez az út nem a víz mellett vezet. Aggodalomra nincs ok, bőven lesz még lehetőség a tájban gyönyörködni.

Szívesen bográcsoznál, vagy sütögetnél nyárson? Az is megengedett, de a tűzgyújtási tilalom térkép utasításait kötelező betartani, így mielőtt tüzet raknál, nézz rá a térképre!

Ha itt pihensz, számíts rá, hogy sokan lesznek. Nem ez a legcsendesebb része a Dunakanyarnak, de mindig akad egy saját kis vízparti rész, ahol leterítheted a pléded.

Hasznos tudnivalók

  • Útközben hagyományos erdei illemhely egy helyen található, itt vízvételi lehetőség is van.
  • Szemetelni TILOS.
  • A Kisoroszi Szigetcsúcson kutyák csakis pórázon sétálhatnak, a vonatkozó szabályok betartásával.   
  • A Kisoroszi Terasz büfétől még kb. 15 perces sétára fekszik a sziget csücske, így célszerű megvásárolni, amire szükségünk van, és ezután kisétáni a kiszemelt piknikezőhelyre.
  • A Duna néha nem engedi, hogy a csúcs sóderos részéhez is kisétáljunk. Ha elönti a víz egy részen a szigetet, nem tanácsos a vízen átsétálni, nem látni, hol vannak mélyedések az úton. Bőven akad elegendő hely a sziget többi részén is a pihenésre. Kajakkal, kenuval természetesen elérhetőek a mini szigetek így is.

Parkolás

A gépkocsival érkezőknek a Szigetcsúcsra vezető út elejétől az autóval történő behajtásért fizetni kell. Reggel 8 órától 2.500 Ft/nap, 15 órától 1.500 Ft/nap (2024-es szezonra vonatkozó információ).

Fontos tudni! Ha még a fizetős rész előtt tesszük le az autót, onnan legalább 20-25 perces sétára fekszik a csúcs. Célszerű kerekes kiskocsival érkezni, amibe bele lehet tenni a holminkat, így nem kell cipekedni.

Látnivalók a Kisoroszi Szigetcsúcs környékén

Még több csodahelyet fedeznél fel a Kisoroszi Szigetcsúcs közelében? Kösd össze a pihenést egy kis kirándulással, vagy városnézéssel. Remek úti cél a visegrádi Fellegvár, Vác belvárosa, illetve Szentendre közelében a Bölcső-hegyi kilátó, a Dömörkapu-vízesés vagy a Dera-szurdok.

A Dunakanyar panorámás kilátópontjai és bakancslistás helyei közül szintén érdemes válogatni.

Ha szívesebben barangolnád be a Szentendrei-sziget kevésbé ismert részeit, szemezgess a gyűjteményünkből. Itt biztosan nem fogsz unatkozni.


Képek: Kristóf-Zöld Eszter

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Ingyenes gyerekbarát csodahelyek

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.