Sörházdombi-kilátó – Gyerekbarát kirándulóhely Sopronban

Sörházdombi-kilátó

A soproni Sörházdombi-kilátó hangulatos kirándulóhely, a Lővérek 300 méter magas dombján álló emelvény mellett csend, nyugalom és madárcsicsergés fogad. A kilátó Sopron páratlan panorámájával ajándékoz meg, gyerekekkel és kutyával is érdemes célba venni.

Sörházdombi-kilátó, Sopron gyerekbarát kirándulóhelye

A 20. században többször is állt ezen a területen kilátó, de a háború és a karbantartás hiánya miatt sajnos ezek az építmények nem maradtak épségben. 2006-ban létesítették a ma is látogatható emelvényt, a széles lépcsőzettel kialakított, fából készült kilátó népszerű kirándulóhely Sopronban.

Akkor is érdemes felkeresni, ha egy óránál nincs több időnk a nézelődésre, ugyanis ennyi idő bőven elegendő ahhoz, hogy feltérképezzük a környéket.

A 8 emeletes kilátó tetejére rengeteg lépcső vezet, ami alaposan próbára teszi az állóképességünket. Tériszonyosoknak nem ajánljuk a legfelső emeletet, de a kilátó nagy előnye, hogy az alsóbb szintekről is megcsodálhatjuk a panorámát, valamint Sorpon legendás várát, a Taródi-várat is megkereshetjük.

A Sörházdombi-kilátó panorámája

A Sörházdombi-kilátó tetejéről különleges látvány tárul a szemünk elé. Gyönyörködhetünk Sopron és a Fertő tó látványában, a Soproni-hegység erdőiben, valamint Ausztria irányába is ellátni. Tiszta időben a Schneeberg és a Rax vonulatait is megfigyelhetjük.

Nehéz szó nélkül hagyni a rengeteg graffitit, ami az emelvényt csúfítja, reméljük, idővel egy festés segít majd ezen az esztétikai problémán. Ez azonban nem von le a kilátás szépségéből.

A kilátó megközelítése

A kilátó a panoráma mellett azért is népszerű kirándulóhely, mert a parkolótól mindössze 1-2 perces sétával megközelíthető. Ha gyalogosan érkezünk, táblák jelzik a helyes irányt.

  • Tipp: Az autót érdemes a Lővér körúton hagyni, a kilátó a Lővér körút, és a Sörházdombi út felől is pár perces sétával elérhető.

Ha pontosan a kilátó alatt parkolunk, a képen látható lépcsőt kell csak megmászni, és máris a kilátóhoz érkezünk.

Hasznos tudnivalók

  • A kilátó ingyenesen látogatható egész évben.
  • Minden korosztály számára ajánljuk.
  • A kilátó környéke kutyabarát terület, a sétáltatási szabályok betartásával nyugodtan érkezhetünk négylábú kedvencünkkel.
  • Kisebb gyerekek számára is jól járható a terep, babakocsi helyett azonban érdemes hordozókendővel készülni.
  • A tűzgyújtásra vonatkozó információkat és tanácsokat elolvashatjuk a kilátó mellett kihelyezett információs táblán.
  • Mosdó sajnos nincs a közelben.
  • A kilátó mellett található padoknál és asztaloknál piknikezésre is van lehetőség.

Nagyon szerettük a helyet, jó szívvel ajánljuk azoknak, akik tiszta időben madártávlatból is megismerkednének Sopron városával.

Szállást keresel a közelben?

Itt érdemes nézelődni >>


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.