Csodaszállások az Őrségben – vendégházak, panziók, faházak

Az Őrséget talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen ez hazánk egyik legszebb és legnépszerűbb tájegysége, ahol több hetet is el lehet tölteni, annyi program és látnivaló van. Korábban már összegyűjtöttük azokat a bakancslistás helyeket, amelyeket nem szabad kihagyni, most pedig csodaszállások következnek, ha esetleg hosszabb pihenést terveztek az Őrségben.

Csodaszállások az Őrségben – vendégházak, panziók, faházak

Angyalporta Vendégház, Őriszentpéter

Csendes, erdei környezetben, közel 1 hektáros területen fekszik az Angyalporta Vendégház, ahol 3 db jól felszerelt, 4 fős apartman várja a vendégeket. A szállás közvetlenül a Kék-túra útvonalán helyezkedik el számos gyalogtúra kiindulási pontjaként. Az apartmanokhoz kis terasz tartozik kerti bútorral, ezenkívül rendelkezésre áll 10-12 fő részére félig zárt terasz, valamint a kertben egy fedett szaletli sütögetőhellyel.

Kutyák felár ellenében vihetők be a szállásra!

Ceruzás Ház, Nagyrákos

Utolsó ház a faluban és egy 4000 m2-es telken áll a Ceruzás Ház, amely 2019-ben lett felújítva, korszerűsítve, „kiszínezve„. A nagy kertben sok kaland és élmény várja a gyerekeket, vendégeket (pl. homokozó, hinta, bográcsozási lehetőség), míg a ház 2 szobájában 6 fő fér el kényelmesen.

Cseri Porta, Szalafő

Egy őrségi pajtából lett kialakítva a 2 szobás, 5 férőhelyes szállás, amely egész évben várja a pihenni vágyó vendégeket, túrázókat. A kertben van lehetőség bográcsozásra, grillezésre, kisgyerekes családoknak igény esetén kiságyat, fürdetőkádat és etetőszéket tudnak biztosítani a házigazdák. Kisállatokat felár ellenében fogadnak.

Életmagtár Apartman, Kétvölgy

Kétvölgy-Ritkaháza az Őrségi Nemzeti Park területén található, erdei környezetben, az ország egyik legszebb részén. Az ÉletMagtár Ház egy tó partján fekszik, távol a városok zajától, csendes helyen, ahol béke, és nyugalom vár. Ha tudni szeretnéd, milyen érzés a kézzel fogható harmónia élménye, az erdei ház ideális választás lesz számodra. 

Fenyőalja Vendégház, Őriszentpéter

Újépítésű faház az Őrség fővárosában, Őriszentpéteren, amely 4 fő elszállásolására alkalmas. Az egyetlen hálószoba 4 férőhellyel rendelkezik: 1 db franciaágy, illetve 2 db különálló ágy található itt.
A faházban kandalló gondoskodik a hangulatról, a kertben bográcsozási és grillezési lehetőség van.

Bababarát szálláshely, 5 éves korig ingyenes. 

Galagonya Porta, Őriszentpéter

Hatalmas telken helyezkedik el az Őrségben a Galagonya Porta, amelyet három oldalról a természet ölel körbe. A ház két szintes, maximum 6 vendég fogadására alkalmas (egy pótágy kérhető). A Porta ellátást nem biztosít, azonban a konyha teljes felszereltséggel rendelkezik.

A vállalkozó kedvűek épített sparhelten készíthetik el vacsorájukat, a kertben van bográcsozás, grillezési lehetőség. A gyerekeket gyermekjátékok, mesekönyvek, diavetítők várják, míg a szabadban hinta, ping-pong asztal, tollas, lengőteke és kerékpárok, rollerek állnak rendelkezésre.

Gyurka Kisrönkház, Ispánk

4 férőhelyes faház az Őrségben! A Gyurka Kisrönkházban egy nappali, hálószoba, fürdőszoba és wc, konyha, valamint 2 terasz található, a szálláshoz saját kert, ingyenes parkoló és bográcsozási, grillezési lehetőség is tartozik.

Reggeli vagy félpanziós ellátás igényelhető, háziállatokat szívesen látnak. Ott a helyed!

Kosbor Panzió, Magyarszombatfa

3 ország határán, az Őrség délnyugati csücskében fekszik a Kosbor Panzió, amelynek neve az elmúlt években fogalommá vált a környéken. A vendégek pihenését kényelmes, meghitt szobák és apartmanok, hangulatos étterem és borozó, kényelmes teraszok, csendes kerti pihenők szolgálják.
A panzió kétágyas szobákkal, külön hálószobás apartmanokkal és egy különálló épületben lévő, saját terasszal rendelkező elegáns apartmanházzal várja vendégeit. Minden szoba egyedi, gyönyörűen felújított antik bútorokkal van berendezve.

Manka Kisrönkház, Ispánk

Fenyőillat, Őrség, hangulatos faház. 4 fő részére ideális a 2 szobás házikó, amely szuper kiindulópontja lehet a környék felfedezésének. A házhoz ingyenes parkoló tartozik, lehetőség van kerékpárbérlésre és kerti bográcsozásra is.

Őrségi Szalma Vendégház, Szalafő

Szalafőn található ez a különleges hangulatú, új építésű házikó, ahol a fedett teraszon erdőre néző kültéri infraszauna és jakuzzi segíti a vendégeket a pihenésben, töltődésben. Az önálló ház 4 fő számára kényelmes, benne 2 hálószoba, 2 fürdőszoba, 1 nappali és konyha-étkező kapott helyet. A szálláshoz egy nagy, fedett, kertre-erdőre néző terasz, valamint tűzrakó hely és 2 autó számára alkalmas parkoló tartozik.

Őrség Cottage Luxury Vendégház, Magyarszombatfa

Igazi ékszerdoboz az Őrség Cottage Luxury Vendégház, amely 2 db franciaágyas szobával, teljesen felszerelt, amerikai konyhás nappalival, tusolókabinos fürdőszobával, wc-vel és terasszal rendelkezik.
Felár ellenében reggeli kosár kérhető, valamint a romantikus, gyertyafényes vacsora megszervezését is vállalják a házigazdák.

Őrségi Katicás Vendégház, Viszák

2 hektáros birtokon, ősfás környezetben található a Katicás Vendégház, amely egy XX. század elején épült parasztház és pajtaátalakításából jött létre. A vendégházban egy 4+2 fős családi apartman kapott helyet, míg a pajtából további 2 stúdió apartman került kialakításra.

A vendégházhoz tartozik továbbá egy 4 fős szaunaház /infra és finn kombinált/, mely előzetes egyeztetéssel ingyenesen használható.

Őrségi Patakparti Alpaka Panzió, Kisrákos 

A családi panzió egy 14 hektáros réti virágokkal borított, bocikkal legeltetett területen fekszik az Őrségben. Mind a 11 szoba ablaka a kerti tóra néz, nincs szomszéd, a csend garantált. A szobák önálló fürdővel rendelkeznek, televízióval, wifi-vel vannak felszerelve.

Igazi kuriózum a szálláshoz tartozó lombház, emellett természetesen alpakákkal is találkozhat az, aki ellátogat ide. A panzió április 1. és november 4. között tart nyitva.

Őrségi Porta Vendégház, Magyarszombatfa

Egy több mint 100 éves őrségi parasztház újjáépítésével született meg az Őrségi Porta Vendégház, amelyben 2 szoba és 6 férőhely várja a vendégeket. Az épületben van egy közösen használható, teljesen felszerelt konyha-étkező helyiség, melyhez fedett terasz kapcsolódik. Emellett egy különálló szaunaház is tartozik a szálláshoz, ahol egy finn szauna, egy sószoba és egy fedett pihenő is található.

Őrségi Tulipános Vendégház, Nagyrákos

Önálló ház az Őrségben! Nyugodt, vadregényes környezetben található a Tulipános Vendégház, amely egy amerikai konyhával, egy hálószobával és az abból nyíló fürdőszobával rendelkezik. A nappali-konyhában kényelmes kinyitható kanapén lehetőség van + 2 fő elszállásolására. A házhoz privát kert tartozik, az Őrség legszebb látnivalói pedig néhány km-es körzetben terülnek el a környéken.

Patika Vendégház, Őriszentpéter

Kifejezetten pároknak ajánljuk a hangulatos hálószobával és nagy nappalival rendelkező lakást, amely Őriszentpéter központjában, a gyógyszertár épületében található.

A konyha minden extrával felszerelt, a fürdőszobában kád és zuhanyzó is van, wc külön helységben van. A teljes feltöltődéshez a kert is hozzájárul, szalonnasütési- és bográcsozási lehetőséggel.

Vargánya Vendégház, Őriszentpéter

Az Őriszentpéteren található parasztházat a tulajdonos dédapja építette, ezt alakították át 2014-ben egy modern, a 21. századi igényeknek megfelelő vendégházzá. Az alsó szinten tágas nappali található kanapéágyakkal, ebédlővel, konyhával.

A galérián lévő hálószobában „családi ágy” van, két felnőtt és 2-3 gyermek részére. A fürdőszoba káddal felszerelt, wc külön helyiségben. A gyerekeket játszósarok és izgalmas játékos-láda várja, emellett etetőszék, utazóágy, ülőke-szűkítő és fellépő is rendelkezésre áll. A szállás 6 éves korig ingyenes! Nyitva tartás: március 15. és október 31. között.

Sikerült választani a fenti, Őrségben található csodaszállások kínálatából? Ha igen, foglaljátok le mielőbb a következő pihenést!


Szponzorált tartalom.

Még több szállást keresel? Nézd meg korábbi gyűjteményeinket is!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.