Hol láthatunk alpakát Magyarországon? (térképpel)

Amerikából származnak, de nálunk is egyre több helyen élnek háziasított alpakák, amelyeket haszonállatként tenyésztenek főként gyapjúja miatt. Itthon -a gyerekek legnagyobb örömére- találkozhatunk alpakával többek között állatkertekben, vadasparkokban és farmokon. A Győr környéki Péren sétáltatni lehet az állatokat, míg az Őrségben Alpaka Panzióban is megszállhatunk. Mutatjuk a részletes listát, hol láthatunk alpakát Magyarországon!

Mit kell tudni az alpakáról?

Az alpaka a párosujjú patások rendjébe és a tevefélék családjába tartozik. Dél-amerikai rokona a láma, vikunya és a guanakó, Dél-Amerikán kívül élő rokona a kétpúpú teve és a dromedár teve. Az alpakát először Dél-Amerikában háziasították kb. 6000 évvel ezelőtt, napjainkban elsősorban Peruban, Chilében, Bolíviában és Argentínában tartják. 

Az alpakák csordában élnek, nem szeretik a magányosságot, ezért rendkívül kedves, békés állatok. Kíváncsiságuk mellé félénkség is társul, nem hagyják magukat könnyen megfogni vagy simogatni.

Hol láthatunk alpakát Magyarországon? – térképpel

Hazánkban is egyre több helyen találkozhatunk e különleges állatokkal, ezeket a farmokat, állatkerteket most összegyűjtöttük egyetlen térképre. A szuper tippekért és titkos helyszínekért köszönet illeti a Csodahelyek Magyarországon csoport tagjait!

Fontos! Mielőtt elindultok, mindenképp érdeklődjetek a nyitva tartásokról és az egyéb tudnivalókról, hiszen a legtöbb farm magánkézben van és nem mindig, vagy csak előre egyeztetett időpontban fogadnak látogatókat.

TIPP: Kattintsatok a térképen manccsal jelölt helyekre és további információkat találtok!

Szállástipp: Őrségi Patakparti Alpaka Panzió, Kisrákos

A kisrákosi családi panzió egy 14 hektáros réti virágokkal borított, bocikkal legeltetett területen fekszik az Őrségi Nemzeti Park területén. Mind a 11 szoba ablaka a kerti tóra néz, nincs szomszéd, így a csend és nyugalom maximálisan garantált, emellett igazi kuriózum a szálláshoz tartozó lombház is, amely szintén foglalható.

A család üzemelteti a 3 km-re lévő, Szaknyéron található Őrségi Patakparti Alpaka Farmot, amely jelenleg kizárólag szállóvendégek számára látogatható.

 A panzió április 1. és november 4. között tart nyitva.

A térképet készítette: Csermely Marianna, fotók: Osgyáni Eszter

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.