Színes őszi programok várnak az október 23-i hétvégén

Az idei esztendőben sajnos le kell mondanunk az október 23-i hosszú hétvégéről, mivel a nemzeti ünnepünk éppen szombati napra esik. Ám aki szeretne kimozdulni, tudunk ajánlani néhány különleges programot, kirándulás- és túratippet erre a két napra is.

Színes őszi programok az október 23-i hétvégén

Becehegyi Bortúra, Balatongyörök

Vezetett gyalogtúra indul a balatongyöröki Tourinform irodától (Kossuth L. u. 62.) 14.30-kor a Becehegyi pincékhez, amely során felfedezhetjük a Balaton őszi arcát. Borkóstolón vehetünk részt a Lekics Borháznál, valamint a Hatod Vendéglőben, festői panorámát nyújt a Becehegyen a Simándy, Bece, Eke, Fáró és az Áldos Pince, valamint a Barka Családi Szőlőbirtok, míg a Szépkilátónál a Hold és Csillag Étterem, a Fenyves Büfé, valamint a Rózsa és Tövis Büfé is várja a borkedvelőket.

Részletek »»

TIPP: Aki az utat mégsem gyalog tenné meg, 15.00 órától félóránként Bortaxi indul a Tourinform iroda (Kossuth L. u. 64.) elől.

II. BOGArT Fesztivál, Alsóbogát 

18 hektáros csodálatos kastélypark, különleges berendezésű szálláshelyek, segway túrázási lehetőség, kerékpározás, teniszezés, bográcsozás, ízes somogyi gasztronómia, mindez egy grófi kastély tövében – és még fesztivál is van!

A Somogy megye lankás dombjai közt, 15 km-re Kaposvártól megbúvó csodahely, a VILLABOGArT Vendégház – Festetics-Inkey Kastélybirtok második alkalommal ad helyet egy kulturális-gasztronómiai- zenei fesztiválnak 2021. október 22-24. között, az őszi szünet kezdetén. A II. BOGArT Fesztivál napközben családi programokkal várja az érdeklődőket, esténként pedig országos hírű, neves fellépőket várunk, mint pl. a Szabó Balázs Band és Péter Szabó Szilvia zenekara emeli az esemény fényét.  

Részletek »»

VILLABOGArT Vendégház – Festetics-Inkey Kastélybirtok

Csipkebogyó Fesztivál, Szarvaskő

A rendezvény területén találkozhatunk csipkelekvárfőző asszonyokkal, akik bemutatják a lekvárfőzés rejtelmeit, emellett kulturális és hagyományőrző programok, valamint túrázási lehetőség közül is választhatunk október 23-án.

Részletek »»

Csipkebogyó termése (fotó: pixabay)

E-bike körtúra a Szatmárban

A Szatmár szívében tett kerékpáros körtúra során a települések tájházait, az örökségvédelmi templomokat és ipartörténeti emlékeket, valamint a hagyásfás legelők, a Túr és a Tisza menti területek természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők.

Részletek »»

Erdőfürdőzés kisgyerekeseknek a Budakeszi Arborétumban

Erdei kaland az egész családnak Budapest közelében! Egy program, ahol a gyerekek különböző erdei játékokon keresztül fedezik fel az erdőt, minden érzékszervüket bevonva.

Részletek »»

Evezés az Ó-Fehér-Körösön

A gyulai program résztvevői túravezető irányításával, indiánkenuban evezve ismerkednek meg a várossal, valamint az Élővíz-csatorna és a Körös-vidék különleges élővilágával. Három különböző hosszúságú és nehézségű útvonalat ajánlunk, valamint egy igazán különleges – „evezz és tekerj!” – kombinált túrát.

Részletek »»

„Így laktatok Ti…” – irodalmi városnéző séta a Palotanegyedben

Szeretnéd tudni, hogyan és hol élt Krúdy, Jókai, merre indult reggelente Szabó Lőrinc és vajon hova járt iskolába Pilinszky? Vagy hol írta Karinthy a műfajteremtő Utazás a koponyám körül c. regényt?

Íróink, költőink nyomába eredünk a budapesti Palotanegyedben, ahol felfedezhetjük az írásaikat ihlető helyszíneket, felidézünk verseket, szerelmi történeteket, s persze mindeközben egy újabb oldaláról ismerjük meg a várost!

Részletek »»

Ingyenes múzeumlátogatások

A nemzeti ünnep alkalmából több állami múzeum, pl. Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Szépművészeti Múzeum stb. kiállításai is ingyenesen látogathatók. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget!

Mecseki „cseppkörút” – Túra elektromos kerékpárral

Ez az e-bike túra a Nyugat-Mecsek látványosságai köré szerveződik. Nem maradhatnak ki belőle az orfűi malmok, a Vízfő tanösvény, az Abaligeti-barlang, a kővágószőlősi és a cserkúti Árpád-kori templom, és a Mecsek csodálatos erdei sem. Gyönyörű utakon, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag erdeiben, hegyen-völgyön keresztül tekerhetünk, amely az e-bike-okkal könnyen megtehető.

Útvonal:
Pécs (Tettye) – Remete-rét – Orfű – Abaliget – Kővágószőlős – Cserkút – Pécs (Tettye)

Részletek »»

Októberi holdfénytúra a Badacsonyon 

Este, lámpások fénye, az őszi Badacsony hangjai. A különleges túrán az alkonyi/esti Badacsonyt hódíthatod meg, szakképzett túravezető segítségével. Kihagyhatatlan élményben lesz részed, megismerheted az egykori vulkán elő és élettelen természeti értékeit, s ehhez a Hold és lámpásaink fénye szolgáltatja a világosságot. A Kisfaludy kilátóba érve páratlan kilátás vár rád a Balatonra.

Részletek »»

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztivál

„A természet őszi ünnepe a Hortobágyon”

Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a hideg beálltával az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre. A behajtás népszokása elevenedik meg ezen a hétvégén, emellett Darufesztivált is szerveznek kézműves vásárral, szabadtéri kiállítással, népi játékokkal.

Részletek »»

10 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon Színes őszi programok várnak az október 23-i hétvégén
Lovasbemutató

Tájséta a Pécselyi-medence őszi színei között

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park által szervezett geotúra a Pécselyi-medence szívében, a 7000 éves múlttal büszkélkedő Pécsely patakkal körülvett templománál veszi kezdetét, majd a fenyves-borította domb mellett elhaladva közelíthetjük meg Zádor várát. A hegytetőről pazar látvány nyílik az egész Pécselyi-medencére!

Részletek »»

Teljesítménytúrák országszerte

Aki kedveli a teljesítménytúrákat, ezen a hétvégén kedvére válogathat a programok közül, az ország több pontján.

Október 23. szombati túrák:

+1 tipp: kirándulás egyénileg

Aki pedig a szervezett túrák helyett inkább a családdal, barátokkal vagy netán egyedül indulna el felfedezni Magyarország csodahelyeit, kedvére válogathat a szebbnél szebb vidékek közül.

Kiemelt kép: pixabay

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.