5 izgalmas program és családbarát látnivaló Nyíregyházán

Magyarország keleti csücskébe a középkori templomok és nevezetességek mellett bizony sok más nagyszerű látnivaló és programlehetőség miatt is érdemes ellátogatnunk. Ezúttal összegyűjtöttük nektek a kedvenc családi úti céljainkat a megye székhelyén, Nyíregyházán. Lássuk, melyek ezek!

5 családi program és látnivaló Nyíregyházán

Egy élménydús családi nap a Nyíregyházi Állatparkban

A térség egyik kiemelkedő látnivalója kétség kívül a Nyíregyházi Állatpark, a Sóstó Zoo. Európa egyik legnagyobb állatállományával találkozhatunk a hangulatos parkban, ahol hatalmas fák árnyékolta aszfaltos úton járhatjuk körbe a nagy területet. Az állatkertben éttermek, büfék és több helyen padok gondoskodnak a pihenésről és a felfrissülésről.

TIPP: Főszezonban különböző állatbemutatókat is láthatunk, például a papagáj- vagy a fókashow programjain. Egy nagyszerű élmény lehet gyermekeinknek és kikapcsolódás az egész család számára.

Mit láthatunk az Állatparkban?

  • Zöld Piramis esőerdőház és Ócenárium
  • Ócenárium – Óceánok és tengerek élővilága
  • Sarkvidék – Északi és Déli-sark élővilága
  • Tarzan ösvénye – Afrika élővilága
  • Viktória ház – A világ különleges állatai
  • Andok kalandok – Dél-Amerika élővilága
  • Ausztrália – Ausztrália és Új-Zéland élővilága

Elérhetőség

  • Cím: 4431 Sóstófürdő, Sóstói út
  • Telefon: + 36 42 479 702

Látogatás a Sóstói Múzeumfaluban

Az ország második legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeumában Árpád-kori falvakat, néprajzi gyűjteményeket (pl. ezüst tárgyak, fazekaskészítmények, festmények, kerámiák)  láthatunk az állandó kiállítások keretein belül. Lehetőségünk van bepillantást nyerni egy régi hagyományőrző lakodalom részleteibe egy korhűen berendezett házikóban, vagy különleges élményben lehet részünk a technikatörténeti kiállításon, ahol a világítóeszközök fejlődéséről tanulhatunk. Az érdekes „Ingem, gatyám de szennyes…” című kiállításon pedig az egykori mosás-vasalási szokásokkal ismerkedhetünk meg.

A gyerekek szórakoztatásáról különböző foglalkozások, táborok gondoskodnak, vagy akár kisebb-nagyobb rendezvények, fotózások lebonyolítására is van lehetőségünk a múzeumfalu területén.

Elérhetőség

  • Cím: 4430 Nyíregyháza, Tölgyes u. 1
  • Telefon: +36 42 500 552

Családi kirándulás a Sóstói-erdőben

A város tüdejének is nevezett 371 hektár területű parkerdőben bőven akad lehetőségünk a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Az erdőben a kondiparkban és az erdei tornapályán jókat sportolhatunk, a betonozott kerékpárutakon akár egy családi biciklizést is szervezhetünk. A gyerekek háromszintes játszóvárban, a játszótéren és a tanösvényen szerezhetnek további élményeket. Az erdőben kialakításra került egy 2,5 km-es sétány, amely az úgynevezett Kneipp-féle hidroterápiához kapcsolódó erdei út. Különlegessége, hogy nyáron mezítláb is végigjárhatjuk.

Elérhetőség

  • Cím: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út vége

Feltöltődés az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben

A nyíregyházi fürdőkomplexumban a család minden tagjára gondoltak: kültéri és fedett gyógyvizes medencék, különböző élménymedencék, a kicsik számára pedig igazi gyermekvilág is kialakításra került. További relaxáló szolgáltatások közül választhatunk, mint például pezsgőfürdő, sportmasszázs, arcmasszázs stb.. Kihagyhatatlan program, ha a környéken járunk.

Jó tudni! Az élményfürdő mozgáskorlátozottak számára kialakított!

Elérhetőség

  • Cím: 4431, Nyíregyháza, Fürdőház tér 2
  • Telefon: +36 30 539 8031

Séta a Tuzson János Botanikus Kertben

Teljes nyugalom és harmónia. Ezt érezheti rögtön, aki belép a Tuzson János Botanikus Kert főbejáratának kapuin. Közvetlenül a bejárattól jobbra egy japánkertet csodálhatunk meg, ázsiai növényekkel, közepén egy kis tóval, benne tündérrózsákkal és lótuszokkal. Tovább sétálva többek között egy Látványpark, kövirózsa gyűjtemény, tőzikés, hatalmas jegenyefák és egy óriási mamutfenyő látványa tárul elénk.

A kert közepén egy tavat is megcsodálhatunk, valamint fűszernövénykert, fenyves és sövénylabirintus is tarkítja a látnivalókban gazdag területet. Az üvegházban, a pálmaházban és a kaktuszházban további egzotikus növényeket ismerhetünk meg. A kert hátsó szegletében pedig a felújított Huszár-játszótérrel várják a szervezők a legkisebbeket!

Elérhetőség

  • Cím: 4400, Nyíregyháza, Sóstói út 31/B
  • Telefon: +36 42 599 400

Szállást keresel Nyíregyházán?

Itt érdemes körülnézni »»


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

És Ti mikor kirándultatok utoljára Nyíregyházán? Mivel egészítenétek ki a listát?

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.