Tulipános kertek Magyarországon, ahol fotózni és szüretelni is lehet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Nem kell Hollandiáig utazni ahhoz, hogy tengernyi tulipánt lássuk, hiszen hazánkban is egyre több helyen gyönyörködhetünk a színes virágokban. Vannak kisebb és nagyobb kertészetek, valahol szüretelni is lehet, máshol csak fotózni. Ami viszont mindegyik csodahelyben közös, hogy garantáltan nem maradunk tulipános élmények nélkül!

Tulipános kertek Magyarországon, ahol nem csak fotózni, hanem szüretelni is lehet

Tulipánszüret Kőröshegyen

Magyarország legnagyobb tulipános kertje a Balaton déli partján, Kőröshegyen található. Tavaly sajnos elmaradt a szüret, ám ez nem szegte a kedvét a szervezőknek: idén is több ezer virág várja az érdeklődőket 2021. április 15-től.

A járványügyi helyzetnek megfelelően kérik a látogatókat, hogy a gazdaság 12 hektáros területén, illetve sorban álláskor a szociális távolság tartására törekedjenek, a maszk viselése kötelező. A bejáratnál kézmosó pontok, a pultokon kézfertőtlenítő pontok állnak rendelkezésre. A virágokat mindenki maga szedheti le, ezzel minimálisra csökkentve a kontaktot.

Aki pedig személyesen nem jut el, online rendelésre is van lehetőség a weboldalon keresztül.

Tulipánok egy ceglédi birtokon

Idilli vidéki környezetben, a ceglédi Kökény és Fia Borászat területén található TulipGardenben is lesz lehetőség a tulipánszüretre.

Időpont: 2021. április 10-18.

“Gyere el, és szedj egy csokor tulipánt, a virágszedés mellett pedig lehetőséged nyílik megnézni és kipróbálni a Vintagebringákat. A bicajok különleges kiegészítőkkel és kosarakkal vannak felszerelve, így remek lehetőséged nyílik néhány hangulatos fotó elkészítésére is”

– olvasható a Borászat facebook oldalán.
Tulipános kertek Magyarországon, ahol szüretelni és fotózni is lehet
Fotó: TulipGarden Cegléd

Frissítés (04.10):

“Kedves Tulipánkedvelők! Köszönjük mindenkinek, aki ma ellátogatott hozzánk. A mai nagy érdeklődésre tekintettel, holnap a kertünk nem tud látogatókat fogadni. Ahhoz, hogy jövő hétvégén teljes pompájában ragyoghasson, hagynunk kell növekedni a virágokat. Szeretettel vár a Tulipgarden Cegléd csapata Benneteket az április 17-18-i hétvégén!

50 ezer tulipán Mórahalmon

A mórahalmi Bivalyrezervátum szomszédságában idén 50 ezer tő tulipánt, nárciszt és jácintot, összesen 18 fajta virágot ültettek, a következő évben pedig már 150 ezer virág várja a látogatókat. A kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik.

Bár a mórahalmi a legdélebbi és legnapfényesebb kert az országban, a szokatlan időjárás miatt egyelőre csak a nárciszok és jácintok virágoznak. Ha a következő napokban, hetekben megszűnnek a hajnali fagyok és jobbra fordul az idő, április 17-től már a virágzó tulipánok ezrei fogadják a vendégeket

– közölte az MTI-vel Major Zoltán, az Alba Milagro Hungary Kft. vezetője.

TulipGarden Balaton – Szőlősgyörök

A tavalyi évhez hasonlóan idén is időpontfoglalással lehet látogatni a szőlősgyöröki tulipános kertet (foglalás a facebook oldalon). A szervezők kérik a látogatókat, hogy ollót és kosarat vigyenek magukkal, illetve gondoskodjanak maszkról is.

Árak:

  • Nárcisz: 150 Ft
  • Jácint: 250 Ft
  • Tulipán: 200 Ft.

Tulipánszüret Zala megyében

Szintén időpontfoglalásra kérik a szervezők a Zala megyei Csömödérre érkezőket, a tulipánvirágzásra április 17-18, illetve 24-25-én kell számítani.

Az eheti (április 11.-12.) tulipánszüret még nem lesz az a hollandiai virágözön. Szépen nyílnak a tulipánok, több fajta is, de az ágyások még nem lesznek látványosak. Tulipánt szedni, sétálni a jó levegőn tökéletes ez a hétvége.

A következő két hétvége (április 17-18., 24-25.) már látványosabbnak ígérkezik, ha a fotózás és a látvány is fontos számodra, inkább ezeket a napokat válaszd. A záró hétvége (május 1-2.) valószínűleg már a virágzás lecsengése lesz, de ez még nagyon távoli az időjárás kiszámíthatatlansága miatt

– olvashatjuk a facebook oldalon.

TulipGarden a Tisza-tónál

Tavasszal először nyitja meg kapuit a kutyabarát TulipGarden Tisza-tó! Az áprilisi időpontok alkalmával kezdetben jácint és nárcisz, majd tulipán szüretelésére nyílik lehetőség, ám a virágzást az időjárás jelentősen befolyásolhatja.

Metszőolló és kosár kölcsönzésére letéti díj ellenében lehetőséget biztosítanak a szervezők. A belépés ingyenes, a virágok fajtánként eltérő áron vásárolhatóak meg.

Helyszín: a TulipGarden Tisza-tó udvara. Autóval Abádszalóktól 3 kilométer Kunhegyes felé haladva. A Google Maps és a Waze keresőjében TulipGarden Tisza-tó névvel megtalálható a helyszín. Autóbusszal könnyen el lehet jutni a kertbe, azonban közvetlen vasúthálózat a települést nem érinti, így onnan autóval lehet tovább haladni. Parkolni a bejárat előtti területen lehetséges.

Pannonhalmi Provence Levendula

Első alkalommal nyílnak tulipánok Pannonhalma egyik magánkertjében, a Pannonhalmi Provence Levendula területén.

Idén 900 db virághagymát ültettem. A hagymák Hollandiából érkeztek egy helyi, holland származású anyuka közbenjárásával. Ezzel támogattam egy helybeli családot és bízom benne, hogy ezáltal szép és minőségi virágokat termeszthetek. Ha a virágok szeretni fogják a helyüket, jövőre további 1100 db tulipánt tervezek ültetni.

– tudtuk meg Gyimesi Barbarától, a Pannonhalmi Provence Levendula tulajdonosától.

A kert – Nyírtelek

4000 tő levendula és 7000 tulipán lakik Nyíregyházától 10 km-re, A kertben, ahol idén először lesz lehetőség tulipán szedésére.

“Tavaly lett volna az első tulipánszüretünk, ami a Covid miatt elmaradt. A szüretek mellett lehetőség van minden rendezvényünkön ingyenes fotózásra, piknikre, illetve a gyerekeknek szabadtéri játék lehetőségeket biztosítunk. A célunk A kerttel egy közösségi tér kialakítása volt a szüretek mellett, reméljük a járvány elmúlásával meg is tudjuk ezt valósítani.”

– meséli Török-Bolek Tünde, A kert tulajdonosa.

Kevélyhegyi Levendulamező, Pilisborosjenő


FONTOS! A fenti időpontok csupán tájékoztató jellegűek, az időjárás nagyban befolyásol(hat)ja a virágzást. Mielőtt elindultok, mindenképp tájékozódjatok a kertek állapotáról!

Fotók: unsplash, instagram

Írd meg véleményed

  • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
    0
Küldés

Látogatók véleményei

Válasz
Cancel
error: Védett tartalom!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre