Tulipános kertek Magyarországon, ahol fotózni és szüretelni is lehet

Nem kell Hollandiáig utazni ahhoz, hogy tengernyi tulipánt lássuk, hiszen hazánkban is egyre több helyen gyönyörködhetünk a színes virágokban. Vannak kisebb és nagyobb kertészetek, valahol szüretelni is lehet, máshol csak fotózni. Ami viszont mindegyik csodahelyben közös, hogy garantáltan nem maradunk tulipános élmények nélkül! 2022-ben az alábbi tulipános kertek várnak.

Tulipános kertek Magyarországon, ahol nem csak fotózni, hanem szüretelni is lehet

Az országban számos helyen várnak gyönyörű tulipános kertek és mezők, a Kiskunmajsai Élményfürdőben például 20.000 tulipán örvendezteti meg a fürdőzőket. Összeállításunkban azok a tulipános kertek szerepelnek, ahol idén már szüretelni is lehet.

Tulipánszüret Kőröshegyen

Magyarország legnagyobb tulipános kertje a Balaton déli partján, Kőröshegyen található. A virágoskert már 6. alkalommal várja a látogatókat, idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, és teljesen új fotós elemek várják látogatókat. A változatos fajtájú, színű és alakú tulipánok a szüret teljes ideje alatt elérhetőek, ráadásul a gazdaságban nárcisz szüretelésre is lesz lehetőség.

A tulipánvásár tervezett időpontja: 2022. április 13-24. (Hétköznap 10:00-18:00, Hétvégén 09:00-17:00). Ez változhat az időjárás és a virágzás függvényében.

A helyszínen bankkártyás és készpénzes fizetési lehetőség is rendelkezésre áll. A kutyabarát birtokon sok szeretettel várják a négylábú vendégeket is (pórázzal).

TulipGarden tulipános kertek szerte az országban

Megújult környezetben, csodaszép virágokkal várja idén tavasszal a látogatókat a TulipGarden, ráadásul idén már 13 helyszínen. Közel egymillió hagymát ültettek el a kertekben, ennek köszönhetően a tulipánszüret idején lenyűgöző virágos élményben lehet része az érdeklődőknek.

Az alábbi helyszíneken nyitnak kertek:

Pannonhalmi Provence Levendula

Szorgalmasan növekednek a tulipánok Pannonhalma egyik magánkertjében, a Pannonhalmi Provence Levendula területén. 3000 tulipánhagymát ültettek el, a levendulás mérete pedig 2000 négyzetméterrel bővült.

Nyitás: április közepe

Kálnoki Levendulás, Máriakálnok

A Kálnoki Levendulás 40.000 tulipánnal és 2.000 nárcisszal várja idén azokat, akik szívesen gyönyörködnének ezekben a bájos tavaszi virágokban. 2022. április 18-án kerül sor a Húsvéti Tulipánköszöntő Vásárra, ahol a tulipánszüret mellett hagyományteremtő vásárt rendeznek kézműves termékekkel, tojáskereséssel és piknikezéssel. Kár lenne kihagyni!

A kert – Nyírtelek

4000 tő levendula és 20.000 tulipán lakik Nyíregyházától 10 km-re, A kertben, ahol tulipán szedésére is lesz lehetőség. A kert tavasszal igazi virágos csodahely, tulipánrajongók számára bakancslistás úti cél.

Mi nem nagy gazdaság vagyunk, nem is szeretnénk azok lenni. Amit itt látsz azt ketten hoztuk létre a férjemmel, és a mai napig együtt csinálunk mindent, örömmel, lelkesen, és nagyon sok szeretettel.

– meséli Török-Bolek Tünde, A kert tulajdonosa.


Kevélyhegyi Levendulamező, Pilisborosjenő

A látogatók nagy örömére 2022-ben is megrendezésre kerül a Tulipánszüret a Kevélyhegyi Levendulamezőn. A kert 2022 áprilisában több ezer tulipánnal köszönti a tavaszt, a korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz lehetőség tulipánszedésre.

Mit érdemes tudni a szüretről?

  • A tulipánok szárasan (hagyma nélkül) csak vágóeszközzel szedhetők.
  • A szedéshez korlátozott számban metszőollót biztosítanak a szervezők 500 Ft letéti díj ellenében.
  • A tulipán ára 200 Ft/szál.
  • A tulipános kert kutyákkal is látogatható, de a virágok sérülékenysége miatt a kutyák pórázon és csak az ágyások közötti ösvényeken tartózkodhatnak.


FONTOS! A fenti időpontok csupán tájékoztató jellegűek, az időjárás nagyban befolyásol(hat)ja a virágzást. Mielőtt elindultok, mindenképp tájékozódjatok a kertek állapotáról!

Borítókép: unsplash- Keenan Barber Fotók: instagram

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.