Béke Sztúpa, Zalaszántó

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Mintha nem is Magyarországon járnánk, olyan érzésünk lehet a zalaszántói Béke Sztúpa előtt állva, amely monumentális méreteivel és hófehér alakjával azonnal lenyűgözi a látogatókat. 

Béke Sztúpa, Zalaszántó

Zalaszántó határában, a 316 méter magas Világosvár-hegyen épült fel a Béke Sztúpa, amely a buddhista tanítások szerint a béke, a boldogság és a megvilágosodás jelképe. Igazi kuriózumnak számít a környéken, amit vallási hovatartozástól függetlenül érdemes felkeresni!

Béke Sztúpa, Zalaszántó
Béke Sztúpa

A sztúpa 30 méter magas és 24 méter széles, ezzel Európa legnagyobb sztúpájának tekinthető. A hófehér építmény belsejében Buddha tanításai, ereklyéi és egy 24 méteres életfa található, mely a központi csatornát jelképezi. A Buddha-szobor Dél-Koreából származik. A Dalai Láma 1993. június 17-én avatta fel az építményt, amelyet Zala megye 2010-ben a megye 7 természeti csodája közé választotta meg. 

“Sugározzon ez a Béke Sztupa innen, az Emberi Jogok Parkjából, mindent átható, békeszerető gondolkodást az egész világba!”

TIPP: Bár turistalátványosságnak sem utolsó, mégis inkább egy megszentelt területként tekintsünk a sztúpára, ahol lehetőség van elmélyülésre, meditációra, csendes befelé fordulásra. 

Belépő

Belépő nincs, a sztúpa mellett kihelyezett perselyben adományt elfogadnak. Emellett az ajándékboltokban füstölőt lehet vásárolni, amellyel végigsétálhatunk a sztúpa 3 szintjén.

Megközelítés

Zalaszántó határában táblák jelzik a sztúpa felé vezető utat, amely egy ideig aszfaltozott, majd erdei útban végződik. A sztúpa mellett kijelölt parkoló van, emellett a területen egy meditációs központ, ajándékboltok és Kéktúra Pecsételőhely is várja a látogatókat. 

Látnivalók a környéken

  • Tátika vára
  • Mézeskalács Múzeum, Zalaszántó
  • Rezi vára
  • Teréz anya kilátó, Zalaköveskút
  • Sümegi vár

Szállást keresel?

Itt érdemes körülnézni »»

Fotók

Fotók: ©Csodahelyek

Írd meg véleményed

  • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
    0
Küldés

Látogatók véleményei

REPLY
Cancel
error: Védett tartalom!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.