100 Ft-os jeggyel utazhatnak decemberben a gyerekek a Libegőn és a Budavári Siklón

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

2020. decemberben a gyermekek 100 forintos jeggyel utazhatnak az idén 50 éves Zugligeti Libegőn és a 150 éves Budavári Siklón.

100 forintos jegy a Libegőn és a Siklón

A BKV tájékoztatása szerint decemberben a libegőzésre minden nap 10-től 15.30-ig lesz lehetőség, a Budavári Sikló pedig reggel 10-től délután 6-ig várja az érdeklődőket.

Hangsúlyozták: az UNESCO-világörökség részét képező Budavári Sikló egyedülálló dunai panorámájával a főváros egyik közkedvelt látványossága, a gyermekeknek különösen nagy élmény.

A járványügyi biztonságuk érdekében a BKV kéri az utasokat a kormány, illetve a területileg illetékes önkormányzatok által hozott óvintézkedések betartására. Az utasok egészsége védelmében kézfertőtlenítő használata is biztosított.

100 Ft-os jeggyel utazhatnak decemberben a gyerekek a Libegőn és a Budavári Siklón
Zugligeti Libegő ősszel

A Zugligeti Libegő

1970-ban adták át a Zugliget és János-hegy között közlekedő drótkötélpályás felvonót, ismertebb nevén Libegőt, amelynek útvonala 1040 méter hosszú, a két állomása közötti szintkülönbség 262 méter, és ezt a távolságot mintegy 12 perc alatt teszi meg.

A Libegő a a Zugligeti-katlanból indul lentről felfelé, és látható innen a Remetefej-szikla és a Remete út. Lefelé pazar panoráma nyílik a Hármashatárhegy vonulatára, a Pilis csúcsaira, és a fővárosra, tiszta időben látszanak a gödöllői erdős dombok és a váci Naszály-hegy is.

Budavári Sikló

A Budavári Siklót (kezdetben Budai Hegypályát) 150 évvel ezelőtt, 1870-ban adták át Európában másodikként. Alsó állomása a Clark Ádám téren, a Lánchíd budai hídfőjénél található, felső állomása pedig a Szent György téren, a Budavári Palota és a Sándor-palota között van. Utazás közben a kocsik ablakából gyönyörködhetünk Budapest szépségében. A pálya hosszúsága 95 méter, az alsó és felső állomás közti szintkülönbség 50 méter.

Még több csodahely Budapest környékén


  • forrás: MTI
  • fotók: ©csodahelyek, Kristóf Eszter, Domokos-Kaprinyák Judit, Instagram

Írd meg véleményed

  • Értékeld, mennyire tetszett a csodahely!
    0
Küldés

Látogatók véleményei

REPLY
Cancel
error: Védett tartalom!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.