Szezonnyitó Levendula szedd magad 7vége és falatozás a Szent Balázs-hegyen

Dúsan virágzó levendula bokrok- bódító illatok- szikrázó napsütés- pazar kilátás- grillen készült fogások- levendula fröccs- és levendula szörp – mindez a Balaton egyik legrejtekesebb, és legszebb kilátású magán-levendulásában. Idén újra, 3 hétvégén át: Levendula szedd magad a Szent Balázs-hegyen!

Szezonnyitó Levendula szedd magad 7vége és falatozás a Szent Balázs-hegyen

Levendula szedd magad a Szent Balázs-hegyen

Szentantalfa mellett Laszip Tamás informatikus telepített háza mellé hobbiból levendulákat, a birtokot évről évre megnyitja szedd magad 7végékre. Nem lesz máshogy idén sem! Az informatika és a levendulák itt kéz a kézben járnak: a tulajdonos megunva a felmondó kertészeket és a fájós hátat saját fejlesztésbe kezdett, most egy kertészeti robot segít a gyomok kapálásában – bár az önálló munkát még tanulnia kell. Idén a látogatók már megismerhetik a kis Bors (ökröcske) robotot, aki talán jövőre már mindent egyedül elvégez majd.

Pénzt nem, de sok munkát és örömet szerez nekem a levendulaföld. Először csak az alkotás örömét kaptam meg: egy ötletből elhatározás, abból terv, majd megvalósítás, végül gyönyörű virágos kert lett. A szedd-magad akciók során pedig látni azt a sok száz embert, akiknek mosolyt csalok az arcára egy csokor levendulával, egy deci levendula szörppel, néhány kedves szóval, az olyan örömmel tölt el, hogy egész évre feltölt ambícióval.

Itt, a levendulásban szerintem mindenki egy kicsit megváltozik. Szinte mindenki belép – tudtán kívül – a „Slow Life” mozgalomba, és leáll, lelassít. Ki akaja élvezni azt az időt, amit itt tölt. Volt több pár, akik órákon át csak feküdtek a fűben és mosolyogtak a lila mezőre. Sok a rendszeres vendég, akik évről-évre visszatérnek, voltak, akik egy hétvége mindhárom napján jöttek. Nagyon meg tudom érteni őket, a Nivegy-völgynek különös varázsa van”

– mondja a tulajdonos.
Szezonnyitó Levendula szedd magad 7vége és falatozás a Szent Balázs-hegyen

Idén is 3 hétvégén át lesz nyitva a levendulás: 2020. június 12-14., 19-21, 26-28.

2020. június 12-14. 

Ha tele a kosarad, akkor nyúlj el az egyik pokrócon vagy nyugágyon, kérj egy pohár levendula szörpöt vagy a szomszédos Gergely Borház biogazdálkodással készült borából levendula fröccsöt és gyönyörködj a tájban!

A hétvégén a Borganika séfje, Pancsovay Zita gondoskodik a fenséges fogásokról:

Készül mártogatós válogatós, a helyi alapanyagokból:

  • Baba ganoush
  • Mentás fehérbab hummusz
  • Zöldborsó pesto
  • Mini bajorkolbász levendulás almachutneyval
  • Mellé zöldségbatonok és laposkenyér

A desszert mennyei grillezett barack lesz kecskesajttal, mandulás morzsával és persze egy csipet levendulával.

Kapható lesz szörp, olaj szappan és még számos csábító termék. Ha van türelmed, részt vehetsz levendula olaj lepárlásban is.

Hasznos információk

BIZTONSÁG:

Mindannyiunk biztonságának megóvására a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve szerint készülnek, lesz kézfertőtlenítő és a távolságtartás sem lehet gond. #vigyázzunkegymásra

MEGKÖZELÍTÉS:

Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról, amit „Levendulás” zászló is jelöl. Onnantól csak követni kell az irányító táblákat!

GPS koordináták: 

  • szélesség: 46.9154034813
  • hosszúság: 17.687156006

NYITVATARTÁS:

  • Péntek: 10:00-19:00
  • Szombat: 9:00-19:00
  • Vasárnap: 9:00-18:00

ÁRAK:

  • 18 cm papírzacskó megtöltve: 1000 Ft
  • Kiskosár megtöltve: 3000 Ft
  • Egész bokor: 5000 Ft

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.